Välkommen till Ward Wines

Hos oss hittar du vin för alla tillfällen från familjeägda producenter i stora delar av världen.

Upptäck favoriter

Utforska vårt breda sortiment och var med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner.

Spara favoritlistor

Favoritmarkera drycker och skapa din personliga lista.

Beställ på Systembolaget

När du klickar på köp länkas du till Systembolaget där du gör din beställning.

Välkommen till vinets underbara värld!
Vännerna på Ward Wines

Dina favoriter (0)
Wardwines
Mest sökt
ChampagneBlack StallionRiesling
Länder & regioner
ItalienFrankrikeUSA
Mest sökta viner
Leopard's Leap Family Vineyards

Leopard’s Leap Family Vineyards

I det natursköna landskapet kring Franschhoek ligger Leopard’s Leap, ett modernt vineri med gamla anor och ett uttalat syfte att främja områdets gastronomi, kultur och naturliv, i synnerhet de små, men utrotningshotade lokala leoparderna. Detta vid sidan av att göra högst njutbara röda viner och vita viner till bra priser.

Utvalda viner från Leopard's Leap
Hållbar
Leopard's Leap Family VineyardsCulinaria Collection Chenin Blanc
South Africa
159 Sek
Hållbar
Leopard's Leap Family VineyardsCulinaria Collection Grand Vin
South Africa
159 Sek
Utvalda viner från Leopard's Leap
Hållbar
Leopard's Leap Family VineyardsCulinaria Collection Chenin Blanc
South Africa
159 Sek
Hållbar
Leopard's Leap Family VineyardsCulinaria Collection Grand Vin
South Africa
159 Sek

Gastronomiskt centrum i Franschhoek

Leopard’s Leap startades vid millennieskiftet som ett systervineri till anrika La Motte i Franschhoek, så själva vineriet är modernt, medan anorna från La Motte kan räknas tillbaka till början av 1700-talet. Det som en gång startade som ett vineri som andra, har idag förvandlats till en plats där folk som älskar mat, vin, litteratur och djurliv samlas.

Franschhoek är lite av Sydafrikas gastronomiska centrum och vineriets restaurang erbjuder inte bara mat och vin till hungriga resenärer, utan också matlagningskurser och tillfällen att kombinera mat och vin.

Vinmakning, gastronomi & hållbarhet

Här finns förstås också ett vineri utöver restaurangen, djurskyddet och litteraturen. Det är dimensionerat efter en stor produktion och är mycket modernt, med gott om modern teknik för att kunna göra det bästa av de druvor som kommer in.

Vineriet har inga egna odlingar utan hämtar sina druvor från de bästa av Sydafrikas många vingårdar och lägen. Allt för att kunna skapa viner i en stil som ska vara oklanderligt gjord och passa den moderna smaken.

Leopard’s Leap är certifierad medlem i IPW, ett frivilligt, hållbarhetsprogram för den Sydafrikanska vinindustrin som inrättades 1998. Programmet har tydliga riktlinjer och krav för avfallshantering, biologisk mångfald, vingårdar, produktionsanläggningar och vinkällare.

Bevarande av Kapleoparden

Det kanske mest uppseendeväckande engagemang som Leopard’s Leap gett sig in i är bevarandet av Kapleoparden, en lokal leopard som riskerar att utrotas om inget görs. Den här leoparden är i princip bara hälften så stor som sina artfränder längre norrut, och väger bara cirka 30 kilo, vilket gör att de exempelvis inte har en chans mot babianer, som annars är klassisk leopardföda.

Leopard’s Leap har även tagit initiativ till en Cape Leopard Walk i Franschhoek bergen, där kan man besöka platser där kameror fångar data om rovdjurens miljö. De följer vad de äter, hur stora de är, deras sovvanor och annan information som ger en djupare insikt i dessa vackra kattdjurs liv.

Mer vinspiration

Server Render