Smakrikt, elegant och fylligt med toner av persika, rostad mandel och creme brûlée. Sammetslen struktur och balanserad syra.
Druvorna skördas tidig morgon för att bevara fräschören och friskheten. Vid ankomst till vineriet pressas druvorna försiktigt i en pneumatic press. Därefter följer en kyld stabilisering av musten innan alkoholjäsningen tar vid i rostfria ståltankar. En del av vinet lagras på franska ekfat. Vinet har inte genomgått malolaktisk fermentering - eftersom man vill bevara fräschören.
Servera ett glas till panerad kyckling eller ljust kött, fiskrätter, risotto eller en vegetarisk rätt.
Serveringstemperatur: 11° C.
Om producenten
Gérard Bertrand, som driver vinhuset med samma namn, är uppvuxen på en vingård i Corbières i södra Frankrike men startade sin karriär som rugbyspelare på elitnivå. När hans far dog 1987 så tog Gérard över familjegården och har sedan dess förvärvat ytterligare 15 egendomar runtom i södra Frankrike. Gérard Bertrand är idag en välrenommerad vinproducent i Languedoc-Rousillon med målet att dela passionen för ”L’ART DE VIVRE LES VINS DU SUD” med konsumenter världen över.
Hållbarhet
Gérard Bertrand är den ledande franska producenten av ekologiska viner och målet är att alla 16 vingårdar ska vara ekologiskt certifierade inom fem år. I december utsågs Gérard Bertrand personligen till "Green Personality of the year" av Drinks Business.
Smakrikt, elegant och fylligt med toner av persika, rostad mandel och creme brûlée. Sammetslen struktur och balanserad syra.
Druvorna skördas tidig morgon för att bevara fräschören och friskheten. Vid ankomst till vineriet pressas druvorna försiktigt i en pneumatic press. Därefter följer en kyld stabilisering av musten innan alkoholjäsningen tar vid i rostfria ståltankar. En del av vinet lagras på franska ekfat. Vinet har inte genomgått malolaktisk fermentering - eftersom man vill bevara fräschören.
Servera ett glas till panerad kyckling eller ljust kött, fiskrätter, risotto eller en vegetarisk rätt.
Serveringstemperatur: 11° C.
Server Render
"L’ART DE VIVRE LES VINS DU SUD"
Om producenten
Gérard Bertrand, som driver vinhuset med samma namn, är uppvuxen på en vingård i Corbières i södra Frankrike men startade sin karriär som rugbyspelare på elitnivå. När hans far dog 1987 så tog Gérard över familjegården och har sedan dess förvärvat ytterligare 15 egendomar runtom i södra Frankrike. Gérard Bertrand är idag en välrenommerad vinproducent i Languedoc-Rousillon med målet att dela passionen för ”L’ART DE VIVRE LES VINS DU SUD” med konsumenter världen över.
Hållbarhet
Gérard Bertrand är den ledande franska producenten av ekologiska viner och målet är att alla 16 vingårdar ska vara ekologiskt certifierade inom fem år. I december utsågs Gérard Bertrand personligen till "Green Personality of the year" av Drinks Business.