Torr och elegant med struktur och stor smakrikedom. Karaktär av körsbärsplommon, vit persika, citrustoner och mandel. Fin syra, små fina bubblor samt en lång eftersmak.
Vinstockarna har en genomsnittlig ålder av 25 år och den kalkrika jordmånen som är så karaktäristisk för regionen. Skörden sker för hand och druvorna pressas med stor försiktighet och genomgår därefter en naturlig vinifiering. Jäsningen sker i rostfria ståltankar där även den malolaktiska jäsningen sker. Därefter har vinet legat på sin jästfällning i flaska i 4-6 år i vinhusets svala källare under egendomen i Pierry. Dosage 6 gr/l.
Servera som aperitif och till eleganta fiskrätter, skaldjur eller vegetarsikt.
Serveringstemperatur: 8-10° C.
Om producenten
I byn Pierry strax utanför Épernay ligger Champagne Mandois. Ett champagnehus med en lång historia och 37 hektar vingårdar vingårdarna som varit med sedan starten. I huvudsak odlas Chardonnay (70%) men även Pinot Meunier och Pinot Noir med 15% av vardera druvan.
Champagne Mandois vinkällare är unik och dateras till slutet av 1700-talet med kilometerlånga gångar under egendomen i Pierry. Tack vare den långa lagringen i vinkällaren och den låga dosagen visar champagnen alltid en fräschör som tydligt vittnar om omsorg i vinmakningen och druvornas ursprung.
Torr och elegant med struktur och stor smakrikedom. Karaktär av körsbärsplommon, vit persika, citrustoner och mandel. Fin syra, små fina bubblor samt en lång eftersmak.
Vinstockarna har en genomsnittlig ålder av 25 år och den kalkrika jordmånen som är så karaktäristisk för regionen. Skörden sker för hand och druvorna pressas med stor försiktighet och genomgår därefter en naturlig vinifiering. Jäsningen sker i rostfria ståltankar där även den malolaktiska jäsningen sker. Därefter har vinet legat på sin jästfällning i flaska i 4-6 år i vinhusets svala källare under egendomen i Pierry. Dosage 6 gr/l.
Servera som aperitif och till eleganta fiskrätter, skaldjur eller vegetarsikt.
Serveringstemperatur: 8-10° C.
Server Render
Om producenten
I byn Pierry strax utanför Épernay ligger Champagne Mandois. Ett champagnehus med en lång historia och 37 hektar vingårdar vingårdarna som varit med sedan starten. I huvudsak odlas Chardonnay (70%) men även Pinot Meunier och Pinot Noir med 15% av vardera druvan.
Champagne Mandois vinkällare är unik och dateras till slutet av 1700-talet med kilometerlånga gångar under egendomen i Pierry. Tack vare den långa lagringen i vinkällaren och den låga dosagen visar champagnen alltid en fräschör som tydligt vittnar om omsorg i vinmakningen och druvornas ursprung.