Välkommen till Ward Wines

Hos oss hittar du vin för alla tillfällen från familjeägda producenter i stora delar av världen.

Upptäck favoriter

Utforska vårt breda sortiment och var med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner.

Spara favoritlistor

Favoritmarkera drycker och skapa din personliga lista.

Beställ på Systembolaget

När du klickar på köp länkas du till Systembolaget där du gör din beställning.

Välkommen till vinets underbara värld!
Vännerna på Ward Wines

Dina favoriter (0)
Wardwines
Mest sökt
ChampagneBlack StallionRiesling
Länder & regioner
ItalienFrankrikeUSA
Mest sökta viner
Villa Antinori
159 Sek
Hållbar
Våra viner / Rött vin / Villa Antinori
“En klassiker från familjen Antinori och en trotjänare på Systembolaget sedan 1955”

Villa Antinori

Rött vin från Italien, Toscana • 750 ml • Art.nr. 230001 • Alkoholhalt 13.5% • Sockerhalt < 3 g/l
159 SekInk. moms
Passar till
Lamm
Nöt
Fågel
DruvorSangiovese, Cabernet Sauvignon
RegionToscana
Årgång2019
SortimentFast sortiment
Producent
Marchesi Antinori
Art.nr.
230001
Druvor
Sangiovese, Cabernet Sauvignon
Land
Italien
Region
Toscana
Årgång
2019
Alkoholhalt
13.5%
Sockerhalt
< 3 g/l
Karaktär

Nyanserad, kryddig smak med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, salvia, plommon, ceder, kaffe, vanilj och kakao.

Om vinet

Druvorna avstjälkas, krossas och jäser på rostfria ståltankar, där vinet även genomgår en malolaktisk jäsning. Därefter lagras vinet på en blandning av franska, ungerska och amerikanska ekfat i 12 månader och får slutligen vila 8 månader på flaska i vinhusets svala vinkällare innan det släpps till försäljning.

Passar till

Servera till pastarätter och smakrika rätter med kött, kyckling och vilt. Passar även till charkuterier och hårda ostar.

“En klassiker från familjen Antinori och en trotjänare på Systembolaget sedan 1955”
Marchesi Antinori

Om producenten
Familjen Antinori har tillverkat vin i Toscana sedan 1300-talet och är en av vinvärldens äldsta och mest berömda vinhus. Familjen står bakom kultförklarade viner som Solaia och Tignanello, Guado al Tasso och Cervaro della Sala. Förutom vingårdarna i Toscana har man även egendomar i Piemonte, Umbrien och Puglia och dessutom i Maipo Valley i Chile, Napa Valley i USA, Bataapati i Ungern och på Malta.

Hållbarhet
För familjen Antinori är hållbarhet integrerat i det dagliga arbetet. Vingårdarna i Puglia är ekologiskt certifierade och på La Braccesca i Cortona/Montepulciano experimenterar man med biokol som uppstår vid förbränning av organiskt material, dvs birester vid vintillverkningen. Biokolen kan användas både som jordförbättring i vingården och som bränsle. I samtliga av Antinoris vinkällare använder man sig av gravitation i största möjliga mån för att spara energi.

Karaktär

Nyanserad, kryddig smak med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, salvia, plommon, ceder, kaffe, vanilj och kakao.

Om vinet

Druvorna avstjälkas, krossas och jäser på rostfria ståltankar, där vinet även genomgår en malolaktisk jäsning. Därefter lagras vinet på en blandning av franska, ungerska och amerikanska ekfat i 12 månader och får slutligen vila 8 månader på flaska i vinhusets svala vinkällare innan det släpps till försäljning.

Fyllighet
Syra
Strävhet

Passar till

Servera till pastarätter och smakrika rätter med kött, kyckling och vilt. Passar även till charkuterier och hårda ostar.

Lamm
Nöt
Fågel
Fläsk
Grillat
Vegetariskt
Sällskapsvin
Buffémat

Server Render

Marchesi Antinori

Familjen Antinori, Italiens ledande vinfamilj

Marchesi Antinori

Om producenten
Familjen Antinori har tillverkat vin i Toscana sedan 1300-talet och är en av vinvärldens äldsta och mest berömda vinhus. Familjen står bakom kultförklarade viner som Solaia och Tignanello, Guado al Tasso och Cervaro della Sala. Förutom vingårdarna i Toscana har man även egendomar i Piemonte, Umbrien och Puglia och dessutom i Maipo Valley i Chile, Napa Valley i USA, Bataapati i Ungern och på Malta.

Hållbarhet
För familjen Antinori är hållbarhet integrerat i det dagliga arbetet. Vingårdarna i Puglia är ekologiskt certifierade och på La Braccesca i Cortona/Montepulciano experimenterar man med biokol som uppstår vid förbränning av organiskt material, dvs birester vid vintillverkningen. Biokolen kan användas både som jordförbättring i vingården och som bränsle. I samtliga av Antinoris vinkällare använder man sig av gravitation i största möjliga mån för att spara energi.

FYND!

Stramt och nyansrikt med god, mörk fruktighet. Inslag av färsk tobak, örter och rostat kaffe. Fin koncentration.

Allt om Vin, 2021