Välkommen till Ward Wines

Hos oss hittar du vin för alla tillfällen från familjeägda producenter i stora delar av världen.

Upptäck favoriter

Utforska vårt breda sortiment och var med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner.

Spara favoritlistor

Favoritmarkera drycker och skapa din personliga lista.

Beställ på Systembolaget

När du klickar på köp länkas du till Systembolaget där du gör din beställning.

Välkommen till vinets underbara värld!
Vännerna på Ward Wines

Dina favoriter (0)
Wardwines
Mest sökt
ChampagneBlack StallionRiesling
Länder & regioner
ItalienFrankrikeUSA
Mest sökta viner
Frogs Leap Winery

Frog's Leap Winery

Vinhuset Frog’s Leap i hjärtat av Rutherford i Napa Valley producerar röda viner och vita viner i världsklass. Här odlas Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon och Zinfandel i de ekologiska vinodlingarna och efter principen “dry farming” hos pionjären John Williams.

Aktuella viner från Frog's Leap
Hållbar
Ekologisk
Frogs Leap WineryFrogs Leap Chardonnay
USA
339 Sek
Ekologisk
Hållbar
Frogs Leap WineryFrogs Leap Zinfandel
USA
339 Sek
Hållbar
Biodynamisk
Frogs Leap WineryFrog's Leap Estate Cabernet Sauvignon
USA
599 Sek
Aktuella viner från Frog's Leap
Hållbar
Ekologisk
Frogs Leap WineryFrogs Leap Chardonnay
USA
339 Sek
Ekologisk
Hållbar
Frogs Leap WineryFrogs Leap Zinfandel
USA
339 Sek
Hållbar
Biodynamisk
Frogs Leap WineryFrog's Leap Estate Cabernet Sauvignon
USA
599 Sek

Husstilen hos Frog's Leap

Vinerna från Frog's Leap kännetecknas av lägre alkoholhalt vilket gör dem perfekta som partner till en måltid, frisk syra och tydlig karaktär av terrior och odlingsplats.

Alla vinhusets vingårdar har en stor biologisk mångfald och i trädgården runt vineriet växer över 50 olika grödor, som mestadels går till lokala restauranger eller säljs på lokala Farmers Markets på helgerna. John Williams må vara en skämtare som kallar sin Riesling för “Leapfrog Milch” och har årliga “frogtoberfester”, men när det kommer till vinodling hör han till de allra mest seriösa och är en av pionjärerna för hållbara odlingsprinciper.

Pionjär för Dry Farming

Frog’s Leap har idag fem ekologiskt certifierade vingårdar i Napa Valley med druvorna Chardonnay, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon och Zinfandel. Dessutom en mindre odling med druvor som Petit Sirah, Carignan, Merlot, Cabernet Franc och några ännu mer udda druvsorter (för regionen) som Riesling, Mourvèdre och Mondeuse.

Vinhusets kända vinmakare och ägare John Williams är en karaktär och han har starka åsikter om vinodling. Självklart är vinerna ekologiska, men framför allt är han en anhängare av ”dry farming”, det vill säga när druvorna inte bevattnas. Även om Frog's Leap använder metoderna för torr jordbruk på grund av den inverkan det har på druvans kvalitet och mognad har delstaten Kalifornien identifierat det som ett otroligt verktyg för vattenskydd. Genom att inte bevattna vinrankorna sparar vingården tillräckligt med vatten varje år för att fylla 40 simbassänger i olympisk storlek.

Historien om Johan Williams

John Williams hoppade av en Greyhound-buss på väg till Napa Valley för att skriva in sig på universitet i Davis. Innan han hittat ett eget ställe att bo kamperade han i en tom byggnad. En dag dök ägaren upp och det blev ett möte som skulle sätta avtryck i amerikansk vinhistoria. Ägaren, som kom för att avhysa sin husockupant, var läkaren Larry Turley. Han och John Williams började prata, upptäckte att John kände Larrys syster Helen och att de båda hyste en stor kärlek till vin. De blev vänner och började prata om att starta ett vineri tillsammans. Larry Turley kände Warren Winiarsky på Stag’s Leap och fixade ett jobb åt John där som vineriets första anställde. En av hans första uppgifter var att buteljera Stag’s Leap 1973, ett vin som skulle vinna den stora provningen i Paris “The Paris-tasting” där napaviner ställdes mot berömda slott i Bordeaux.

När John Williams avlagt sin examen jobbade han på flera vingårdar innan han återkom till Napa och Larry Turley. Tillsammans byggde de ett vineri på Turleys egendom, en gammal grodfarm, och döpte vineriet till Frog’s Leap – alla förstår varför. De första åren skötte John Williams och hans dåvarande hustru Julie vineriet, medan Larry Turley tog hand om sin läkarpraktik, men när Larry lämnade sin praktik och anslöt till vineriet upptäckte de båda att de hade helt olika ambitioner med Frog’s Leap. De skiljdes åt och Larry Turley behöll vineriet, medan John Williams tog varumärket och flyttade till Rutherford i hjärtat av Napa. Genom åren har han därifrån utökat sin produktion och gör idag cirka en halv miljon flaskor vin.

Hållbart certifierade odlingar

Balans, återhållsamhet och respekt för naturen är ledord på Frog’s Leap. Med uppriktigt engagemanget för hållbara odlingsmetoder framställs handgjorda, ekologiska odlade viner av hög kvalitet. De var en av de första i Napa Valley som blev certifierade enligt California Certified Organic Farming (CCOF) 1988 för sina ekologiska odlingar och har varit ledande inom branschen i över två decennier.

Vinodlingen förlitar sig på tekniker som gröd rotation, grön gödsel, kompost och biologisk skadedjursbekämpning för att upprätthålla markens produktivitet och bekämpa skadedjur på en gård. Ekologiskt jordbruk utesluter användningen av tillverkade gödnings- och bekämpningsmedel. Ekologiskt jordbruk innebär mekanisk ogräsbekämpning snarare än herbicid ogräsbekämpning.

Biodynamiska odlingar hos Frog's Leap

Biodynamiska jordbrukare uppfattar gården som en organiskt självständig enhet med sin egen individualitet, inom vilken organismer är beroende av varandra. Betoning läggs på integrering av grödor och boskap, återvinning av näringsämnen, underhåll av mark och hälsa och välmående hos grödor och djur. jordbrukaren är också en del av helheten. Att tänka på interaktionerna inom gårdens ekosystem leder naturligtvis till en serie av holistiska hanteringsmetoder som tar upp miljöns, sociala och ekonomiska aspekter av gården. Frog's Leap använder täckgrödor, grön gödsel och grödor för att främja biologisk mångfald, markhälsa och allmänt välbefinnande på gården

Mer vinspiration

Server Render