Ursprungstypiskt med kraft och längd som kännetecknar en Sagrantino från Tenuta Castelbuono. Fylligt och smakrikt med toner av björnbärssylt, blåbär, lakrits, choklad och intensiva toner av körsbär i konjak och rosenblad. Mjuka tanniner och en krämig textur av len frukt. Lång eftersmak med definierade tanniner av sällsynta finess, elegans och mildhet.
Från famijen Lunellis vingårdar i Montefalco och Bevagna. En del av vingården har historiska vinstockar och som en del av "Patriarchs Project" genomförs här studier i samarbete med Institutet för San Michele all'Adige. Vingården är ekologiskt certifierad och vinet är mjukt och följsamt, vilket baseras på skickligt vingårdsarbete och lång lagring på stora ekfat. Jordmånen består av lera vilket står emot sommarens värme och torka. De handskördade druvorna får en första kall förmaceration vid 12°C i 30 timmar. Därefter sker jäsning i träkar vid 26° - 28°C i 15-20 dagar. Därefter sker lagring i 24 månader på stora ekfat, följt av ett minimum 12 månader på flaska.
Om producenten
Familjen Lunelli är mest kända för sina prisbelönta mousserande viner från Trentodoc. I början av 1980-talet började man tillverka även stilla vita viner från bergssluttningarna kring Alperna under namnet Tenute Lunelli.
Hållbarhet
Vingårdarna i Trentino har i flera år kultiverats enligt de strikta principerna som Salubrious and sustainable mountain viticulture kräver. Vilket bl.a. innebär eliminering av insekts- och bekämpningsmedel och fokus på en hälsosam, välmående jord där endast naturliga medel används för att skydda vinrankorna.
Ursprungstypiskt med kraft och längd som kännetecknar en Sagrantino från Tenuta Castelbuono. Fylligt och smakrikt med toner av björnbärssylt, blåbär, lakrits, choklad och intensiva toner av körsbär i konjak och rosenblad. Mjuka tanniner och en krämig textur av len frukt. Lång eftersmak med definierade tanniner av sällsynta finess, elegans och mildhet.
Från famijen Lunellis vingårdar i Montefalco och Bevagna. En del av vingården har historiska vinstockar och som en del av "Patriarchs Project" genomförs här studier i samarbete med Institutet för San Michele all'Adige. Vingården är ekologiskt certifierad och vinet är mjukt och följsamt, vilket baseras på skickligt vingårdsarbete och lång lagring på stora ekfat. Jordmånen består av lera vilket står emot sommarens värme och torka. De handskördade druvorna får en första kall förmaceration vid 12°C i 30 timmar. Därefter sker jäsning i träkar vid 26° - 28°C i 15-20 dagar. Därefter sker lagring i 24 månader på stora ekfat, följt av ett minimum 12 månader på flaska.
Stilla viner från familjen Lunelli
Om producenten
Familjen Lunelli är mest kända för sina prisbelönta mousserande viner från Trentodoc. I början av 1980-talet började man tillverka även stilla vita viner från bergssluttningarna kring Alperna under namnet Tenute Lunelli.
Hållbarhet
Vingårdarna i Trentino har i flera år kultiverats enligt de strikta principerna som Salubrious and sustainable mountain viticulture kräver. Vilket bl.a. innebär eliminering av insekts- och bekämpningsmedel och fokus på en hälsosam, välmående jord där endast naturliga medel används för att skydda vinrankorna.