Välkommen till Ward Wines

Hos oss hittar du vin för alla tillfällen från familjeägda producenter i stora delar av världen.

Upptäck favoriter

Utforska vårt breda sortiment och var med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner.

Spara favoritlistor

Favoritmarkera drycker och skapa din personliga lista.

Beställ på Systembolaget

När du klickar på köp länkas du till Systembolaget där du gör din beställning.

Välkommen till vinets underbara värld!
Vännerna på Ward Wines

Dina favoriter (0)
Wardwines
Mest sökt
ChampagneBlack StallionRiesling
Länder & regioner
ItalienFrankrikeUSA
Mest sökta viner
Frog's Leap Estate Cabernet Sauvignon
599 Sek
Hållbar
Biodynamisk
Våra viner / Rött vin / Frog's Leap Estate Cabernet Sauvignon

Frog's Leap Estate Cabernet Sauvignon

USA
Rött vin från USA, Kalifornien • 750 ml • Alkoholhalt 14% • Sockerhalt <3 g/l
599 SekInk. moms

600 flaskor lanseras i tillfälligt sortiment den 31 maj 2024

Passar till
Lamm
Nöt
Vilt
LandUSA
DruvorCabernet Sauvignon
Årgång2020
SortimentTillfälligt sortiment
Producent
Frogs Leap Winery
Druvor
Cabernet Sauvignon
Land
USA
Region
Kalifornien
Årgång
2020
Alkoholhalt
14%
Sockerhalt
<3 g/l
Karaktär

En klassisk strukturerad Cabernet som är resultatet av flera decenniers jakt på den bästa odlingsmarken i Rutherford. Vinet har en komplex, balanserad smak med mörk frukt som svarta vinbär, plommon och björnbär. Tanninerna är väl integrerade och eftersmaken dröjer sig kvar länge.

Om vinet

Druvorna växer vinhusets egna vingårdar i Rutherford, Napa Valley där all odling sker i "dry farmed vineyards". Dvs vingårdar som inte bevattnas utan vinstockarnas rötter får söka sig djupare ner i jorden. Konstbevattning är annars ofta förekommande i Napa Valley. Vinet har lagrats i 20 månader på franska ekfat.

Passar till

Servera till klassiska rätter av lamm, nöt eller vilt, eller en smakrik vegetarisk rätt.
Serveringstemperatur: 16-18 ° C.

Om producenten
Frog’s Leap grundades i början av 80-talet av John Williams. Filosofin är väldigt enkel –att göra så naturliga viner man kan utan att kompromissa på kvaliteten. Alla vingårdar odlas ekologiskt och utan konstbevattning.

Hållbarhet
Frog’s Leap certifierades ekologiskt 1988 och är en pionjär inom hållbarhet i Napa. I stället för besprutning använder man sig av växelvis odling, gröngödsling och kompostering. Man strävar efter biologisk mångfald och att jorden mår bra. Vinhuset bidrar till restaureringen av Napa River genom att de utesluter konstbevattning och all energi i vineriet kommer från solceller.

Karaktär

En klassisk strukturerad Cabernet som är resultatet av flera decenniers jakt på den bästa odlingsmarken i Rutherford. Vinet har en komplex, balanserad smak med mörk frukt som svarta vinbär, plommon och björnbär. Tanninerna är väl integrerade och eftersmaken dröjer sig kvar länge.

Om vinet

Druvorna växer vinhusets egna vingårdar i Rutherford, Napa Valley där all odling sker i "dry farmed vineyards". Dvs vingårdar som inte bevattnas utan vinstockarnas rötter får söka sig djupare ner i jorden. Konstbevattning är annars ofta förekommande i Napa Valley. Vinet har lagrats i 20 månader på franska ekfat.

Passar till

Servera till klassiska rätter av lamm, nöt eller vilt, eller en smakrik vegetarisk rätt.
Serveringstemperatur: 16-18 ° C.

Lamm
Nöt
Vilt
Fågel
Fläsk
Grillat

Server Render

Om producenten
Frog’s Leap grundades i början av 80-talet av John Williams. Filosofin är väldigt enkel –att göra så naturliga viner man kan utan att kompromissa på kvaliteten. Alla vingårdar odlas ekologiskt och utan konstbevattning.

Hållbarhet
Frog’s Leap certifierades ekologiskt 1988 och är en pionjär inom hållbarhet i Napa. I stället för besprutning använder man sig av växelvis odling, gröngödsling och kompostering. Man strävar efter biologisk mångfald och att jorden mår bra. Vinhuset bidrar till restaureringen av Napa River genom att de utesluter konstbevattning och all energi i vineriet kommer från solceller.