Välkommen till Ward Wines

Hos oss hittar du vin för alla tillfällen från familjeägda producenter i stora delar av världen.

Upptäck favoriter

Utforska vårt breda sortiment och var med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner.

Spara favoritlistor

Favoritmarkera drycker och skapa din personliga lista.

Beställ på Systembolaget

När du klickar på köp länkas du till Systembolaget där du gör din beställning.

Välkommen till vinets underbara värld!
Vännerna på Ward Wines

Dina favoriter (0)
Wardwines
Mest sökt
ChampagneBlack StallionRiesling
Länder & regioner
ItalienFrankrikeUSA
Mest sökta viner
Recept

Tonfisktartar med mangosalsa

Servera en tonfisktartar med mangosalsa, avokado- och örtkräm som förrätt eller dipp när du bjuder in till fest. Tartaren lyfter Gewurztraminerns tropiska fruktighet och friska syra samtidigt som vinets blommiga toner lyfter smakerna i rätten. Toppa med krassemix och rostade sesamfrön, antingen direkt på ett stort chips som förrätt eller som en “dip” med friterade wontons på sidan.

Recept för 4
  • Tartar: 300 g färsk tonfisk av sashimikvalitet, finhackad
  • 1 msk japansk soja
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk färsk ingefära, finriven
  • 1 st schalottenlök, finhackad
  • En nypa flingsalt
  • Mangosalsa: ½ mogen mango, fint tärnad
  • 0,5-1 st röd chili, urkärnad och finhackad
  • Zest och saft från 1 lime
  • Grön örtkräm: 0,5 dl majonnäs (färdigköpt eller hemlagad)
  • 2 st mogna avokados
  • 1 knippe färska örter (t.ex. koriander, gräslök, krasse)
  • Saft från ½ lime
  • Salt & ev en skvätt vatten för att justera konsistens
  • Wontonchips: Färdig wontonark (för fritering)
  • Neutral olja till fritering
  • Flingsalt
  • Topping: Färsk krasse eller en blandad örtmix (t.ex. krasse, skott, gräslök, koriander)
  • Rostade svarta eller vita sesamfrön

Mer vinspiration

Server Render