Nyanserat och fruktigt vin med rostad fatkaraktär, inslag av mörka bär, katrinplommon, lagerblad, peppar, kaffe och svarta oliver.
Druvorna är plockade för hand när de har uppnått optimal mognad och bärs till vineriet i små träbehållare. Druvorna avstjälkas och får jäsa i temperaturkontrollerade ståltankar i 20 till 25 dagar. De olika druvsorterna vinifieras separat. När vintern är slut blandas vinet och tappas på 225 liter stora ekfat där det får lagras i 12 månader innan buteljering.
Kuriosa: Årgång 2011 serverades vid Nobelbanketten i Stadshuset 2013.
Servera till grillade rätter av alla de slag, gärna med örtiga inslag av rosmarin och timjan och med smakrika tillbehör.
Serveringstemperatur: 16-18° C.
Om producenten
Gérard Bertrand, som driver vinhuset med samma namn, är uppvuxen på en vingård i Corbières i södra Frankrike men startade sin karriär som rugbyspelare på elitnivå. När hans far dog 1987 så tog Gérard över familjegården och har sedan dess förvärvat ytterligare 15 egendomar runtom i södra Frankrike. Gérard Bertrand är idag en välrenommerad vinproducent i Languedoc-Rousillon med målet att dela passionen för ”L’ART DE VIVRE LES VINS DU SUD” med konsumenter världen över.
Hållbarhet
Gérard Bertrand är den ledande franska producenten av ekologiska viner och målet är att alla 16 vingårdar ska vara ekologiskt certifierade inom fem år. I december utsågs Gérard Bertrand personligen till "Green Personality of the year" av Drinks Business.
Nyanserat och fruktigt vin med rostad fatkaraktär, inslag av mörka bär, katrinplommon, lagerblad, peppar, kaffe och svarta oliver.
Druvorna är plockade för hand när de har uppnått optimal mognad och bärs till vineriet i små träbehållare. Druvorna avstjälkas och får jäsa i temperaturkontrollerade ståltankar i 20 till 25 dagar. De olika druvsorterna vinifieras separat. När vintern är slut blandas vinet och tappas på 225 liter stora ekfat där det får lagras i 12 månader innan buteljering.
Kuriosa: Årgång 2011 serverades vid Nobelbanketten i Stadshuset 2013.
Servera till grillade rätter av alla de slag, gärna med örtiga inslag av rosmarin och timjan och med smakrika tillbehör.
Serveringstemperatur: 16-18° C.
Server Render
"L’ART DE VIVRE LES VINS DU SUD"
Om producenten
Gérard Bertrand, som driver vinhuset med samma namn, är uppvuxen på en vingård i Corbières i södra Frankrike men startade sin karriär som rugbyspelare på elitnivå. När hans far dog 1987 så tog Gérard över familjegården och har sedan dess förvärvat ytterligare 15 egendomar runtom i södra Frankrike. Gérard Bertrand är idag en välrenommerad vinproducent i Languedoc-Rousillon med målet att dela passionen för ”L’ART DE VIVRE LES VINS DU SUD” med konsumenter världen över.
Hållbarhet
Gérard Bertrand är den ledande franska producenten av ekologiska viner och målet är att alla 16 vingårdar ska vara ekologiskt certifierade inom fem år. I december utsågs Gérard Bertrand personligen till "Green Personality of the year" av Drinks Business.
Server Render