Välkommen till Ward Wines

Hos oss hittar du vin för alla tillfällen från familjeägda producenter i stora delar av världen.

Upptäck favoriter

Utforska vårt breda sortiment och var med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner.

Spara favoritlistor

Favoritmarkera drycker och skapa din personliga lista.

Beställ på Systembolaget

När du klickar på köp länkas du till Systembolaget där du gör din beställning.

Välkommen till vinets underbara värld!
Vännerna på Ward Wines

Dina favoriter (0)
Wardwines
Mest sökt
ChampagneBlack StallionRiesling
Länder & regioner
ItalienFrankrikeUSA
Mest sökta viner
De Wetshof The Site Chardonnay
299 Sek
Nyhet
Hållbar
Våra viner / Vitt vin / De Wetshof The Site Chardonnay

De Wetshof The Site Chardonnay

South Africa
Vitt vin från Sydafrika, Robertson Valley • 750 ml • Art.nr. 50520 • Alkoholhalt 14% • Sockerhalt 4,9 g/l
299 SekInk. moms
Passar till
Lamm
Nöt
Ost
DruvorChardonnay
RegionRobertson Valley
Årgång2020
SortimentBeställningssortiment
Producent
De Wetshof Estate
Art.nr.
50520
Druvor
Chardonnay
Land
Sydafrika
Region
Robertson Valley
Årgång
2020
Alkoholhalt
14%
Sockerhalt
4,9 g/l
Karaktär

Elegant och komplext med toner av fräsch citrusfrukt, zest, hasselnötter och en lång balanserad, silkig och ren eftersmak. Kan med fördel lagras upp till ca 10 år.

Om vinet

Druvorna från den exakta platsen i vingården "The Site" skördas förhand under tidiga morgontimmar för att behålla aromer och fräschör. Varsam avstjälking vid ankomst till vineriet och försiktig pressning, följt av temperaturkontrollerad jäsning och lagring på jästfällningen på franska ekfat. Efter ca 6 månader avlägsnas jästfällningen och vinet lagras en tid ytterligare på ekfat för att få ut maximalt av ekfataromerna innan buteljering.

Passar till

Servera till smakrika fiskrätter eller rätter med lamm, nötkött och ugnsrostade tillbehör. Passar även till ett urval av smakrika ostar.
Serveringstemperatur: 8-10° C.

Om producenten
Vingården De Wetshof i Sydafrikas Robertson Wine valley har producerat vin i över 150 år. Vingården köptes ursprungligen av den sydafrikanska vinpionjären Danie De Wets far, Johann de Wet 1950. Johann såg tidigt potentialen i regionen och la därmed grunden till det första vinhuset att etablera sig på platsen.

Det är nu den tredje generationen i familjen De Wet som ansvarar för vinhuset som är internationellt kända för kvalitetsviner på druvan Chardonnay.

Karaktär

Elegant och komplext med toner av fräsch citrusfrukt, zest, hasselnötter och en lång balanserad, silkig och ren eftersmak. Kan med fördel lagras upp till ca 10 år.

Om vinet

Druvorna från den exakta platsen i vingården "The Site" skördas förhand under tidiga morgontimmar för att behålla aromer och fräschör. Varsam avstjälking vid ankomst till vineriet och försiktig pressning, följt av temperaturkontrollerad jäsning och lagring på jästfällningen på franska ekfat. Efter ca 6 månader avlägsnas jästfällningen och vinet lagras en tid ytterligare på ekfat för att få ut maximalt av ekfataromerna innan buteljering.

Fyllighet
Syra
Fruktsötma

Passar till

Servera till smakrika fiskrätter eller rätter med lamm, nötkött och ugnsrostade tillbehör. Passar även till ett urval av smakrika ostar.
Serveringstemperatur: 8-10° C.

Lamm
Nöt
Ost
Fågel
Grillat
Vegetariskt
Fisk

Server Render

Om producenten
Vingården De Wetshof i Sydafrikas Robertson Wine valley har producerat vin i över 150 år. Vingården köptes ursprungligen av den sydafrikanska vinpionjären Danie De Wets far, Johann de Wet 1950. Johann såg tidigt potentialen i regionen och la därmed grunden till det första vinhuset att etablera sig på platsen.

Det är nu den tredje generationen i familjen De Wet som ansvarar för vinhuset som är internationellt kända för kvalitetsviner på druvan Chardonnay.

Elegant från Sydafrika!

Familjefirman De Wetshof i Sydafrika fokuserar på rena, stiliga viner. Druvorna skördas tidigt innan solen gått upp för att behålla fräschören. Krämigt och krispigt med inslag av hasselnötter, citrus, mineraler och rivet granny smith-äpple. Elegant och snygg vinmakning. Betyg: 5

Vin & Bar 3, 2023