Färgen är djupt röd på detta finessrika och eleganta vin. Kryddiga, fruktiga och kraftfulla toner av jordgubbar, hallon och kaffe och elegans tack vare uttalade tanniner och välstrukturerad syra.
Druvorna handplockas när de nått optimal mognad. Traditionell vinifiering följd av 3 veckors vila och en skonsam pumping-ower. Vinet har lagrats på 40% nya franska ekfat och 60% återanvända franska ekfat.
Om producenten
Markus Schneider anses vara en av Tysklands mest betydelsefulla vinpersonligheter. Han startade med två tomma händer och driver idag ett av Tysklands mest framgångsrika vinhus. Hans innovationsanda och kompromisslösa kvalitetssträvan har bidragit med nya impulser till landets vinodling.
Hållbarhet: Allt arbete i vingårdarna sker hållbart och med
manuell bearbetning av vinstockarna. Endast ekologiska
gödnings- och bekämpningsmedel är tillåtna för att göra så
litet klimatavtryck som möjligt.
Färgen är djupt röd på detta finessrika och eleganta vin. Kryddiga, fruktiga och kraftfulla toner av jordgubbar, hallon och kaffe och elegans tack vare uttalade tanniner och välstrukturerad syra.
Druvorna handplockas när de nått optimal mognad. Traditionell vinifiering följd av 3 veckors vila och en skonsam pumping-ower. Vinet har lagrats på 40% nya franska ekfat och 60% återanvända franska ekfat.
Om producenten
Markus Schneider anses vara en av Tysklands mest betydelsefulla vinpersonligheter. Han startade med två tomma händer och driver idag ett av Tysklands mest framgångsrika vinhus. Hans innovationsanda och kompromisslösa kvalitetssträvan har bidragit med nya impulser till landets vinodling.
Hållbarhet: Allt arbete i vingårdarna sker hållbart och med
manuell bearbetning av vinstockarna. Endast ekologiska
gödnings- och bekämpningsmedel är tillåtna för att göra så
litet klimatavtryck som möjligt.