Ungdomlig och fruktig med inslag av mogna röda och mörka bär, subtila toner av kryddor, blommor och svala örter.
Druvorna skördas från Symingtons egna vingårdar i subregionerna Cima Corgo och Douro Superior. Skörden sker cirka en vecka tidigare än för portvinsproduktion för att bevara fräschör och syra. Efter skonsam krossning sker jäsningen i temperaturkontrollerade ståltankar vid 23–25 °C. För att extrahera färg och aromer utan att överdriva tanninstrukturen används försiktig maceration och överpumpning. Cirka 80 % av vinet lagras i fyra månader på använda 400-liters fat av fransk och amerikansk ek, medan resten lagras på ståltank för att bevara fruktigheten.
Altano Tinto passar utmärkt till smakrika kötträtter såsom nötkött, lamm och vilt. Det är även ett bra val till grillade rätter och mustiga grytor. Serveras bäst vid 16–18 °C.
Om producenten
Familjen Symington är den största vingårdsägaren i Dourodalen med 27 Quinats och odlingar på vackra terrasser längs med floden. Flera av de mest historiska och kända lägena är i familjens ägo; ”Quintas” som Vesuvio, Malvedos, Bomfim, Cavadinha med flera är namn som får älskare av portvin världen över att lystra lite extra. Numera producerar familjen även stilla viner med stor framgång i olika delar av Dourodalen.
Hållbarhet
Symington Family Estate är B-Corp-certifierade. Det innebär högt ställda krav på sociala, miljömässiga och etiska affärsmetoder. Som den största odlaren av ekologiskt certifierad mark i norra Portugal visar det att de tar sitt ansvar för miljö och klimat på allvar för kommande generationer.
Ungdomlig och fruktig med inslag av mogna röda och mörka bär, subtila toner av kryddor, blommor och svala örter.
Druvorna skördas från Symingtons egna vingårdar i subregionerna Cima Corgo och Douro Superior. Skörden sker cirka en vecka tidigare än för portvinsproduktion för att bevara fräschör och syra. Efter skonsam krossning sker jäsningen i temperaturkontrollerade ståltankar vid 23–25 °C. För att extrahera färg och aromer utan att överdriva tanninstrukturen används försiktig maceration och överpumpning. Cirka 80 % av vinet lagras i fyra månader på använda 400-liters fat av fransk och amerikansk ek, medan resten lagras på ståltank för att bevara fruktigheten.
Altano Tinto passar utmärkt till smakrika kötträtter såsom nötkött, lamm och vilt. Det är även ett bra val till grillade rätter och mustiga grytor. Serveras bäst vid 16–18 °C.
Server Render
Om producenten
Familjen Symington är den största vingårdsägaren i Dourodalen med 27 Quinats och odlingar på vackra terrasser längs med floden. Flera av de mest historiska och kända lägena är i familjens ägo; ”Quintas” som Vesuvio, Malvedos, Bomfim, Cavadinha med flera är namn som får älskare av portvin världen över att lystra lite extra. Numera producerar familjen även stilla viner med stor framgång i olika delar av Dourodalen.
Hållbarhet
Symington Family Estate är B-Corp-certifierade. Det innebär högt ställda krav på sociala, miljömässiga och etiska affärsmetoder. Som den största odlaren av ekologiskt certifierad mark i norra Portugal visar det att de tar sitt ansvar för miljö och klimat på allvar för kommande generationer.