Elegant och insmickrande med en halmgul färg och gyllene reflexer. Karaktären bjuder på citrustoner, vita blommor, medelhavsörter och en vulkanisk mineralitet i eftersmaken.
Den lokala druvan Carricante har lagrats delvis på rostfria ståltankar och franska ekfat under 10 månader. Efter buteljering har vinet mognat 12 på flaska i vinhusets svala vinkällare.
Servera till kräftor och skaldjur, vegetariskt och svamp. Samt till fisk- eller rätter med ljust kött.
Serveringstemperatur: 14-16° C.
Om producenten
Vinhuset Donnafugata och modehuset Dolce & Gabanna har båda sitt ursprung på Sicilien. Sedan en tid tillbaka har de inlett ett kreativt samarbete med ambitionen att sprida kunskapen och känslan för hantverket på Sicilien världen över. De båda företagen delar passionen för kulturen, hantverket och detaljrikedomen när de hämtar inspiration från Siciliens färger, dofter, smaker, musik och atmosfär. I deras möte kom idéen om att producera ett vin i begränsad volym med en tydlig koppling till ursprunget fram. Donnafugata står för vinhantverket i världsklass som här förenas med Dolce & Gabannas kreativa uttryck inom mode och livsstil. Resultatet är viner med ursprungstypisk karaktär och kreativt utformade etiketter i syfte att sprida öns rika kulturliv och hantverk över världen och till kommande generationer.
Hållbarhet
Donnafugata är ISO-certifierade för sitt sätt att arbeta och minimera deras Carbon & Water Footprint. De är även certifierade med Integrated Quality, Environment & Food Safety System. I vingårdarna tillämpas Good Agricultural Practices (GAP) vilket bland annat innebär gröngödsling, täckgrödor och minimal användning av vatten och energi.
Elegant och insmickrande med en halmgul färg och gyllene reflexer. Karaktären bjuder på citrustoner, vita blommor, medelhavsörter och en vulkanisk mineralitet i eftersmaken.
Den lokala druvan Carricante har lagrats delvis på rostfria ståltankar och franska ekfat under 10 månader. Efter buteljering har vinet mognat 12 på flaska i vinhusets svala vinkällare.
Servera till kräftor och skaldjur, vegetariskt och svamp. Samt till fisk- eller rätter med ljust kött.
Serveringstemperatur: 14-16° C.
Server Render
Vinhantverk på Sicilien.
Om producenten
Vinhuset Donnafugata och modehuset Dolce & Gabanna har båda sitt ursprung på Sicilien. Sedan en tid tillbaka har de inlett ett kreativt samarbete med ambitionen att sprida kunskapen och känslan för hantverket på Sicilien världen över. De båda företagen delar passionen för kulturen, hantverket och detaljrikedomen när de hämtar inspiration från Siciliens färger, dofter, smaker, musik och atmosfär. I deras möte kom idéen om att producera ett vin i begränsad volym med en tydlig koppling till ursprunget fram. Donnafugata står för vinhantverket i världsklass som här förenas med Dolce & Gabannas kreativa uttryck inom mode och livsstil. Resultatet är viner med ursprungstypisk karaktär och kreativt utformade etiketter i syfte att sprida öns rika kulturliv och hantverk över världen och till kommande generationer.
Hållbarhet
Donnafugata är ISO-certifierade för sitt sätt att arbeta och minimera deras Carbon & Water Footprint. De är även certifierade med Integrated Quality, Environment & Food Safety System. I vingårdarna tillämpas Good Agricultural Practices (GAP) vilket bland annat innebär gröngödsling, täckgrödor och minimal användning av vatten och energi.