Smakrikt, elegant och fylligt med toner av persika, rostad mandel och creme brûlée. Sammetslen struktur och balanserad syra.
Druvorna skördas tidig morgon för att bevara fräschören och friskheten. Vid ankomst till vineriet pressas druvorna försiktigt i en pneumatic press. Därefter följer en kyld stabilisering av musten innan alkoholjäsningen tar vid i rostfria ståltankar. En del av vinet lagras på franska ekfat. Vinet har inte genomgått malolaktisk fermentering - eftersom man vill bevara fräschören.
Servera ett glas till panerad kyckling eller ljust kött, fiskrätter, risotto eller en vegetarisk rätt.
Serveringstemperatur: 11° C.
Om producenten
Gérard Bertrand är en välrenommerad familjeägd vinproducent med sitt hjärta i Languedoc-Roussillon. Sedan 2002 har vinhuset arbetat målmedvetet med hållbarhet i vingårdarna och idag odlas samtliga 17 egendomar med totalt 1 000 hektar helt biodynamiskt, vilket gör Gérard Bertrand till världens största biodynamiska vinodlare. Gérard Bertrand är en starkt lysande ledstjärna i Languedoc-Roussillon för att framhäva de unika druvsorterna, de regionala vinstilarna och för att främja kvalitet framför kvantitet i området.
Gérard Bertrand utsågs 2023 till ”Master Winemaker of the Year” av magasinet The Drink Business och vid två tillfällen har Gérard Bertrands viner serverats vid Nobelbanketten i Stockholms Stadshus.
2024 fick Gérard Bertrand den prestigefyllda utmärkelsen ”Gyllene Glaset” av magasinen Allt om Vin och Allt om Mat med motiveringen:
För att ständigt förse den svenska marknaden med personliga viner i olika stilar och prisklasser, alla med tydlig doft och smak av sydfrankrike. För sin övertygelse om att vägen fram ska vara hållbar och långsiktig.
Smakrikt, elegant och fylligt med toner av persika, rostad mandel och creme brûlée. Sammetslen struktur och balanserad syra.
Druvorna skördas tidig morgon för att bevara fräschören och friskheten. Vid ankomst till vineriet pressas druvorna försiktigt i en pneumatic press. Därefter följer en kyld stabilisering av musten innan alkoholjäsningen tar vid i rostfria ståltankar. En del av vinet lagras på franska ekfat. Vinet har inte genomgått malolaktisk fermentering - eftersom man vill bevara fräschören.
Servera ett glas till panerad kyckling eller ljust kött, fiskrätter, risotto eller en vegetarisk rätt.
Serveringstemperatur: 11° C.
Server Render
Om producenten
Gérard Bertrand är en välrenommerad familjeägd vinproducent med sitt hjärta i Languedoc-Roussillon. Sedan 2002 har vinhuset arbetat målmedvetet med hållbarhet i vingårdarna och idag odlas samtliga 17 egendomar med totalt 1 000 hektar helt biodynamiskt, vilket gör Gérard Bertrand till världens största biodynamiska vinodlare. Gérard Bertrand är en starkt lysande ledstjärna i Languedoc-Roussillon för att framhäva de unika druvsorterna, de regionala vinstilarna och för att främja kvalitet framför kvantitet i området.
Gérard Bertrand utsågs 2023 till ”Master Winemaker of the Year” av magasinet The Drink Business och vid två tillfällen har Gérard Bertrands viner serverats vid Nobelbanketten i Stockholms Stadshus.
2024 fick Gérard Bertrand den prestigefyllda utmärkelsen ”Gyllene Glaset” av magasinen Allt om Vin och Allt om Mat med motiveringen:
För att ständigt förse den svenska marknaden med personliga viner i olika stilar och prisklasser, alla med tydlig doft och smak av sydfrankrike. För sin övertygelse om att vägen fram ska vara hållbar och långsiktig.