Friskt och fruktigt smakprofil med framträdande toner av röda bär som körsbär, hallon och eventuellt ett inslag av jordgubbar, vilket är typiskt för druvan Gamay. Syran är hög vilket gör att vinet upplevs läskande, tanninerna är mjuka och avslutet ä rrent och elegant. Lätt klunkat!
Vinet är framställt med stor omsorg från början till slut, där skörden sker under bioprotektion för att bevara druvornas renhet och fräschör utan tillsats av sulfiter. Efter skörden genomgår druvorna en varm förmaceration i 24 timmar, vilket framhäver fruktigheten, innan de kyls ner och pressas varsamt. Jäsningen sker vid kontrollerad temperatur (20–22 °C) tillsammans med träflis för att ge en subtil komplexitet. Efter den malolaktiska jäsningen får vinet vila och stabiliseras med en liten andel svavel, vilket resulterar i ett livligt och balanserat vin som speglar sin ursprungliga terroir med precision och elegans.
Servera till grillat fläskkött, kyckling eller vegetariska grillspett. Vinet matchar fint med den rökiga smaken från grillen. Även gott till kycklingrätter, charkuterier eller pastarätter med tomatbaserade såser, stekta grönsaker eller färska örter.
Om producenten
Famille Bougrier är ett av Loiredalens mest respekterade familjeägda vinhus, grundat 1885 och idag drivet av femte generationen med Nicolas Bougrier i spetsen. Under mer än 135 år har familjen odlat, vinifierat och exporterat viner med stor respekt för både tradition och terroir – alltid med målet att göra friska, eleganta viner tillgängliga för vinälskare världen över.
Med vingårdar och samarbeten från västra Muscadet till östra Sancerre är Famille Bougrier en av få producenter som representerar hela Loire – en region känd för sin mångfald av druvor, jordmåner och vinstilar. Deras filosofi bygger på noggrann druvselektion, varsam vinifiering och hållbarhet i varje led.
Resultatet är viner som tydligt speglar sitt ursprung – från sprudlande mousserande till friska vita, fruktiga roséer och mjuka röda viner – alla med en tydlig känsla av balans, fräschör och hantverk.
Friskt och fruktigt smakprofil med framträdande toner av röda bär som körsbär, hallon och eventuellt ett inslag av jordgubbar, vilket är typiskt för druvan Gamay. Syran är hög vilket gör att vinet upplevs läskande, tanninerna är mjuka och avslutet ä rrent och elegant. Lätt klunkat!
Vinet är framställt med stor omsorg från början till slut, där skörden sker under bioprotektion för att bevara druvornas renhet och fräschör utan tillsats av sulfiter. Efter skörden genomgår druvorna en varm förmaceration i 24 timmar, vilket framhäver fruktigheten, innan de kyls ner och pressas varsamt. Jäsningen sker vid kontrollerad temperatur (20–22 °C) tillsammans med träflis för att ge en subtil komplexitet. Efter den malolaktiska jäsningen får vinet vila och stabiliseras med en liten andel svavel, vilket resulterar i ett livligt och balanserat vin som speglar sin ursprungliga terroir med precision och elegans.
Servera till grillat fläskkött, kyckling eller vegetariska grillspett. Vinet matchar fint med den rökiga smaken från grillen. Även gott till kycklingrätter, charkuterier eller pastarätter med tomatbaserade såser, stekta grönsaker eller färska örter.
Server Render
Om producenten
Famille Bougrier är ett av Loiredalens mest respekterade familjeägda vinhus, grundat 1885 och idag drivet av femte generationen med Nicolas Bougrier i spetsen. Under mer än 135 år har familjen odlat, vinifierat och exporterat viner med stor respekt för både tradition och terroir – alltid med målet att göra friska, eleganta viner tillgängliga för vinälskare världen över.
Med vingårdar och samarbeten från västra Muscadet till östra Sancerre är Famille Bougrier en av få producenter som representerar hela Loire – en region känd för sin mångfald av druvor, jordmåner och vinstilar. Deras filosofi bygger på noggrann druvselektion, varsam vinifiering och hållbarhet i varje led.
Resultatet är viner som tydligt speglar sitt ursprung – från sprudlande mousserande till friska vita, fruktiga roséer och mjuka röda viner – alla med en tydlig känsla av balans, fräschör och hantverk.