Välkommen till Ward Wines

Hos oss hittar du vin för alla tillfällen från familjeägda producenter i stora delar av världen.

Upptäck favoriter

Utforska vårt breda sortiment och var med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner.

Spara favoritlistor

Favoritmarkera drycker och skapa din personliga lista.

Beställ på Systembolaget

När du klickar på köp länkas du till Systembolaget där du gör din beställning.

Välkommen till vinets underbara värld!
Vännerna på Ward Wines

Dina favoriter (0)
Wardwines
Mest sökt
ChampagneBlack StallionRiesling
Länder & regioner
ItalienFrankrikeUSA
Mest sökta viner
Cont’Ugo Bolgheri
425 Sek
Våra viner / Rött vin / Cont’Ugo Bolgheri
“Förförisk doft av medelhavsörter”

Cont’Ugo Bolgheri

Italy
Rött vin från Italien, Bolgheri, Toscana • 750 ml • Art.nr. 5057801 • Alkoholhalt 14.5% • Sockerhalt 0,1 g/l
425 SekInk. moms
Passar till
Lamm
Ost
Grillat
DruvorMerlot
Årgång2018
SortimentBeställningssortiment
Producent
Marchesi Antinori
Art.nr.
5057801
Druvor
Merlot
Land
Italien
Region
Bolgheri, Toscana
Årgång
2018
Alkoholhalt
14.5%
Sockerhalt
0,1 g/l
Karaktär

En förförisk doft av medelhavsörter, plommon, fikon, vanilj, mörka körsbär och mörk choklad. Sammetslena tanniner och lång, angenäm eftersmak.

Om vinet

Vingårdarna är planterade 45-60 meter över havet i leriga jordar där Merlotdruvan tillåts utveckla sin komplexa karaktär samtidigt som den behåller sin aromatiska fräschör. Druvorna plockas för hand och jäsning skedde på franska barriquer, varav en tredjedel var nya. Delar av vinet jäste under låg temperatur för att bibehålla de friska aromerna och andra delar jäste varmare i temperaturer upp till 30°C för att extrahera tannin och struktur. Efter jäsningen och malolaktisk jäsning har vinet lagrats i 12 månader på barrique och därefter ytterligare 6 månader på flaska.

Passar till

Serveras källarsvalt till lamm med italienska örter, mustiga grytor eller en bit lagrad hårdost.
Serveringstemperatur: 16-18° C.

“Förförisk doft av medelhavsörter”
Marchesi Antinori

Om producenten
Familjen Antinori har tillverkat vin i Toscana sedan 1300-talet och är en av vinvärldens äldsta och mest berömda vinhus. Familjen står bakom kultförklarade viner som Solaia och Tignanello, Guado al Tasso och Cervaro della Sala. Förutom vingårdarna i Toscana har man även egendomar i Piemonte, Umbrien och Puglia och dessutom i Maipo Valley i Chile, Napa Valley i USA, Bataapati i Ungern och på Malta.

Hållbarhet
För familjen Antinori är hållbarhet integrerat i det dagliga arbetet. Vingårdarna i Puglia är ekologiskt certifierade och på La Braccesca i Cortona/Montepulciano experimenterar man med biokol som uppstår vid förbränning av organiskt material, dvs birester vid vintillverkningen. Biokolen kan användas både som jordförbättring i vingården och som bränsle. I samtliga av Antinoris vinkällare använder man sig av gravitation i största möjliga mån för att spara energi.

Karaktär

En förförisk doft av medelhavsörter, plommon, fikon, vanilj, mörka körsbär och mörk choklad. Sammetslena tanniner och lång, angenäm eftersmak.

Om vinet

Vingårdarna är planterade 45-60 meter över havet i leriga jordar där Merlotdruvan tillåts utveckla sin komplexa karaktär samtidigt som den behåller sin aromatiska fräschör. Druvorna plockas för hand och jäsning skedde på franska barriquer, varav en tredjedel var nya. Delar av vinet jäste under låg temperatur för att bibehålla de friska aromerna och andra delar jäste varmare i temperaturer upp till 30°C för att extrahera tannin och struktur. Efter jäsningen och malolaktisk jäsning har vinet lagrats i 12 månader på barrique och därefter ytterligare 6 månader på flaska.

Fyllighet
Syra
Strävhet

Passar till

Serveras källarsvalt till lamm med italienska örter, mustiga grytor eller en bit lagrad hårdost.
Serveringstemperatur: 16-18° C.

Lamm
Ost
Grillat
Nöt
Vegetariskt
Vilt

Server Render

Marchesi Antinori

Familjen Antinori, Italiens ledande vinfamilj

Marchesi Antinori

Om producenten
Familjen Antinori har tillverkat vin i Toscana sedan 1300-talet och är en av vinvärldens äldsta och mest berömda vinhus. Familjen står bakom kultförklarade viner som Solaia och Tignanello, Guado al Tasso och Cervaro della Sala. Förutom vingårdarna i Toscana har man även egendomar i Piemonte, Umbrien och Puglia och dessutom i Maipo Valley i Chile, Napa Valley i USA, Bataapati i Ungern och på Malta.

Hållbarhet
För familjen Antinori är hållbarhet integrerat i det dagliga arbetet. Vingårdarna i Puglia är ekologiskt certifierade och på La Braccesca i Cortona/Montepulciano experimenterar man med biokol som uppstår vid förbränning av organiskt material, dvs birester vid vintillverkningen. Biokolen kan användas både som jordförbättring i vingården och som bränsle. I samtliga av Antinoris vinkällare använder man sig av gravitation i största möjliga mån för att spara energi.