Välkommen till Ward Wines

Hos oss hittar du vin för alla tillfällen från familjeägda producenter i stora delar av världen.

Upptäck favoriter

Utforska vårt breda sortiment och var med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner.

Spara favoritlistor

Favoritmarkera drycker och skapa din personliga lista.

Beställ på Systembolaget

När du klickar på köp länkas du till Systembolaget där du gör din beställning.

Välkommen till vinets underbara värld!
Vännerna på Ward Wines

Dina favoriter (0)
Wardwines
Mest sökt
ChampagneBlack StallionRiesling
Länder & regioner
ItalienFrankrikeUSA
Mest sökta viner
Clos d'Ora
1899 Sek
Biodynamisk
Ekologisk
Hållbar
Våra viner / Rött vin / Clos d'Ora
“Biodynamiskt prestigevin”

Clos d'Ora

France
Rött vin från Frankrike, Languedoc-Roussillon • 750 ml • Art.nr. 7197501 • Alkoholhalt 15.5%
1899 SekInk. moms
Passar till
Nöt
Lamm
Vilt
DruvorSyrah, Carignan, Grenache, Mourvedre
Årgång2020
SortimentBeställningssortiment
Producent
Gérard Bertrand
Art.nr.
7197501
Druvor
Syrah, Carignan, Grenache, Mourvedre
Land
Frankrike
Region
Languedoc-Roussillon
Årgång
2020
Alkoholhalt
15.5%
Karaktär

Ett stort, fylligt och elegant vin med komplexa toner av mörka bär och tydlig karaktär av ekfaten. Silkeslena tanniner och lång, fyllig eftersmak. Stor lagringspotential.

Om vinet

Vingården Clos d'Ora på 9 hektar ligger med sydlig exponering 150 m över havet och är omgärdad av höga stenmurar. Det är en tidlös plats med känsla av evighet där all odling sker biodynamiskt. Arbetet i vingården görs med hjälp av hästar och åsnor för att stärka banden mellan den mineralrika jorden, vinstockarna, djurlivet och mänskliga element.

Skörden sker manuellt och varje del av vingården hålls separat när druvorna förs till vineriet. Syrah avstjälkas före vinifiering, medan Grenache och Mourvèdre både avstjälkas och pressas försiktigt före vinifiering med noggrann temperaturkontroll. Carignan vinifieras med hela klasar under hög temperatur för att få ut maximal arom. Druvjuicen macereras under temperatur kontroll i betongkärl med försiktig "pumping over". Därefter får vinet mogna genom lagring på franska ekfat i 12 månader. I samband med vårdagjämningen blandas vinet med respekt för ordningen: Grenache, Syrah, Mourvèdre och sist Carignan, innan det buteljeras.

Passar till

Servera till eleganta rätter av nöt, lamm eller vilt med smakrika tillbehör.

“Biodynamiskt prestigevin”
Gérard Bertrand

Om producenten
Gérard Bertrand, som driver vinhuset med samma namn, är uppvuxen på en vingård i Corbières i södra Frankrike men startade sin karriär som rugbyspelare på elitnivå. När hans far dog 1987 så tog Gérard över familjegården och har sedan dess förvärvat femton egendomar runtom i södra Frankrike. Gérard Bertrand är idag en välrenommerad vinproducent i Languedoc-Rousillon med målet att dela passionen för ”L’ART DE VIVRE LES VINS DU SUD” med konsumenter världen över.

Hållbarhet
Gérard Bertrand är den ledande franska producenten av ekologiska viner och målet är att alla femton vingårdar ska vara ekologiskt certifierade inom fem år. I december utsågs Gérard Bertrand personligen till "Green Personality of the year" av Drinks Business.

Karaktär

Ett stort, fylligt och elegant vin med komplexa toner av mörka bär och tydlig karaktär av ekfaten. Silkeslena tanniner och lång, fyllig eftersmak. Stor lagringspotential.

Om vinet

Vingården Clos d'Ora på 9 hektar ligger med sydlig exponering 150 m över havet och är omgärdad av höga stenmurar. Det är en tidlös plats med känsla av evighet där all odling sker biodynamiskt. Arbetet i vingården görs med hjälp av hästar och åsnor för att stärka banden mellan den mineralrika jorden, vinstockarna, djurlivet och mänskliga element.

Skörden sker manuellt och varje del av vingården hålls separat när druvorna förs till vineriet. Syrah avstjälkas före vinifiering, medan Grenache och Mourvèdre både avstjälkas och pressas försiktigt före vinifiering med noggrann temperaturkontroll. Carignan vinifieras med hela klasar under hög temperatur för att få ut maximal arom. Druvjuicen macereras under temperatur kontroll i betongkärl med försiktig "pumping over". Därefter får vinet mogna genom lagring på franska ekfat i 12 månader. I samband med vårdagjämningen blandas vinet med respekt för ordningen: Grenache, Syrah, Mourvèdre och sist Carignan, innan det buteljeras.

Fyllighet
Syra
Strävhet

Passar till

Servera till eleganta rätter av nöt, lamm eller vilt med smakrika tillbehör.

Nöt
Lamm
Vilt
Vegetariskt
Grillat

Server Render

Gérard Bertrand

"L’ART DE VIVRE LES VINS DU SUD"

Gérard Bertrand

Om producenten
Gérard Bertrand, som driver vinhuset med samma namn, är uppvuxen på en vingård i Corbières i södra Frankrike men startade sin karriär som rugbyspelare på elitnivå. När hans far dog 1987 så tog Gérard över familjegården och har sedan dess förvärvat femton egendomar runtom i södra Frankrike. Gérard Bertrand är idag en välrenommerad vinproducent i Languedoc-Rousillon med målet att dela passionen för ”L’ART DE VIVRE LES VINS DU SUD” med konsumenter världen över.

Hållbarhet
Gérard Bertrand är den ledande franska producenten av ekologiska viner och målet är att alla femton vingårdar ska vara ekologiskt certifierade inom fem år. I december utsågs Gérard Bertrand personligen till "Green Personality of the year" av Drinks Business.