Välkommen till Ward Wines

Hos oss hittar du vin för alla tillfällen från familjeägda producenter i stora delar av världen.

Upptäck favoriter

Utforska vårt breda sortiment och var med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner.

Spara favoritlistor

Favoritmarkera drycker och skapa din personliga lista.

Beställ på Systembolaget

När du klickar på köp länkas du till Systembolaget där du gör din beställning.

Välkommen till vinets underbara värld!
Vännerna på Ward Wines

Dina favoriter (0)
Wardwines
Mest sökt
ChampagneBlack StallionRiesling
Länder & regioner
ItalienFrankrikeUSA
Mest sökta viner
Reportage

Tre nya vinproducenter

Ward Wines förstärker portföljen med tre vinproducenter från klassiska ursprung i olika delar av Italien som alla har en lång tradition av vinframställning.

De tre producenterna är Bolla i Veneto, Nino Negri i Valtellina och Fontana Candida i Lazio.

Genuint hantverk

"Vi är glada över att välkomna ytterligare tre genuina vinproducenter till oss. Det är historiska vinhus med skilda ursprung och vinstilar som nu kompletterar vårt erbjudande från Italien på ett spännande sätt. De har alla högt ställda krav på kvalitet och hållbar vinproduktion, något som är en förutsättning för att nå framgång på den svenska marknaden." - Malin Keyser, VD Ward Wines

Skaparen av Amarone

Bolla är beläget i hjärtat av Valpolicella Classico och grundades 1883 av Alberto Bolla. Vinhuset var det första som buteljerade och började sälja Amarone redan 1953 med druvor från 1950. Alberto förstod tidigt potentialen i att använda sig av torkade druvor för att producera torra viner och dedikerade sitt liv till denna vinframställningsteknik. Bolla har blivit en symbol för Amarone och erbjuder numera en bredd av regionens olika vinstilar.

Essensen av alplandskapet

Nino Negri grundades 1897 i Valtellina i regionen Lombardiet. Odlingarna ligger med Alperna som närmaste granne och naturen är kuperad och dramatisk. I regionen finns några av världens brantaste vingårdar på svindlande terrasser som stöds av 2 500 km stenmurar med lång historia. Detta gör Nino Negri till en symbol för vinproduktion på i huvudsak druvan Nebbiolo som uttrycker den unika terroiren i Alplandskapet. I bild vinmakare Danilo Drocco i en av vingårdarna.

Stilbildande klassiker

Fontana Candida etablerades 1958 i Frascati i regionen Lazio strax söder om Rom. Vinhuset har satt Frascati på världens vinkarta med sina fräscha och lättdruckna vita viner tappade i den traditionella och lite bredare flaskan med runda former. Region är känd för sin mer än 2 000 år långa historia av vinproduktion. Frascati var det vin Romarna föredrog att dricka tillsammans med renässansens påvar och det är även del av vår svenska dryckeskultur då det funnits på Systembolaget sedan 1955.

Gruppo Italiano Vini

Vinhusen är en del av Gruppo Italiano Vini (GIV) som idag äger femton kända vinproducenter på olika platser runtom i Italien.

"Vi är stolta över att inleda detta fantastiska samarbete, övertygade om att vi har hittat en partner som matchar våra varumärkens identitet. Ward Wines utmärker sig genom sin professionalism, kunskap om den internationella vinvärlden och djupa förståelse för marknaden. Vi är övertygade om att detta samarbete kommer att stärka våra vinproducenters position på den svenska marknaden."- säger Milena Fossati, Exportchef på GIV

Aktuella viner
Nyhet
BollaBolla Prosecco Platinum Extra Dry
Italy
109 Sek
Nyhet
BollaBolla Le Poiane Ripasso
Italy
139 Sek
Nyhet
BollaBolla Le Poiane Amarone della Valpolicella DOCG
Italy
289 Sek
Nyhet
BollaBolla il Calice Valpolicella
Italy
139 Sek
Nyhet
Nino NegriNino Negri Riserva
Italy
329 Sek
Nyhet
Nino NegriNino Negri 5 Stelle Sfursat
Italy
659 Sek
Nyhet
Nino NegriNino Negri Alpi Retiche IGT Bianco
Italy
179 Sek
Nyhet
Nino NegriNino Negri Ca'Brione Bianco Alpi Retiche IGT
Italy
279 Sek
Nyhet
Fontana CandidaFontana Candida Frascati
Italy
89 Sek
Nyhet
Fontana CandidaFontana Candida Frascati
Italy
49 Sek
Nyhet
Fontana CandidaFontana Candida Frascati
Italy
169 Sek
Aktuella viner

Server Render

Läs mer om producenterna!

Server Render