Vinet erbjuder en elegant och tillgänglig upplevelse. Kombinationen av gamla vinstockar och samjäsning (man jäser olika druvsorter tillsammans) samt växtplatsen ger ett vin med en härlig koncentration, fruktighet och en pigg syra.
Här finns toner av körsbär, björnbär och en hint av svart oliv. Ett utmärkt val för den som vill prova något mer än standard-Côtes-du-Rhône.
Druvorna till Clos Somi kommer från en mycket liten vingård på 1,2 hektar med gamla vinstockar, förvärvad av familjen Graillot – i första hand för dess vackra olivlund.
Servera till lamm, gryträtter med svamp, grillat kött och ostar med karaktär.
Serveringstemperatur: 8-10° C
Om produkten
Alain Graillot var ingenjör inom jordbrukskemikalieindustrin. 1988 köpte ha vingården och lade om sitt liv till vinmakare. Sedan starten har han arbetar helt ekologiskt men han vägrar att sätta ut detta på sina etiketter. Alain är en sann vinbonde och lever nära sina rankor var dag. Alla druvor skördas för hand och får sedan laka ur under 5 dagar innan jäsningen tar vid. Vinet är gott redan från början, men föredrar man komplexare mognad bör man vänta 5-10 år. Den första attraktiva syrahfrukten med drag av mörka bär, peppar, charkuterier och bränt inslag sjunker då tillbaka och kompletteras av svamp, läder och animaliska toner. Vinerna får alltid runt 90 poäng i Winespectator och runt 16 poäng i Decanter. Mycket eftertraktade viner.
Vinet erbjuder en elegant och tillgänglig upplevelse. Kombinationen av gamla vinstockar och samjäsning (man jäser olika druvsorter tillsammans) samt växtplatsen ger ett vin med en härlig koncentration, fruktighet och en pigg syra.
Här finns toner av körsbär, björnbär och en hint av svart oliv. Ett utmärkt val för den som vill prova något mer än standard-Côtes-du-Rhône.
Druvorna till Clos Somi kommer från en mycket liten vingård på 1,2 hektar med gamla vinstockar, förvärvad av familjen Graillot – i första hand för dess vackra olivlund.
Servera till lamm, gryträtter med svamp, grillat kött och ostar med karaktär.
Serveringstemperatur: 8-10° C
Server Render
Om produkten
Alain Graillot var ingenjör inom jordbrukskemikalieindustrin. 1988 köpte ha vingården och lade om sitt liv till vinmakare. Sedan starten har han arbetar helt ekologiskt men han vägrar att sätta ut detta på sina etiketter. Alain är en sann vinbonde och lever nära sina rankor var dag. Alla druvor skördas för hand och får sedan laka ur under 5 dagar innan jäsningen tar vid. Vinet är gott redan från början, men föredrar man komplexare mognad bör man vänta 5-10 år. Den första attraktiva syrahfrukten med drag av mörka bär, peppar, charkuterier och bränt inslag sjunker då tillbaka och kompletteras av svamp, läder och animaliska toner. Vinerna får alltid runt 90 poäng i Winespectator och runt 16 poäng i Decanter. Mycket eftertraktade viner.