Fylligt och smakrikt med välintegrerade tanniner. Toner av svarta vinbär, choklad, mocka i kombination med en lätt kryddighet och ett silkeslent avslut.
Druvorna plockas varsamt och sorteras för hand vid optimal mognad. I vineriet avstjälkas klasarna innan de genomgår en lätt pressning och därefter lagas i rostfria ståltankar. Genom temperaturkontrollerad lagring framträder druvans struktur och tanninerna mjuknar. En del av vinet flyttas därefter över till franska ekfat. Vid buteljering sker en lätt filtrering och vinet lagras sedan på flaska i vinkällaren innan det släpps till försäljning.
Servera till en grillad biff, en smakrik gryta eller väl lagrade ostar.
Serveringstemperatur: 18° C.
Om producenten
Gérard Bertrand, som driver vinhuset med samma namn, är uppvuxen på en vingård i Corbières i södra Frankrike men startade sin karriär som rugbyspelare på elitnivå. När hans far dog 1987 så tog Gérard över familjegården och har sedan dess förvärvat ytterligare 15 egendomar runtom i södra Frankrike. Gérard Bertrand är idag en välrenommerad vinproducent i Languedoc-Rousillon med målet att dela passionen för ”L’ART DE VIVRE LES VINS DU SUD” med konsumenter världen över.
Hållbarhet
Gérard Bertrand är den ledande franska producenten av ekologiska viner och målet är att alla 16 vingårdar ska vara ekologiskt certifierade inom fem år. I december utsågs Gérard Bertrand personligen till "Green Personality of the year" av Drinks Business.
Fylligt och smakrikt med välintegrerade tanniner. Toner av svarta vinbär, choklad, mocka i kombination med en lätt kryddighet och ett silkeslent avslut.
Druvorna plockas varsamt och sorteras för hand vid optimal mognad. I vineriet avstjälkas klasarna innan de genomgår en lätt pressning och därefter lagas i rostfria ståltankar. Genom temperaturkontrollerad lagring framträder druvans struktur och tanninerna mjuknar. En del av vinet flyttas därefter över till franska ekfat. Vid buteljering sker en lätt filtrering och vinet lagras sedan på flaska i vinkällaren innan det släpps till försäljning.
Servera till en grillad biff, en smakrik gryta eller väl lagrade ostar.
Serveringstemperatur: 18° C.
Server Render
"L’ART DE VIVRE LES VINS DU SUD"
Om producenten
Gérard Bertrand, som driver vinhuset med samma namn, är uppvuxen på en vingård i Corbières i södra Frankrike men startade sin karriär som rugbyspelare på elitnivå. När hans far dog 1987 så tog Gérard över familjegården och har sedan dess förvärvat ytterligare 15 egendomar runtom i södra Frankrike. Gérard Bertrand är idag en välrenommerad vinproducent i Languedoc-Rousillon med målet att dela passionen för ”L’ART DE VIVRE LES VINS DU SUD” med konsumenter världen över.
Hållbarhet
Gérard Bertrand är den ledande franska producenten av ekologiska viner och målet är att alla 16 vingårdar ska vara ekologiskt certifierade inom fem år. I december utsågs Gérard Bertrand personligen till "Green Personality of the year" av Drinks Business.