Fylligt och smakrikt med välintegrerade tanniner. Toner av svarta vinbär, choklad, mocka i kombination med en lätt kryddighet och ett silkeslent avslut.
Druvorna plockas varsamt och sorteras för hand vid optimal mognad. I vineriet avstjälkas klasarna innan de genomgår en lätt pressning och därefter lagas i rostfria ståltankar. Genom temperaturkontrollerad lagring framträder druvans struktur och tanninerna mjuknar. En del av vinet flyttas därefter över till franska ekfat. Vid buteljering sker en lätt filtrering och vinet lagras sedan på flaska i vinkällaren innan det släpps till försäljning.
Servera till en grillad biff, en smakrik gryta eller väl lagrade ostar.
Serveringstemperatur: 18° C.
Om producenten
Gérard Bertrand är en välrenommerad familjeägd vinproducent med sitt hjärta i Languedoc-Roussillon. Sedan 2002 har vinhuset arbetat målmedvetet med hållbarhet i vingårdarna och idag odlas samtliga 17 egendomar med totalt 1 000 hektar helt biodynamiskt, vilket gör Gérard Bertrand till världens största biodynamiska vinodlare. Gérard Bertrand är en starkt lysande ledstjärna i Languedoc-Roussillon för att framhäva de unika druvsorterna, de regionala vinstilarna och för att främja kvalitet framför kvantitet i området.
Gérard Bertrand utsågs 2023 till ”Master Winemaker of the Year” av magasinet The Drink Business och vid två tillfällen har Gérard Bertrands viner serverats vid Nobelbanketten i Stockholms Stadshus.
2024 fick Gérard Bertrand den prestigefyllda utmärkelsen ”Gyllene Glaset” av magasinen Allt om Vin och Allt om Mat med motiveringen:
För att ständigt förse den svenska marknaden med personliga viner i olika stilar och prisklasser, alla med tydlig doft och smak av sydfrankrike. För sin övertygelse om att vägen fram ska vara hållbar och långsiktig.
Fylligt och smakrikt med välintegrerade tanniner. Toner av svarta vinbär, choklad, mocka i kombination med en lätt kryddighet och ett silkeslent avslut.
Druvorna plockas varsamt och sorteras för hand vid optimal mognad. I vineriet avstjälkas klasarna innan de genomgår en lätt pressning och därefter lagas i rostfria ståltankar. Genom temperaturkontrollerad lagring framträder druvans struktur och tanninerna mjuknar. En del av vinet flyttas därefter över till franska ekfat. Vid buteljering sker en lätt filtrering och vinet lagras sedan på flaska i vinkällaren innan det släpps till försäljning.
Servera till en grillad biff, en smakrik gryta eller väl lagrade ostar.
Serveringstemperatur: 18° C.
Server Render
Om producenten
Gérard Bertrand är en välrenommerad familjeägd vinproducent med sitt hjärta i Languedoc-Roussillon. Sedan 2002 har vinhuset arbetat målmedvetet med hållbarhet i vingårdarna och idag odlas samtliga 17 egendomar med totalt 1 000 hektar helt biodynamiskt, vilket gör Gérard Bertrand till världens största biodynamiska vinodlare. Gérard Bertrand är en starkt lysande ledstjärna i Languedoc-Roussillon för att framhäva de unika druvsorterna, de regionala vinstilarna och för att främja kvalitet framför kvantitet i området.
Gérard Bertrand utsågs 2023 till ”Master Winemaker of the Year” av magasinet The Drink Business och vid två tillfällen har Gérard Bertrands viner serverats vid Nobelbanketten i Stockholms Stadshus.
2024 fick Gérard Bertrand den prestigefyllda utmärkelsen ”Gyllene Glaset” av magasinen Allt om Vin och Allt om Mat med motiveringen:
För att ständigt förse den svenska marknaden med personliga viner i olika stilar och prisklasser, alla med tydlig doft och smak av sydfrankrike. För sin övertygelse om att vägen fram ska vara hållbar och långsiktig.
Fynd- samt charmvarning från södra Frankrike. Bakom vinet står skickliga Bertrand, en av de största i området. Frukten kommer från biodynamiska vingårdar och stilen är tydlig cabernet. Tänk röda och svarta vinbär, hallon, smakrika örter och mjuka tanniner. Helt rätt till en hemgjord cheeseburgare.