Välkommen till Ward Wines

Hos oss hittar du vin för alla tillfällen från familjeägda producenter i stora delar av världen.

Upptäck favoriter

Utforska vårt breda sortiment och var med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner.

Spara favoritlistor

Favoritmarkera drycker och skapa din personliga lista.

Beställ på Systembolaget

När du klickar på köp länkas du till Systembolaget där du gör din beställning.

Välkommen till vinets underbara värld!
Vännerna på Ward Wines

Dina favoriter (0)
Wardwines
Mest sökt
ChampagneBlack StallionRiesling
Länder & regioner
ItalienFrankrikeUSA
Mest sökta viner
Reportage

Vingårdsbesök i sommar

Planerar du för att resa utomlands i sommar och vill besöka ett eller flera vinhus? Då har vi några roliga, spännande och garanterat väldigt goda tips till dig. Tänk bara på att kolla upp öppettider hos respektive producent före ditt besök på länkarna nedan. Allt för att du ska få både tid och plats för en rolig och givande provning genom druvor, ursprung och vinstilar.

Få tillfällen är så uppskattade och lärorika som ett besök på ett vinhus för dig som är vinälskare och gillar goda viner!

Trevlig resa!

Marchesi Antinori

LÄNK FÖR MER INFO: Antinori Nel Chianti Classico

Marchesi Antinori är en av världens äldsta vinproducenter med några av våra mest ikoniska viner och leds idag av den 16:e generationen i familjen. Deras nya och arkitektoniskt spektakulära vineri i Toscana och i hjärtat av Chianti Classico (på vägen mellan Florens och Siena) är ett bevis på Antinoris engagemang i sin hembygd. Här välkomnas vi att titta närmre på såväl produktionen av kvalitetsviner, som hur en modern byggnad kan smälta in i omgivningen med så lite påverkan på miljön som möjligt.

En byggnad och plats som är väl värd ett besök när du har vägarna förbi. Coolt, smakfullt och alldeles fantastiskt!

Upptäck Villa Antinori

Trimbach

LÄNK FÖR MER INFO: Trimbach Ribeauvillé

I den charmiga byn Ribeauvillé längs Route de Alsace hittar vi familjen Trimbach. Byn ligger söder om Strasbourg och norr om Colmar. Här har familjen odlat och producerat vin sedan 1626 och de tillhör onekligen veteranerna i området. Det charmiga vinhuset med den karaktäristiska byggnaden ligger mitt bland vingårdarna och det är ofta full aktivitet på gårdsplanen.

I deras "tastingroom" finns möjlighet att prova många knastertorra och krispiga viner på i första hand Riesling men även Pinot Gris och Gewurtztraminer - Hyllade viner som gillas av både kungar och vinälskare!

Upptäck Trimbach Riesling

Château Minuty

LÄNK FÖR MER INFO: Château Minuty Gassin

Med utsikt över det azurblå Medelhavet och Saint-Tropez bukten ligger Château Minuty. För de flesta förknippat med den ljusrosa Provenceroséen i den karaktäristiska och kurviga flaskan. I Provence är vinhuset en av regionens stilbildare och erbjuder flera ljusrosa roséviner av högsta kvalitet som det sippas på längs Rivierans uteserveringar. Om du är i närheten av Saint-Tropez är ett besök på detta klassiska vinhus som grundades redan 1936 en både rolig och vinspirerande upplevelse. De kan även stoltsera med att vara ett av endast 23 vinhus med vingårdar som är Grand Cru Classé de Provence. Ytterligare en garanti för ett lyckat besök!

Upptäck Minuty Prestige Rosé

Gérard Bertrand

LÄNK FÖR MER INFO: Gérard Bertrand Wine Tourisme

I sydvästra Frankrike vid Medelhavets kust ligger regionen Languedoc-Roussillon. Här har vinproducenten Gérard Bertrand etablerat sig som en av de mest framträdande producenterna med hela 16 olika Estates i närheten och kring staden Narbonne. De kan även stoltsera med att två av deras röda viner serverats vid Nobelbanketten i Stadshuset.

Om du planerar för en semester i den här delen av Frankrike rekommenderas ett besök varmt för en upplevelse i världsklass. På deras hemsida under Wine Tourisme finns en mängd förslag på allt från vinprovningar, masterclasses till äventyr i vingårdarna. Kolla runt och välj det som passar både dig och ditt sällskap.

Upptäck Gérard Bertrand Picpoul de Pinet

Lungarotti

LÄNK FÖR MER INFO: Lungarotti Torgiano Estate

I regionen Umbrien, även kallad "Italiens gröna hjärta" ligger vinhuset Lungarotti. En familjeägd egendom som grundades i början på 60-talet och producerar några av regionens bästa viner. Här är druvan Sangoivese kungen i de hållbart odlade vingårdarna och familjeföretaget utsågs nyligen till ett av Italiens 50 bästa vinhus av tidningen Food and Wine Italy. Besök vineriet i Torgiano med den välfyllda vinkällaren och upptäck fler av deras goda och drickvänliga skatter när du är i närheten.

Vi kan även rekommendera ett besök på "Wine Museum of Torgiano". Ett museum som grundats av familjen Lungarotti med målet att främja, stärka och bevara det italienska jordbruksarvet, kulturen och vinhantverket i regionen. Även detta prisat i internationell press.

Upptäck Rubesco från Lungarotti

Viña Olabarri

LÄNK FÖR MER INFO: Bodegas Olabarri Haro

I Rioja Alta ligger Bodegas Viña Olabarri som nyligen nämndes som ett av regionens "Rising stars". Här har familjen Olabarri Bikandi förverkligat sina drömmar och kärlek för vin och en hållbar vinproduktion. På Systembolaget säljs Bikandi Organic Crianza, ett av de första viner som gått igenom hårt ställda krav för att få märkningen "Hållbart val".

Om du planerar för en resa till Rioja och den nordliga delen av Spanien rekommenderas ett besök varmt. Här möts du av gästfrihet, ett stycke historia, goda pinchos och vinproving med uppskattade Rioja viner på det charmiga vineriet i Haro.

Upptäck Bikandi Organic Crianza

Mer vinspiration

Server Render