Välkommen till Ward Wines

Hos oss hittar du vin för alla tillfällen från familjeägda producenter i stora delar av världen.

Upptäck favoriter

Utforska vårt breda sortiment och var med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner.

Spara favoritlistor

Favoritmarkera drycker och skapa din personliga lista.

Beställ på Systembolaget

När du klickar på köp länkas du till Systembolaget där du gör din beställning.

Välkommen till vinets underbara värld!
Vännerna på Ward Wines

Dina favoriter (0)
Wardwines
Mest sökt
ChampagneBlack StallionRiesling
Länder & regioner
ItalienFrankrikeUSA
Mest sökta viner
Vinprovningar

Vinsmart Academy

Fantastiska Rhônedalen

Tillsammans med Vinsmart Academy tar vi oss till ett franskt, klassiskt distrikt som har inspirerat en hel värld att göra vin på druvorna Grenache, Syrah och Mourvèdre, för att nämna några av omkring 30 druvsorter som odlas här. Vi talar förstås om Rhônedalen, där det är soligt, blåsigt och fantastiskt vackert.

Häng med på provning på Vinsmart's Facebooksida under ledning av vinexperten Michel Jamais den 10 november.

Rhônedalen – en förebild som inspirerar

Det här är minsann klassisk mark och en plats med gedigen tradition av att göra uppskattade, välkända viner. Vi ska alltså till Rhônedalen och främst går nog tankarna till röda viner. Det är i alla fall fyra röda personligheter som ska få spegla denna vinregion, från norr till söder. Så här under höstsäsongen passar dessutom dessa personligheter helt perfekt, det är viner vi gärna häller i karaffen och serverar till säsongens menyer med vilt och mustiga grytor.

Vinregionen är uppdelad i norra och södra Rhônedalen, med en rad tydliga skillnader. Vilka är dessa och vad kännetecknar de olika vinstilarna från norra respektive södra delen? Vilka drag hittar vi i de olika vinerna och hur ska du tänka när du matchar dem till mat?

Allt detta och en helt del annat spännande kring jordmån, klimat och förutsättningar ska vi kika lite extra på den 10 november tillsammans med Vinsmart Academys vinexpert Michel Jamais.

Rhôneviner i provningen:

Server Render

Delas – norra Rhônedalen

Delas Frères har en historia som startade redan 1835 och firman anses i dag vara en av de främsta producenterna i norra Rhônedalen. Under de senaste decennierna har betydande satsningar gjorts när det gäller att förvalta arvet och samtidigt ta det vidare till en förstklassig, nutida verksamhet. I samband med skörden 2019 invigdes ett nytt och modernt vineri i centrala Tain l’Hermitage, dit hela produktionen nu har flyttats. Det nya vineriet har ritats av den svenske arkitekten Carl-Fredrik Svenstedt och har tilldelats flera designutmärkelser. Numer ägs Delas Frères av Champagnefirman Deutz och båda är en del av Roederer-gruppen.

Château Mont-Redon – södra Rhônedalen

Château Mont-Redon drivs i dag av den fjärde generationen med Pierre Fabre som vinmakare och företagets ledare. Han strävar efter att behålla renheten i druvornas fruktiga smak till förmån för den typ av elegant Châteauneuf-du-Pape som blivit Mont-Redons signum. Samtidigt används ultramodern teknologi för att göra modernt kvalitetsvin på bästa sätt. Egendomen producerar viner under tre olika appellationer och odlar alla de 13 druvsorter som får användas viner under appellationen Châteauneuf-du-Pape. I Lirac används oftast två, tre eller fyra sorter.

Mer vinspiration

Server Render