Välkommen till Ward Wines

Hos oss hittar du vin för alla tillfällen från familjeägda producenter i stora delar av världen.

Upptäck favoriter

Utforska vårt breda sortiment och var med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner.

Spara favoritlistor

Favoritmarkera drycker och skapa din personliga lista.

Beställ på Systembolaget

När du klickar på köp länkas du till Systembolaget där du gör din beställning.

Välkommen till vinets underbara värld!
Vännerna på Ward Wines

Dina favoriter (0)
Wardwines
Mest sökt
ChampagneBlack StallionRiesling
Länder & regioner
ItalienFrankrikeUSA
Mest sökta viner
Reportage

Vinglasskola

Visste du att det finns en hel vetenskap bakom vinglasets form och vilken kupa som passar bäst till vilken druva?

Visst kan ett vin smaka bra oavsett i vilket glas det serveras, men det är skillnad. Några enkla tumregler: En stor kupa med stor öppning hjälper till att få fram smakerna och aromerna i ett rött vin, en mellanstor kupa med smalare öppning framhäver syran och fräschören i ett vitt vin och de långsmala kuporna till mousserande viner bidrar till att bevara bubblorna. Även om en champagne alltid smakar bäst i ett glas med lite kupa som framhäver aromerna.

Ta del av Riedels vinglasskola och lär dig mer om vinglasets former och kupor. Klicka på länken till Druvspecifikt nedan.

Druvsorten är en av de viktigaste faktorerna för hur ett vin doftar och smakar. Men vad som också är avgörande för vinupplevelsen är i vilket glas vinet avnjuts.

Riedel har tagit fram en serie utbildande och förklarande filmer tillsammans med dryckesexperten Jens Dolk för att beskriva och förklara skillnaden på både doft och smak genom olika vinglas. I Druvspecifikt går Jens igenom några av våra mest älskade druvor – och vilken typ av glas som krävs för att vinet ska komma till sin rätt.

Länk till Druvspecifikt med Riedel och Jens Dolk

I samarbete med Riedel och Sundqvist får du som medlem i Ward Wines & Vänner 20% rabatt på allt från Riedel när du anger koden "Wardwines" i kassan hos Sundqvist

OBS! Koden gäller ej på redan nedsatta varor och kan ej kombineras med andra erbjudanden. Erbjudandet gäller till och med 17 december 2021.

Tips på mer vinspiration

Server Render