Fyllig och krämig med elegans och blommiga toner. Inslag av färsk frukt, apelsinblomma och fänkål. Smaken är läcker med frisk syra, kvitten och en finish med den karaktäristiska touchen av Xarel·lo.
Vingården El Fanio består av sju terrasser med över 60 år gamla Xarel·lo vinstockar, belägna på den högsta delen av Can Milà de la Roca Estate. Det är en mycket speciell plats där stenmurarna är kulturarv enligt UNESCO som omgärdas av vild fauna med timjan, rosmarin och tall. Skörden sker manuellt och en försiktig pressning sker i vineriet. En del av musten får jäsa i cementägg, en del i akaciaManuell skörd och jäsning med utvalda jästsvampar i själva vingården. En del av musten genomgår jäsning i cementägg, en del i akaciafat och resten i rostfria ståltankar. Vinet har lagrats i 9 månader med noggrann kontroll.
Servera till färsk pasta Carbonara, milda ostar eller en foie-gras som aptitretare. Även gott till ljust kött, som grillad kyckling med en krämig sås.
Om producenten
Vinhuset Albet i Noya och vingården Can Vendrell de la Cordina ligger söder om Barcelona i Penedès. 1903 etablerade sig familjen Albet på gården där man odlat vin sedan medeltiden.
Hållbarhet
Albet i Noya i Pènedes betraktas som pionjärer inom ekologisk produktion i hela Europa. Idag äger familjen 145 hektar varav 81 hektar är planterade med vinrankor. I över 40 år har Albet i Noya arbetat hållbart med ekologiskt jordbruk och vinproduktion.
Fyllig och krämig med elegans och blommiga toner. Inslag av färsk frukt, apelsinblomma och fänkål. Smaken är läcker med frisk syra, kvitten och en finish med den karaktäristiska touchen av Xarel·lo.
Vingården El Fanio består av sju terrasser med över 60 år gamla Xarel·lo vinstockar, belägna på den högsta delen av Can Milà de la Roca Estate. Det är en mycket speciell plats där stenmurarna är kulturarv enligt UNESCO som omgärdas av vild fauna med timjan, rosmarin och tall. Skörden sker manuellt och en försiktig pressning sker i vineriet. En del av musten får jäsa i cementägg, en del i akaciaManuell skörd och jäsning med utvalda jästsvampar i själva vingården. En del av musten genomgår jäsning i cementägg, en del i akaciafat och resten i rostfria ståltankar. Vinet har lagrats i 9 månader med noggrann kontroll.
Servera till färsk pasta Carbonara, milda ostar eller en foie-gras som aptitretare. Även gott till ljust kött, som grillad kyckling med en krämig sås.
Server Render
Om producenten
Vinhuset Albet i Noya och vingården Can Vendrell de la Cordina ligger söder om Barcelona i Penedès. 1903 etablerade sig familjen Albet på gården där man odlat vin sedan medeltiden.
Hållbarhet
Albet i Noya i Pènedes betraktas som pionjärer inom ekologisk produktion i hela Europa. Idag äger familjen 145 hektar varav 81 hektar är planterade med vinrankor. I över 40 år har Albet i Noya arbetat hållbart med ekologiskt jordbruk och vinproduktion.
Eggande och spännande vin gjort på hundra procent xarel-lo, en lokal förmåga i spanska Penedés. Stilen är sval och örtig med en livlig parfym av rosmarin, citrusolja, vita päron och rökig mineral. Ett vin som ger mersmak.