Välkommen till Ward Wines

Hos oss hittar du vin för alla tillfällen från familjeägda producenter i stora delar av världen.

Upptäck favoriter

Utforska vårt breda sortiment och var med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner.

Spara favoritlistor

Favoritmarkera drycker och skapa din personliga lista.

Beställ på Systembolaget

När du klickar på köp länkas du till Systembolaget där du gör din beställning.

Välkommen till vinets underbara värld!
Vännerna på Ward Wines

Dina favoriter (0)
Wardwines
Mest sökt
ChampagneBlack StallionRiesling
Länder & regioner
ItalienFrankrikeUSA
Mest sökta viner
Solaia
3550 Sek
Hållbar
Våra viner / Rött vin / Solaia
“En uppskattad och hyllad klassiker som imponerar stort.”

Solaia

Italy
Rött vin från Italien, Toscana • 750 ml • Art.nr. 7916101 • Alkoholhalt 14% • Sockerhalt < 3 g/l
3550 SekInk. moms
Passar till
Nöt
Vilt
Present
DruvorCabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Sangiovese
RegionToscana
Årgång2017
SortimentBeställningssortiment
Producent
Marchesi Antinori
Art.nr.
7916101
Druvor
Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Sangiovese
Land
Italien
Region
Toscana
Årgång
2017
Alkoholhalt
14%
Sockerhalt
< 3 g/l
Karaktär

En imponerande doft med intensiva toner av mörk, mogen frukt som björnbär och svarta vinbär med en liten puff av balsamvinäger, färsk mynta och myrten. De sekundära aromerna bjuder på kryddiga dofter av vitpeppar, rostad kanel och kakao. Smaken är rik, fyllig och med sammetsmjuka pigga tanniner. Eftersmaken är lång med rostade ekfat som dröjer sig kvar länge..

Om vinet

Druvorna till Solaia växer på den allra soligaste delen av Tenuta Tignanello i hjärtat av Chianti Classico. Skörden är för hand och pågår mellan september och oktober. Musten jäser på 60 HL konformade jäsningskar och därefter lagras vinet i 18 månader på små franska nya ekfat. Solaia har tillverkats sedan 1978 och är en så kallad Super Tuscan, vilket syftar på att man använder internationella druvor som Cabernet Sauvignon och Cabernet Franc tillsammans med den klassiska Toscanadruvan Sangiovese.

“En uppskattad och hyllad klassiker som imponerar stort.”
Marchesi Antinori

Om producenten
Familjen Antinori har tillverkat vin i Toscana sedan 1300-talet och är en av vinvärldens äldsta och mest berömda vinhus. Familjen står bakom kultförklarade viner som Solaia och Tignanello, Guado al Tasso och Cervaro della Sala. Förutom vingårdarna i Toscana har man även egendomar i Piemonte, Umbrien och Puglia och dessutom i Maipo Valley i Chile, Napa Valley i USA, Bataapati i Ungern och på Malta.

Hållbarhet
För familjen Antinori är hållbarhet integrerat i det dagliga arbetet. Vingårdarna i Puglia är ekologiskt certifierade och på La Braccesca i Cortona/Montepulciano experimenterar man med biokol som uppstår vid förbränning av organiskt material, dvs birester vid vintillverkningen. Biokolen kan användas både som jordförbättring i vingården och som bränsle. I samtliga av Antinoris vinkällare använder man sig av gravitation i största möjliga mån för att spara energi.

Karaktär

En imponerande doft med intensiva toner av mörk, mogen frukt som björnbär och svarta vinbär med en liten puff av balsamvinäger, färsk mynta och myrten. De sekundära aromerna bjuder på kryddiga dofter av vitpeppar, rostad kanel och kakao. Smaken är rik, fyllig och med sammetsmjuka pigga tanniner. Eftersmaken är lång med rostade ekfat som dröjer sig kvar länge..

Om vinet

Druvorna till Solaia växer på den allra soligaste delen av Tenuta Tignanello i hjärtat av Chianti Classico. Skörden är för hand och pågår mellan september och oktober. Musten jäser på 60 HL konformade jäsningskar och därefter lagras vinet i 18 månader på små franska nya ekfat. Solaia har tillverkats sedan 1978 och är en så kallad Super Tuscan, vilket syftar på att man använder internationella druvor som Cabernet Sauvignon och Cabernet Franc tillsammans med den klassiska Toscanadruvan Sangiovese.

Fyllighet
Syra
Strävhet
Marchesi Antinori

Familjen Antinori, Italiens ledande vinfamilj

Marchesi Antinori

Om producenten
Familjen Antinori har tillverkat vin i Toscana sedan 1300-talet och är en av vinvärldens äldsta och mest berömda vinhus. Familjen står bakom kultförklarade viner som Solaia och Tignanello, Guado al Tasso och Cervaro della Sala. Förutom vingårdarna i Toscana har man även egendomar i Piemonte, Umbrien och Puglia och dessutom i Maipo Valley i Chile, Napa Valley i USA, Bataapati i Ungern och på Malta.

Hållbarhet
För familjen Antinori är hållbarhet integrerat i det dagliga arbetet. Vingårdarna i Puglia är ekologiskt certifierade och på La Braccesca i Cortona/Montepulciano experimenterar man med biokol som uppstår vid förbränning av organiskt material, dvs birester vid vintillverkningen. Biokolen kan användas både som jordförbättring i vingården och som bränsle. I samtliga av Antinoris vinkällare använder man sig av gravitation i största möjliga mån för att spara energi.