Fruktig, fyllig, fräsch och välbalanserad med inslag av röda bär, örtighet och gröna toner som är så karaktäristiskt för Cabernet Franc. Medelhög syra och mjuka tanniner följt av en lång eftersmak.
Druvorna kommer från vingårdar som ligger vid den bördiga högra stranden av floden Las Tunas, där jorden är sandig och lerig med ett medeldjup på mellan 80 och 120 cm. Den unika kombinationen av mycket sol och låga temperaturer gjorde att vinstockarna tidigt gav mogna druvor samtidigt som de behöll sin naturliga syra. Dessa förhållanden har resulterat i ett elegant, fint och komplext vin med en bra balans mellan fruktighet och fräschör. Alkoholjäsningen sker med inhemsk jäst i betongkärl, och därefter har vinet lagrats i orostade 500-liters franska ekfat och 2500-liters foudres.
Om producenten
Zuccardi Valle de Uco samlar tre generationer av en familj, förenade genom passionen för att odla druvor och producera viner som uttrycker terroirens unika identitet.
Vingårdarna är planterade i en bergöken på hög höjd, bland alluviala jordar med stora stenar och rika på kalciumkarbonat. Varje vingård har en unik identitet, relaterad till dess jordmån, klimat, landskap och historia. Utmaningen är att tolka mångfalden på varje plats för att uttrycka identiteten i vinet.
Fruktig, fyllig, fräsch och välbalanserad med inslag av röda bär, örtighet och gröna toner som är så karaktäristiskt för Cabernet Franc. Medelhög syra och mjuka tanniner följt av en lång eftersmak.
Druvorna kommer från vingårdar som ligger vid den bördiga högra stranden av floden Las Tunas, där jorden är sandig och lerig med ett medeldjup på mellan 80 och 120 cm. Den unika kombinationen av mycket sol och låga temperaturer gjorde att vinstockarna tidigt gav mogna druvor samtidigt som de behöll sin naturliga syra. Dessa förhållanden har resulterat i ett elegant, fint och komplext vin med en bra balans mellan fruktighet och fräschör. Alkoholjäsningen sker med inhemsk jäst i betongkärl, och därefter har vinet lagrats i orostade 500-liters franska ekfat och 2500-liters foudres.
Om producenten
Zuccardi Valle de Uco samlar tre generationer av en familj, förenade genom passionen för att odla druvor och producera viner som uttrycker terroirens unika identitet.
Vingårdarna är planterade i en bergöken på hög höjd, bland alluviala jordar med stora stenar och rika på kalciumkarbonat. Varje vingård har en unik identitet, relaterad till dess jordmån, klimat, landskap och historia. Utmaningen är att tolka mångfalden på varje plats för att uttrycka identiteten i vinet.
Cabernet franc från Uco Valley eller närmare bestämt från vingården San Pablo i Tupungato-distriktet Tunuyán. Vingården ligger på 1 200-1 700 meters höjd där klimatet är mycket svalt på grund av den höga altituden. Spontanjäst i betongkar och lagrat på äldre neutrala ekfat om 500 liter samt större ekliggare, foudres, om 2 500 liter. Mörkt röd frukt, gröntintad mineralisk och smågrusigt mjukt tanninfokuserad. Solmoget och värmande fruktigt med lätt skalbeskt avslut.