Välkommen till Ward Wines

Hos oss hittar du vin för alla tillfällen från familjeägda producenter i stora delar av världen.

Upptäck favoriter

Utforska vårt breda sortiment och var med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner.

Spara favoritlistor

Favoritmarkera drycker och skapa din personliga lista.

Beställ på Systembolaget

När du klickar på köp länkas du till Systembolaget där du gör din beställning.

Välkommen till vinets underbara värld!
Vännerna på Ward Wines

Dina favoriter (0)
Wardwines
Mest sökt
ChampagneBlack StallionRiesling
Länder & regioner
ItalienFrankrikeUSA
Mest sökta viner
Zeni

Zeni

Vid moränkullarna på östra stranden av Gardasjön ligger Bardolino. Här har också familjen Zeni sitt högkvarter. Från egna och kontrakterade odlares druvor gör Zeni personliga, strama och eleganta röda viner från stora delar av Veneto.

Om vinhuset Zeni

Idag är det syskonen Fausto, Elena och Federica Zeni som sköter familjevineriet tillsammans med mamma Mariarosa i samma anda som pappan Gaetano gjorde fram till sin död. Husets anor sträcker sig tillbaka till början av 1800-talet, men den moderna eran startade 1989 då Gaetano tog över driften och beslöt sig för att producera kvalitetsviner och vinifiera druvor med olika ursprung separat.

I takt med att vingårdarna sköts allt mer omsorgsfullt har en utveckling av vineriet skett och idag är det inte bara toppmodernt, utan också ett utvecklat och uppskattat besökscenter där intresserade och turister kan smaka på vinerna och följa processen från planta till flaska. Så vare sig vinerna kommer från hemtrakten Bardolino eller från Soave eller Valpolicella har Fausto Zeni full koll på de olika vingårdarna i sina tankar (de av stål, alltså)

Aktuella viner från Zeni
ZeniZeni Soave Classico
Italy
109 Sek
ZeniZeni Marogne Valpolicella Ripasso
Italy
179 Sek
ZeniZeni Vigne Alte Amarone
Italy
429 Sek
ZeniZeni Recioto
Italy
245 Sek
Aktuella viner från Zeni

Server Render

Vinregionen Venetien

Veneto har gått igenom en stor förändring de senaste 20 åren, bland annat i samband med att amarone och ripasso från Valpolicella blivit omåttligt populära viner. Det har fört med sig att en hel del kopior och avarter sett dagens ljus, men också en tro på att bra viner från Veneto kan bli ordentligt uppskattade.

Den kvalitetsmedvetna familjen Zeni producerar idag viner ifrån distrikt som Bardolino, Valpolicella, Soave, Custoza, och Lugana. Dessutom gör de viner i olika kvalitetsnivåer från varje distrikt samt en del IGT-viner, som är att se som lite experimentella viner som inte följer de strikta DOC-lagarna, utan kanske blandar in icke auktoriserade druvor.

Gemensamt för vinerna är deras starka ursprungskaraktär och kvalitet samt det faktum att de i allt försöker vara torra, eleganta och matvänliga.

Artiklar & vinspiration

Server Render