Välkommen till Ward Wines

Hos oss hittar du vin för alla tillfällen från familjeägda producenter i stora delar av världen.

Upptäck favoriter

Utforska vårt breda sortiment och var med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner.

Spara favoritlistor

Favoritmarkera drycker och skapa din personliga lista.

Beställ på Systembolaget

När du klickar på köp länkas du till Systembolaget där du gör din beställning.

Välkommen till vinets underbara värld!
Vännerna på Ward Wines

Dina favoriter (0)
Wardwines
Mest sökt
ChampagneBlack StallionRiesling
Länder & regioner
ItalienFrankrikeUSA
Mest sökta viner
Reportage

Krogguide - Svenska Brasserier

Välkommen till första delen i vår krogguide. En guide som kommer att tipsa dig om klassiska krogar, spännande nya restaurangkoncept, stjärnkrogar och lokala favoriter. Först ut, sju krogar inom koncernen Svenska Brasserier och några av Stockholms mest klassiska krogar som Sturehof, Riche, Teatergrillen med flera - krogar där man trivs. Har du någon gång klivit över tröskeln så vet du att du troligen kommer att komma tillbaka snart för den genuina miljön, stämningen, maten och de goda vinerna!

Besök dem alla i vår krogguide!

Sturehof

Stockholms första fisk- och skaldjursrestaurang som öppnade redan 1911. Många av rätterna på menyn i dag; som Bouillabaisse, sotare, och piggvar med brynt smör är hämtade från den här tiden. Med sin stolta, över sekellånga historia och sitt läge mitt på Stureplan är Sturehof en pulserande mötesplats - från tidig förmiddag till sen natt, sju dagar i veckan, 365 dagar om året.

Klassisk och traditionstung men även modern och samtida som konkurrerar med det bästa som Paris eller New Yorks kan erbjuda. Stockholms mest världsvana matsal enligt oss!

Signaturrätt: Pocherad torsk, räkor, pocherat ägg, pepparrot och hollandaise på brynt smör.

PG:s vinval: Trimbach Cuvée Fréderic Emile Riesling

Riche

Ett pulserande brasserie vid Nybroviken, som i över hundra år varit en social tummelplats för både makt- och kultureliten och alldeles vanligt folk. Riche är en mötesplats och tillflyktsort där du alltid kan förvänta dig det lilla extra, inte minst vad gäller maten där arvet efter Tore Wretman väger tungt med en meny uppbyggd på klassiskt vis med tonvikt på husmanskost och andra klassiska rätter.

Signaturrätt: Biff Rydberg (går alltid att beställa, även när den inte står på menyn!)

PG:s vinval: Black Stallion Napa Cabernet Sauvignon

Teatergrillen

Teatergrillen är en vacker och anrik restaurang som ligger lite avskilt i samma hus som systerrestaurangen Riche. Teatergrillen öppnade redan 1945 och har en av Stockholms äldsta bevarade restauranginteriörer skapad av scenografen Yngve Gamlin på uppdrag av Tore Wretman. Det här är en restaurang som erbjuder mat och dryck av högsta kvalitet i en unik miljö med personal som präglas av sitt kunnande och sin yrkesstolthet.

En klassiker för alla njutningsälskare!

Signaturrätt: Ytterfilé av kronhjortskalv med jordärtskocka och rödvinssås.

PG:s vinval: valfritt Bourgogne, och allra helst från Armand Rousseau

Taverna Brillo

Taverna Brillo är ett italienskt brasserie i svensk tappning, och en modern mötesplats fylld av mat, konst och musik. Utbudet är lika generöst som öppettiderna, från lunch till sen kväll.

Menyn och matsalen hämtar sin inspiration i den italienska kokkonsten men har fått en svensk tolkning. På italienska är TAVERNA en lokal där gäster kan beställa mat och dryck.

BRILLO kan betyda både solstråle och salongsberusad på italiensk slang. Här skiner solen in genom en ljuskupol i taket och det är inte svårt att bli smått berusad på den sköna blandningen mat, konst och livets goda i allmänhet som Taverna Brillo erbjuder.

Signaturrätt: Löjromspizza (numera en klassiker som skapades här!)

PG:s vinval: Pol Roger Brut Réserve

Luzette

Luzette är ett modernt brasserie med inspiration från klassiska restauranger i internationella centralstationer. I köket har ett klassiskt rôtisserie placerats centralt - ett fantastiskt redskap att tillaga mat i med rätter som utgör hjärtat i menyn. Här hittar du både klassiker och nyheter och all mat tillagas från grunden på naturliga råvaror.

Lokalen från 1871 är kulturmärkt och förtjänar ett särskilt omnämnande där arkitekten Jonas Bohlin utgått från den befintliga stationskänslan och kompletterat med svenska material som kalkstensplattor, granit, kakel, mässing, marmor och trädetaljer.

Namnet Luzette anknyter till ljus, och har inspirerats av den fina genomströmningen av ljus i lokalen och av den takbelysning som Peter Behrens formgav på 1920-talet för Stockholms Centralstation.

Signaturrätt: Rôtigrillad kyckling med chimichurri, rapsskott och vårprimörer.

PG:s vinval: Minuty Prestige Rosé

Emmer på Ulriksdals Värdshus

Ett stenkast från Stockholms innerstad hittar du restaurang Emmer på Ulriksdals Värdshus. Här får du som gäst ta del av en närodlad matupplevelse skapad för en hållbar framtid utan att det känns pretentiöst eller komplicerat. Modern skandinavisk mat i en social och avslappnad miljö nära naturen, där närodlade grönsaker från den egna köksträdgården utanför fönstret har huvudrollen tillsammans med noga utvalda råvaror från djurriket.

Här smakar maten lite extra gott när man får ta del av det omsorgsfulla arbete som ligger bakom varje råvara som hamnar på tallriken.

Signaturrätt: Eldad skrei, örtemulsion, kulpotatis, sotad zucchini, picklad gurka.

PG:s vinval: Frog’s Leap Sauvignon Blanc

Aira

Aira är Tommy Myllymäkis enstjärniga restaurang på Biskopsudden i Stockholm och är enligt oss en av Sveriges största matupplevelser. Naturen och havet precis utanför restaurangen genomsyrar alla aspekter av Aira, från maten och drycken till den unika arkitekturen på plats.

Den gastronomiska upplevelsen på Aira följer säsongerna och är inriktad på nordiska huvudråvaror och tekniker, men med smaksättningar från hela världen. Onsdag till fredag erbjuds förutom avsmakningsmenyn även en ‘pre fixe’ lunchmeny i fyra serveringar som tar ungefär en och en halv timme.

”Krogen som Tommy förtjänar” enligt delägaren PG Nilsson!

Signaturrätt: Dillcrustad, havskräfta, brynt smör, citron.

Tommys vinval: Pol Roger Brut Vintage

Mer vinspiration

Server Render