Torrt, fräscht och aromatiskt med karaktär av litchi, gröna äpplen och citrus. Fin syra och en härlig frisk balans.
Druvorna kommer från vingårdar som ligger på 350 - 500 m.ö.h i sydvästlig riktning. Jordmånen består främst av sand och lera. Skörden sker för hand och vinet vinifieras därefter som ett vitt vin. Druvorna pressas försiktigt och skalen separeras omgående för att undvika att musten tar färg av de blå druvorna. Fermenteringen sker under temperaturkontroll på 18°C och följs av en kallmacerering. Vinet har producerats sedan 1978 och består till största delen av Nebbiolo som lokalt har namnet Chiavennasca.
Servera som aperitif, till grillad fisk, skaldjur, en pasta vongole eller lättare förrätter.
Serveringstemperatur: 10-12° C.
Om producenten
Vinhuset Nino Negri grundades 1897 i Valtellina, ett distrikt i Italiens nordligaste vinregion Lombardiet. Här ligger odlingarna med Alperna som närmaste granne på gränsen till Schweiz. Naturen är kuperad och dramatisk med några av världens brantaste vingårdar på svindlande terrasser som stöds av 2 500 km stenmurar med en lång historia. Detta gör Nino Negri till en symbol för vinproduktion som uttrycker den unika terroiren i Alplandskapet.
I över 120 år har Nino Negri varit ett flaggskepp för viner som uttrycker det unika Valtellina står för. Numera sker vinmakningen under ledning av den kända vinmakaren Danilo Drocco.
Torrt, fräscht och aromatiskt med karaktär av litchi, gröna äpplen och citrus. Fin syra och en härlig frisk balans.
Druvorna kommer från vingårdar som ligger på 350 - 500 m.ö.h i sydvästlig riktning. Jordmånen består främst av sand och lera. Skörden sker för hand och vinet vinifieras därefter som ett vitt vin. Druvorna pressas försiktigt och skalen separeras omgående för att undvika att musten tar färg av de blå druvorna. Fermenteringen sker under temperaturkontroll på 18°C och följs av en kallmacerering. Vinet har producerats sedan 1978 och består till största delen av Nebbiolo som lokalt har namnet Chiavennasca.
Servera som aperitif, till grillad fisk, skaldjur, en pasta vongole eller lättare förrätter.
Serveringstemperatur: 10-12° C.
Server Render
Om producenten
Vinhuset Nino Negri grundades 1897 i Valtellina, ett distrikt i Italiens nordligaste vinregion Lombardiet. Här ligger odlingarna med Alperna som närmaste granne på gränsen till Schweiz. Naturen är kuperad och dramatisk med några av världens brantaste vingårdar på svindlande terrasser som stöds av 2 500 km stenmurar med en lång historia. Detta gör Nino Negri till en symbol för vinproduktion som uttrycker den unika terroiren i Alplandskapet.
I över 120 år har Nino Negri varit ett flaggskepp för viner som uttrycker det unika Valtellina står för. Numera sker vinmakningen under ledning av den kända vinmakaren Danilo Drocco.