Välkommen till Ward Wines

Hos oss hittar du vin för alla tillfällen från familjeägda producenter i stora delar av världen.

Upptäck favoriter

Utforska vårt breda sortiment och var med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner.

Spara favoritlistor

Favoritmarkera drycker och skapa din personliga lista.

Beställ på Systembolaget

När du klickar på köp länkas du till Systembolaget där du gör din beställning.

Välkommen till vinets underbara värld!
Vännerna på Ward Wines

Dina favoriter (0)
Wardwines
Mest sökt
ChampagneBlack StallionRiesling
Länder & regioner
ItalienFrankrikeUSA
Mest sökta viner
Carapace Montefalco Sagrantino DOCG
339 Sek
Ekologisk
Våra viner / Rött vin / Carapace Montefalco Sagrantino DOCG
Tenute Lunelli

Carapace Montefalco Sagrantino DOCG

Italy
Rött vin från Italien, Umbrien • 750 ml • Art.nr. 7580001 • Alkoholhalt 15% • Sockerhalt >0,3 g/l
339 SekInk. moms
DruvorSagrantino
RegionUmbrien
Årgång2019
ProducentTenute Lunelli
SortimentBeställningssortiment
Producent
Tenute Lunelli
Art.nr.
7580001
Druvor
Sagrantino
Land
Italien
Region
Umbrien
Årgång
2019
Alkoholhalt
15%
Sockerhalt
>0,3 g/l
Karaktär

Ursprungstypiskt med kraft och längd som kännetecknar en Sagrantino från Tenuta Castelbuono. Fylligt och smakrikt med toner av björnbärssylt, blåbär, lakrits, choklad och intensiva toner av körsbär i konjak och rosenblad. Mjuka tanniner och en krämig textur av len frukt. Lång eftersmak med definierade tanniner av sällsynta finess, elegans och mildhet.

Om vinet

Från famijen Lunellis vingårdar i Montefalco och Bevagna. En del av vingården har historiska vinstockar och som en del av "Patriarchs Project" genomförs här studier i samarbete med Institutet för San Michele all'Adige. Vingården är ekologiskt certifierad och vinet är mjukt och följsamt, vilket baseras på skickligt vingårdsarbete och lång lagring på stora ekfat. Jordmånen består av lera vilket står emot sommarens värme och torka. De handskördade druvorna får en första kall förmaceration vid 12°C i 30 timmar. Därefter sker jäsning i träkar vid 26° - 28°C i 15-20 dagar. Därefter sker lagring i 24 månader på stora ekfat, följt av ett minimum 12 månader på flaska.

tenute lunelli

Om producenten
Familjen Lunelli är mest kända för sina prisbelönta mousserande viner från Trentodoc. I början av 1980-talet började man tillverka även stilla vita viner från bergssluttningarna kring Alperna under namnet Tenute Lunelli.

Hållbarhet
Vingårdarna i Trentino har i flera år kultiverats enligt de strikta principerna som Salubrious and sustainable mountain viticulture kräver. Vilket bl.a. innebär eliminering av insekts- och bekämpningsmedel och fokus på en hälsosam, välmående jord där endast naturliga medel används för att skydda vinrankorna.

Karaktär

Ursprungstypiskt med kraft och längd som kännetecknar en Sagrantino från Tenuta Castelbuono. Fylligt och smakrikt med toner av björnbärssylt, blåbär, lakrits, choklad och intensiva toner av körsbär i konjak och rosenblad. Mjuka tanniner och en krämig textur av len frukt. Lång eftersmak med definierade tanniner av sällsynta finess, elegans och mildhet.

Om vinet

Från famijen Lunellis vingårdar i Montefalco och Bevagna. En del av vingården har historiska vinstockar och som en del av "Patriarchs Project" genomförs här studier i samarbete med Institutet för San Michele all'Adige. Vingården är ekologiskt certifierad och vinet är mjukt och följsamt, vilket baseras på skickligt vingårdsarbete och lång lagring på stora ekfat. Jordmånen består av lera vilket står emot sommarens värme och torka. De handskördade druvorna får en första kall förmaceration vid 12°C i 30 timmar. Därefter sker jäsning i träkar vid 26° - 28°C i 15-20 dagar. Därefter sker lagring i 24 månader på stora ekfat, följt av ett minimum 12 månader på flaska.

tenute lunelli

Stilla viner från familjen Lunelli

tenute lunelli

Om producenten
Familjen Lunelli är mest kända för sina prisbelönta mousserande viner från Trentodoc. I början av 1980-talet började man tillverka även stilla vita viner från bergssluttningarna kring Alperna under namnet Tenute Lunelli.

Hållbarhet
Vingårdarna i Trentino har i flera år kultiverats enligt de strikta principerna som Salubrious and sustainable mountain viticulture kräver. Vilket bl.a. innebär eliminering av insekts- och bekämpningsmedel och fokus på en hälsosam, välmående jord där endast naturliga medel används för att skydda vinrankorna.