Ett rubinrött vin med intensiv, fruktig doft av vilda bär, körsbär, söt krydda och subtila inslag av viol. Mjukt och balanserat i smaken med behagliga tanniner. Fruktigt i avslutet, följt av kvarvarande smakrikedom och mineralitet.
Vingårdarna i Valtellina DOC ligger vid forten av Alperna på 350-650 möh med sydlig, sydöstlig och sydvästlig exponering och jordmån som består av sandig lera. Druvan i vingårdarna är Nebbiolo som lokalt kallas Chiavennasca. I vineriet avstjälkas de men pressas inte, och placeras försiktigt i tankar för jäsning. Efter ungefär en vecka tappas vinet om, och de hela druvorna släpper då ifrån sig sin rika arom och sockerhalt. Jäsningen avslutas långsamt vid låg temperatur, utan ytterligare kontakt med skalen. Vinet har lagrats sex månader, delvis på fat och delvis i ståltank.
Ett kraftfullt och komplext vin som passar till rött kött, vilt och lagrade ostar – men även som meditationsvin att njuta av i lugn och ro.
Om producenten
Vinhuset Nino Negri grundades 1897 i Valtellina, ett distrikt i Italiens nordligaste vinregion Lombardiet. Här ligger odlingarna med Alperna som närmaste granne på gränsen till Schweiz. Naturen är kuperad och dramatisk med några av världens brantaste vingårdar på svindlande terrasser som stöds av 2 500 km stenmurar med en lång historia. Detta gör Nino Negri till en symbol för vinproduktion som uttrycker den unika terroiren i Alplandskapet.
I över 120 år har Nino Negri varit ett flaggskepp för viner som uttrycker det unika Valtellina står för. Numera sker vinmakningen under ledning av den kända vinmakaren Danilo Drocco.
Ett rubinrött vin med intensiv, fruktig doft av vilda bär, körsbär, söt krydda och subtila inslag av viol. Mjukt och balanserat i smaken med behagliga tanniner. Fruktigt i avslutet, följt av kvarvarande smakrikedom och mineralitet.
Vingårdarna i Valtellina DOC ligger vid forten av Alperna på 350-650 möh med sydlig, sydöstlig och sydvästlig exponering och jordmån som består av sandig lera. Druvan i vingårdarna är Nebbiolo som lokalt kallas Chiavennasca. I vineriet avstjälkas de men pressas inte, och placeras försiktigt i tankar för jäsning. Efter ungefär en vecka tappas vinet om, och de hela druvorna släpper då ifrån sig sin rika arom och sockerhalt. Jäsningen avslutas långsamt vid låg temperatur, utan ytterligare kontakt med skalen. Vinet har lagrats sex månader, delvis på fat och delvis i ståltank.
Ett kraftfullt och komplext vin som passar till rött kött, vilt och lagrade ostar – men även som meditationsvin att njuta av i lugn och ro.
Server Render
Om producenten
Vinhuset Nino Negri grundades 1897 i Valtellina, ett distrikt i Italiens nordligaste vinregion Lombardiet. Här ligger odlingarna med Alperna som närmaste granne på gränsen till Schweiz. Naturen är kuperad och dramatisk med några av världens brantaste vingårdar på svindlande terrasser som stöds av 2 500 km stenmurar med en lång historia. Detta gör Nino Negri till en symbol för vinproduktion som uttrycker den unika terroiren i Alplandskapet.
I över 120 år har Nino Negri varit ett flaggskepp för viner som uttrycker det unika Valtellina står för. Numera sker vinmakningen under ledning av den kända vinmakaren Danilo Drocco.