Välkommen till Ward Wines

Hos oss hittar du vin för alla tillfällen från familjeägda producenter i stora delar av världen.

Upptäck favoriter

Utforska vårt breda sortiment och var med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner.

Spara favoritlistor

Favoritmarkera drycker och skapa din personliga lista.

Beställ på Systembolaget

När du klickar på köp länkas du till Systembolaget där du gör din beställning.

Välkommen till vinets underbara värld!
Vännerna på Ward Wines

Dina favoriter (0)
Wardwines
Mest sökt
ChampagneBlack StallionRiesling
Länder & regioner
ItalienFrankrikeUSA
Mest sökta viner
Reportage

Sommarkrogar & upptäckarlust

Sommaren är ett perfekt tillfälle för att upptäcka nya favoriter runtom i Sverige och i sitt närområde. Hemester har blivit ett nyord i tiden och ett avstressande och miljövänligt sätt att ta vara på sin ledighet och se sin omgivning med nya ögon. Vi har samlat ett urval av favoriter och 15 pärlor från söder till norr som är väl värda en bordsbokning eller besök om du har vägarna förbi. Alla har såklart en spännande vinlista med många goda viner att prova och njuta av på plats.

Klicka på namnet så kommer du direkt till respektive destination!

Le Petit Bistrot i Ystad

En ny mötesplats i Ystad, knappt större än ett hål i väggen, ett ställe dit du alltid är välkommen – vare sig det gäller en middag, ett glas i baren, en snabb fika eller bara för en pratstund. Här bjuds riktig mat lagad från grunden, grymma viner och personlig service, i avslappnad miljö – kom som du är!

Skansen i Båstad

Hotellet i tennis-meckat beskriver sig själva som ”händelsernas centrum på sommaren, återhämtningens tillhåll på vintern”. Med sitt läge ”mitt i byn”, direkt på stranden med det fina kallbadhuset runt knuten vilar här en särskild atmosfär som får dig att lätta en aning. Njut av modern matlagning, med fokus på råvaror efter säsong och från lokala leverantörer.

Hotell Tylösand

Mitt på den vidsträckta stranden ligger detta lekland för vuxna. Det är inte bara ett nytänkande och modernt hotell utan också Sveriges största fotokonstgalleri och ett hyllat spa. Hotel Tylösand bjuder på upplevelser, konserter och personliga restauranger som du faktiskt bara hittar här.

Stora Hotellet Fjällbacka

I det pittoreska fiskesamhället Fjällbacka ligger boutiquehotellet Stora Hotellet som sedan 1834 lockat såväl långväga som lokala gäster – och det är lätt att förstå varför. Här bor du i ombonade rum med en varm känsla i både färger och möblemang. Servicen är familjär, maten vällagad och vinerna goda. Dessutom är läget precis intill havet rätt spektakulärt.

Hotell Villa Alma Visby

Bo på det härliga boutiquehotellet med Visbys bästa läge mitt i Almedalen och med havet utanför dörren och hela stadens utbud runt knuten. Ett hotell ”utan baksidor” med en magisk utsikt från alla rum. Charmigt, mysigt – en plats som måste upplevas.

Italienaren i Visby

Mitt i världsarvsstaden Visby hittar vi Italienaren, en restaurang som fullkomligt tar oss till Italien. Med fokus på hållbarhet och kvalité, lokalt producerade råvaror och ekologiska importerade delikatesser ligger restaurangen i lokaler som dateras tillbaka till medeltiden.

Hotel Borgholm

Mellan karga kalkstenslandskap och grönskande marker på Öland ligger det gastronomiska hotellet och restaurangen Hotel Borgholm. Här välkomnas vi till en tolkning av det bästa från den egna örtträdgården och det öländska Alvaret. I år firar Hotellet dessutom 50 år som gastronomisk destination på Öland.

Havsbaden i Grisslehamn

I det pittoreska fiske- och färjeläget Grisslehamn har Havsbaden stått sedan 1903. Nu, mer än 100 år senare är det en fantastisk destination, där allt handlar om att du ska må så bra det bara går och njuta till maximum. Samma inställning gäller i restaurangen som förutom att bjuda på god mat och dryck också ”vill servera ett intryck, värme och tillfredsställa dina sinnen”. Här kommer du att trivas, så enkelt är det.

Arholma Dansbana

På Arholma har det funnits en dansbana sedan beredskapstiden i början av 1940-talet. Dansbanan byggdes för fritidspengar och var öppen för allmänheten. Så är den än idag, nu med tillskottet av en restaurang som serverar god mat och goda viner samt en redig bar där du alltid kan känna dig hemma.

Sandhamn Seglarhotell

"Seglarn i Sandhamn" är en plats för upplevelser nära naturen och havet. Här får du tillgång till en av skärgårdens mest unika öar, samtidigt som du bor i en modern och avslappnad miljö, med god mat, goda viner, musik, fest, umgänge och aktiviteter. Målsättningen är en kombination av gastronomi, skärgårdsliv och naturupplevelser längst ut i havsbandet.

Eden i Stockholm

Ett stenkast från Rålambshovsparken hittar du Stockholms kanske bästa plats för att se solen gå upp, vandra över himlen och sedan sakta sjunka igen. På den här platsen ligger Eden, Stockholms nya oas. En plats för att njuta, äta och inspireras. Håll utkik på deras hemsida (klicka på namnet ovan) för sommarens program som innehåller såväl mat, vin och musik som kultur, marknader och konstnärliga drömmar.

Åkanten i Uppsala

En riktig sommarkrog och anrik mötesplats vid kanten av Fyrisån, intill Uppsala saluhall och med domkyrkan i bakgrunden. Åkanten är en enda stor restaurang utomhus som har öppet när det är fint väder för både lunch och middag. I baren möter du alla som rör sig i stadens centrum.

Bruntegården i Rättvik

Med anor sedan 1868 är Bruntegården idag ett pensionat för gäster som vill njuta av milsvid utsikt över Siljan. Här får du lugn kombinerat med traditioner och nytänk med det fantastiska skafferi naturen runt knuten erbjuder. Om det är bra kvalitet hamnar det i grytorna!

LAT i Kramfors

Världens smaker med svensk touch hittar vi i Kramfors. En krog där drömmen om att slå ihop lång erfarenhet och gedigna kunskaper inom mat och dryck blivit verklighet. Under sommaren är terrassen öppen för middagar och skönt häng med god mat och goda viner.

Kust Hotell & Tage i Piteå

Norra Sveriges designhotell och en upptäcktsresa längs Piteälven – från fjällen i norr till hav och skärgård i söder. Upptäck Norrlandskustens högst belägna skybar och spaterrass, unika årstidssviter, en konferensvåning och Restaurang Tage på 13:e våningen som sätter Piteå i toppen på Sveriges restaurangkarta.

Karl August i Luleå

I Luleås mest anrika lokaler serveras svenska smaker med en internationell touch och en massa god dryck till det.
Restaurangen ligger i samma hus som Elite Stadhotellet i Luleå och är en ny men ändå rätt klassisk krog. Trevligt, gott och väldigt gemytligt.

Mer vinspiration

Server Render