Doften är citrusfruktig med inslag av vita blommor och fina mineraltoner av kalk och flinta. Smaken är ungt och friskt, med generös och ren fruktighet. Inslag av mineral.
En Sauvignon Blanc från Nya Zeeland med fransk touch. På vingården Clos Henri har den franska vinfamiljen Henri Bourgeois planterat enligt fransk tradition med många plantor per hektar. Detta för att vinrankan ska få kämpa om näringen, vilket innebär mer koncentration i frukten. Druvorna till Petit Clos Sauvignon Blanc kommer från yngre vingårdar. Vinet får jäser i ståltank för att behålla den rena fruktigheten och vilar sedan på sin jästfällning under tre månader.
Serveras vid cirka 8 °C till rätter av fisk eller skaldjur, vegetariskt, en fräsch sallad eller som apéritif.
Om Producenten
Inbäddat i den södra delen av Marlborough's Wairau-dal, ligger Clos Henri. Vinerna är ekologiskt odlade och vingården drivs av den berömda Sancerre-producenten Henri Bourgeois. Med 10 generationers erfarenhet av Sauvignon Blanc och Pinot Noir, har familjen breddat sina vyer och fortsatt skapa exceptionella viner i nya världen. Familjen använder det bästa av den franska vinodlingstekniken i kombination med nya världens för att fånga essensen av Marlborough’s karaktär och djupet av Clos Henris terroir.
Hållbarhet
Samtliga viner från Clos Henri är ekologiskt certifierade, för såväl odlingar som vinproduktion.
Doften är citrusfruktig med inslag av vita blommor och fina mineraltoner av kalk och flinta. Smaken är ungt och friskt, med generös och ren fruktighet. Inslag av mineral.
En Sauvignon Blanc från Nya Zeeland med fransk touch. På vingården Clos Henri har den franska vinfamiljen Henri Bourgeois planterat enligt fransk tradition med många plantor per hektar. Detta för att vinrankan ska få kämpa om näringen, vilket innebär mer koncentration i frukten. Druvorna till Petit Clos Sauvignon Blanc kommer från yngre vingårdar. Vinet får jäser i ståltank för att behålla den rena fruktigheten och vilar sedan på sin jästfällning under tre månader.
Serveras vid cirka 8 °C till rätter av fisk eller skaldjur, vegetariskt, en fräsch sallad eller som apéritif.
Server Render
Ekologiskt och elegant uttryck av Marlborough. Expressivt och friskt, blodapelsin och exotiska noter. Mineral och fin syra. Kryddig energi i avslutet.
Viner från Nya Zeeland med en fransk touch.
Om Producenten
Inbäddat i den södra delen av Marlborough's Wairau-dal, ligger Clos Henri. Vinerna är ekologiskt odlade och vingården drivs av den berömda Sancerre-producenten Henri Bourgeois. Med 10 generationers erfarenhet av Sauvignon Blanc och Pinot Noir, har familjen breddat sina vyer och fortsatt skapa exceptionella viner i nya världen. Familjen använder det bästa av den franska vinodlingstekniken i kombination med nya världens för att fånga essensen av Marlborough’s karaktär och djupet av Clos Henris terroir.
Hållbarhet
Samtliga viner från Clos Henri är ekologiskt certifierade, för såväl odlingar som vinproduktion.