Elegant och balanserat med bäriga toner av björnbär, hallon, svarta vinbär, körsbär samt ett fint inslag av färska örter och mineralitet. Silkeslena tanniner och en slank friskhet.
I vingårdarna ser en tidig grön skörd för begränsa skörden och ge de bästa druvorna förutsättningar för att nå optimal mognad. Druvorna handskördas och transporteras till vineriet där de förs genom naturlig gravitation till öppna rostfria kärl. Här sker jäsningen svalt under ca 14 dagar följt av 3 dagars kall jäsning. Vinet lagras därefter 14 månader på franska ekfat som är mellan 2-4 år gamla. Efter buteljering och en tids vila i vinkällaren är vinet klart för försäljning.
Servera till ljust kött, vegatariska rätter eller bara ett glas som sällskapsvin.
Serveringstemperatur: 16° C.
Om producenten
Weingut Klumpp startades 1983 av Ulrich och Marietta Klumpp, som båda arbetat med vinodling under många år. Ansvaret för verksamheten har nu gått vidare till nästa generation och drivs av sönerna Andreas och Markus. Vingården består av 25 hektar uppdelat på 50 mindre vingårdar och är sedan 1996 ekologiskt certifierade.
Hållbarhet
Vingården är ekologiskt certifierad sedan 1996. Inte för att marknaden och kunder kräver det, utan för att det är familjens egen övertygelse.
Elegant och balanserat med bäriga toner av björnbär, hallon, svarta vinbär, körsbär samt ett fint inslag av färska örter och mineralitet. Silkeslena tanniner och en slank friskhet.
I vingårdarna ser en tidig grön skörd för begränsa skörden och ge de bästa druvorna förutsättningar för att nå optimal mognad. Druvorna handskördas och transporteras till vineriet där de förs genom naturlig gravitation till öppna rostfria kärl. Här sker jäsningen svalt under ca 14 dagar följt av 3 dagars kall jäsning. Vinet lagras därefter 14 månader på franska ekfat som är mellan 2-4 år gamla. Efter buteljering och en tids vila i vinkällaren är vinet klart för försäljning.
Servera till ljust kött, vegatariska rätter eller bara ett glas som sällskapsvin.
Serveringstemperatur: 16° C.
Server Render
Om producenten
Weingut Klumpp startades 1983 av Ulrich och Marietta Klumpp, som båda arbetat med vinodling under många år. Ansvaret för verksamheten har nu gått vidare till nästa generation och drivs av sönerna Andreas och Markus. Vingården består av 25 hektar uppdelat på 50 mindre vingårdar och är sedan 1996 ekologiskt certifierade.
Hållbarhet
Vingården är ekologiskt certifierad sedan 1996. Inte för att marknaden och kunder kräver det, utan för att det är familjens egen övertygelse.
Väldigt elegant färg. Doften är härligt sommarbärig och elegant. Smaken är solvarm med tydliga inslag av sommarbär, salta mineraler och generös rund frukt där tanninerna är sammetslena. Allt annat än klumpp-igt!