Torrt, ungdomligt och fruktigt med inslag av päron, krusbär, mandel och citrus.
Fontana Candida är synonymt med Frascati. Vinrankorna växer i den porösa, vulkaniska jordmånen som är rik på kalcium och därmed ger viner med lite fylligare och fetare karaktär. När druvorna når källaren kyls de, macereras vid låg temperaturer i 12 timmar och krossas sedan försiktigt. Den pressade musten jäser temperaturkontrollerat. När jäsningen är klar, lagras den fortsatt på jästfällningen vid låg temperatur. Därefter lagras vinet svalt i rostfria ståltankar tills det är dags för buteljering.
Serveras som sällskapsdryck och till lättare rätter med pasta, fisk, skaldjur eller milda ostar.
Serveringstemperatur: 8-10° C.
Om producenten
I över 60 år har Fontana Candida satt Frascati på världens vinkarta med sina fräscha och lättdruckna vita viner. Alltid förpackade i den traditionella lite bredare flaskan med runda former.
Vineriet ligger i DOC Frascati, i regionen Lazio som ligger 25 km söder om Rom och har varit etablerade där sedan 1958. Region är känd för sin mer än 2000 år långa historia av vinodling. Frascati var nämligen det vin Romarna föredrog att dricka tillsammans med renässansens påvar. Därför kom det att kallas för ”påvarnas vin”.
Vinhuset har idag 214 hektar egna vingårdar där jordmånen är rik på kalcium, magnesium och järn. Det är främst gröna druvor som malvasia di candida, malvasia del lazio, trebbiano toscano, greco samt bombino som växer i de hållbart odlade vingårdarna.
Torrt, ungdomligt och fruktigt med inslag av päron, krusbär, mandel och citrus.
Fontana Candida är synonymt med Frascati. Vinrankorna växer i den porösa, vulkaniska jordmånen som är rik på kalcium och därmed ger viner med lite fylligare och fetare karaktär. När druvorna når källaren kyls de, macereras vid låg temperaturer i 12 timmar och krossas sedan försiktigt. Den pressade musten jäser temperaturkontrollerat. När jäsningen är klar, lagras den fortsatt på jästfällningen vid låg temperatur. Därefter lagras vinet svalt i rostfria ståltankar tills det är dags för buteljering.
Serveras som sällskapsdryck och till lättare rätter med pasta, fisk, skaldjur eller milda ostar.
Serveringstemperatur: 8-10° C.
Server Render
Om producenten
I över 60 år har Fontana Candida satt Frascati på världens vinkarta med sina fräscha och lättdruckna vita viner. Alltid förpackade i den traditionella lite bredare flaskan med runda former.
Vineriet ligger i DOC Frascati, i regionen Lazio som ligger 25 km söder om Rom och har varit etablerade där sedan 1958. Region är känd för sin mer än 2000 år långa historia av vinodling. Frascati var nämligen det vin Romarna föredrog att dricka tillsammans med renässansens påvar. Därför kom det att kallas för ”påvarnas vin”.
Vinhuset har idag 214 hektar egna vingårdar där jordmånen är rik på kalcium, magnesium och järn. Det är främst gröna druvor som malvasia di candida, malvasia del lazio, trebbiano toscano, greco samt bombino som växer i de hållbart odlade vingårdarna.