Ett nyanserat vin med druvtypiska inslag av körsbär, plommon, kryddor och peppar med en balanserad fatton.
Sangiovese-druvorna pressas lätt och druvmusten får sedan jäsa på ståltankar under 15 dagar. Därefter lagras vinet på ekfat i ett år och ytterligare ett år på flaska innan det släpps till försäljning.
Med sin fruktighet är det här ett vin som passar till såväl charkuterier som pasta, vegetariska rätter, mustiga grytor och hårda ostar.
Serveringstemperatur: 16-18° C.
Om producenten
Lungarotti grundades i början av 1960-talet av Giorgio Lungarotti. Som de flesta andra bönder hade han ett blandjordbruk, men valde att satsa på vin och att buteljera sitt eget vin. Familjeföretaget har varit en av de mest drivande för tillverkningen av kvalitetsvin i Umbrien med legendariska viner som Rubesco och Vigna Monticchio.
Hållbarhet
Vinhuset Lungarotti har alltid arbetat hållbart och med stor omsorg för marken de brukar, både i vingårdarna och i vineriet. Redan 2018 VIVA-certifierades Torgiano Estate som en av de första i Italien. VIVA är en viktig certifiering för att visa på det hållbarhetsarbete som görs med respekt för miljön.
Ett nyanserat vin med druvtypiska inslag av körsbär, plommon, kryddor och peppar med en balanserad fatton.
Sangiovese-druvorna pressas lätt och druvmusten får sedan jäsa på ståltankar under 15 dagar. Därefter lagras vinet på ekfat i ett år och ytterligare ett år på flaska innan det släpps till försäljning.
Med sin fruktighet är det här ett vin som passar till såväl charkuterier som pasta, vegetariska rätter, mustiga grytor och hårda ostar.
Serveringstemperatur: 16-18° C.
Server Render
Familjen bakom vinhuset Lungarotti.
Om producenten
Lungarotti grundades i början av 1960-talet av Giorgio Lungarotti. Som de flesta andra bönder hade han ett blandjordbruk, men valde att satsa på vin och att buteljera sitt eget vin. Familjeföretaget har varit en av de mest drivande för tillverkningen av kvalitetsvin i Umbrien med legendariska viner som Rubesco och Vigna Monticchio.
Hållbarhet
Vinhuset Lungarotti har alltid arbetat hållbart och med stor omsorg för marken de brukar, både i vingårdarna och i vineriet. Redan 2018 VIVA-certifierades Torgiano Estate som en av de första i Italien. VIVA är en viktig certifiering för att visa på det hållbarhetsarbete som görs med respekt för miljön.
Server Render