I samband med nylanseringen av vår hemsida bad vi några av Sveriges vinprofiler att svara på fem snabba frågor om deras intresse för vin.
Möt Martin Gilck
Martin driver Champagnesweden.se där han provar och tipsar om Champagne. Tillsammans med sin fru Jessica har han även gjort över 50 poddavsnitt i Champagnepodden och följs varje vecka av ett stort antal följare på Instagram.
Följ Martin & Jessica på @champagnesweden
När började du intressera dig för vin & mat?
Mina föräldrar öppnade sin första restaurang när jag var 14 år gammal vilket resulterade i att jag började intressera mig för mat. Jag valde sedan att gå kockprogrammet på gymnasiet i Simrishamn, dock inte enbart för mitt matintresse utan för att jag behövde tid till att spela golf som jag då gjorde i Svenska landslaget. Det dröjde sen några år innan jag började intressera mig för vin och jag skulle tro att intresset kom i 18 års åldern.
Berätta om ett av dina bästa vin & mat minnen! Vad var druvan i glaset, maten på tallriken och platsen att avnjuta detta på?
Mitt absolut bästa vinminne var när min fru fyllde 29 år. Vi har som tradition att alltid dricka en champagne från hennes födelseår, 1990, på hennes födelsedag. Vid det här tillfället var vi på resa i Champagne och fick möjlighet att köpa en flaska Agrapart Mineral Blanc de Blancs 1990, som degorgerades för hand (a la volée) dagen innan av vinmakaren. Jag dukade upp ett cafébord och två stolar mitt i vingården i Avize, där druvorna till champagnen vi drack odlas. (Se bilden här intill)
Möt fler av våra vänner som vi ställt fem snabba frågor till i samband med lanseringen
Vilken av vinerna i Ward Wines portfölj får man inte missa?
Ward Wines har en fantastisk portfölj och vår favorit är såklart samtliga viner från Pol Roger, det händer dock att vi dricker vin som inte bubblar och då njuter vi bland annat av Minuty, Delas, Black Stallion Cabernet Sauvignon och Irony Pinot Noir
Vad är ditt bästa tips att äta till ett glas av "ovan nämnda vin"?
Till en flaska Winston Churchill 2012 njuter du av en bronsvalsad pasta med hummersmörsås toppad med eldad hummerklo och Oscietra kaviar.
Trots din stora kunskap om vin så finns det enligt oss på Ward Wines alltid något mer att lära om vinets underbara värld - vad kommer du utforska mer i höst?
Jag kommer fortsätta mitt projekt att prova så många olika champagner som möjligt, utöver champagne ser jag fram emot att prova några härligt mustiga rödviner till en köttgryta.