Ett stort, fylligt och elegant vin med komplexa toner av mörka bär och tydlig karaktär av ekfaten. Silkeslena tanniner och lång, fyllig eftersmak. Stor lagringspotential.
Vingården Clos d'Ora på 9 hektar ligger med sydlig exponering 150 m över havet och är omgärdad av höga stenmurar. Det är en tidlös plats med känsla av evighet där all odling sker biodynamiskt. Arbetet i vingården görs med hjälp av hästar och åsnor för att stärka banden mellan den mineralrika jorden, vinstockarna, djurlivet och mänskliga element.
Skörden sker manuellt och varje del av vingården hålls separat när druvorna förs till vineriet. Syrah avstjälkas före vinifiering, medan Grenache och Mourvèdre både avstjälkas och pressas försiktigt före vinifiering med noggrann temperaturkontroll. Carignan vinifieras med hela klasar under hög temperatur för att få ut maximal arom. Druvjuicen macereras under temperatur kontroll i betongkärl med försiktig "pumping over". Därefter får vinet mogna genom lagring på franska ekfat i 12 månader. I samband med vårdagjämningen blandas vinet med respekt för ordningen: Grenache, Syrah, Mourvèdre och sist Carignan, innan det buteljeras.
Servera till eleganta rätter av nöt, lamm eller vilt med smakrika tillbehör.
Om producenten
Gérard Bertrand, som driver vinhuset med samma namn, är uppvuxen på en vingård i Corbières i södra Frankrike men startade sin karriär som rugbyspelare på elitnivå. När hans far dog 1987 så tog Gérard över familjegården och har sedan dess förvärvat femton egendomar runtom i södra Frankrike. Gérard Bertrand är idag en välrenommerad vinproducent i Languedoc-Rousillon med målet att dela passionen för ”L’ART DE VIVRE LES VINS DU SUD” med konsumenter världen över.
Hållbarhet
Gérard Bertrand är den ledande franska producenten av ekologiska viner och målet är att alla femton vingårdar ska vara ekologiskt certifierade inom fem år. I december utsågs Gérard Bertrand personligen till "Green Personality of the year" av Drinks Business.
Ett stort, fylligt och elegant vin med komplexa toner av mörka bär och tydlig karaktär av ekfaten. Silkeslena tanniner och lång, fyllig eftersmak. Stor lagringspotential.
Vingården Clos d'Ora på 9 hektar ligger med sydlig exponering 150 m över havet och är omgärdad av höga stenmurar. Det är en tidlös plats med känsla av evighet där all odling sker biodynamiskt. Arbetet i vingården görs med hjälp av hästar och åsnor för att stärka banden mellan den mineralrika jorden, vinstockarna, djurlivet och mänskliga element.
Skörden sker manuellt och varje del av vingården hålls separat när druvorna förs till vineriet. Syrah avstjälkas före vinifiering, medan Grenache och Mourvèdre både avstjälkas och pressas försiktigt före vinifiering med noggrann temperaturkontroll. Carignan vinifieras med hela klasar under hög temperatur för att få ut maximal arom. Druvjuicen macereras under temperatur kontroll i betongkärl med försiktig "pumping over". Därefter får vinet mogna genom lagring på franska ekfat i 12 månader. I samband med vårdagjämningen blandas vinet med respekt för ordningen: Grenache, Syrah, Mourvèdre och sist Carignan, innan det buteljeras.
Servera till eleganta rätter av nöt, lamm eller vilt med smakrika tillbehör.
Server Render
"L’ART DE VIVRE LES VINS DU SUD"
Om producenten
Gérard Bertrand, som driver vinhuset med samma namn, är uppvuxen på en vingård i Corbières i södra Frankrike men startade sin karriär som rugbyspelare på elitnivå. När hans far dog 1987 så tog Gérard över familjegården och har sedan dess förvärvat femton egendomar runtom i södra Frankrike. Gérard Bertrand är idag en välrenommerad vinproducent i Languedoc-Rousillon med målet att dela passionen för ”L’ART DE VIVRE LES VINS DU SUD” med konsumenter världen över.
Hållbarhet
Gérard Bertrand är den ledande franska producenten av ekologiska viner och målet är att alla femton vingårdar ska vara ekologiskt certifierade inom fem år. I december utsågs Gérard Bertrand personligen till "Green Personality of the year" av Drinks Business.