Välkommen till Ward Wines

Hos oss hittar du vin för alla tillfällen från familjeägda producenter i stora delar av världen.

Upptäck favoriter

Utforska vårt breda sortiment och var med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner.

Spara favoritlistor

Favoritmarkera drycker och skapa din personliga lista.

Beställ på Systembolaget

När du klickar på köp länkas du till Systembolaget där du gör din beställning.

Välkommen till vinets underbara värld!
Vännerna på Ward Wines

Dina favoriter (0)
Wardwines
Mest sökt
ChampagneBlack StallionRiesling
Länder & regioner
ItalienFrankrikeUSA
Mest sökta viner
Delas Saint-Joseph Saint-Epine Rouge
599 Sek
Våra viner / Rött vin / Delas Saint-Joseph Saint-Epine Rouge

Delas Saint-Joseph Saint-Epine Rouge

France
Rött vin från Frankrike, Rhône, Crozes-Hermitage • 750 ml • Art.nr. 5906601 • Alkoholhalt 14% • Sockerhalt <1,5 g/l
599 SekInk. moms
Passar till
Vilt
Nöt
Vegetariskt
DruvorSyrah
RegionRhône, Crozes-Hermitage
Årgång2018
ProducentDelas Frères
SortimentBeställningssortiment
Producent
Delas Frères
Art.nr.
5906601
Druvor
Syrah
Land
Frankrike
Region
Rhône, Crozes-Hermitage
Årgång
2018
Alkoholhalt
14%
Sockerhalt
<1,5 g/l
Karaktär

Djup rubinfärgad färg med lila nyanser. Fylligt och koncentrerat med toner av björnbär, kryddor och mineralitet. Ett vin med många lager som samspelar och ger vinet sin unika intensitet och balanserade karaktär. Eftersmaken stannar kvar länge.

Om vinet

Druvorna kommer från den välkända vingården "Sainte-Epine", som ligger i söderläge i hjärtat av Saint-Joseph appellationen och produceras endast de allra bästa åren. Skörden sker för hand vid druvornas optimala mognad, jäsningen sker i traditionella betongtankar med öppen topp under tre dagar. Macerationen fortsätter vid kontrollerade temperaturer på 28°C - 30°C. Daglig pumpning-over utförs i ca 20 dagar. Därefter har vinet lagras i 14 till 16 månader, varav hälften på nya fat, den andra hälften på ett år gammalt fat.

Passar till

Servera till vilt, marinerat och grillat nötkött, grön paprika. Även gott till en bit ost.

Delas frères

Om producenten
Delas Frères historia startade redan 1835 och de anses idag vara en av de främsta producenterna i norra Rhônedalen. I samband med skörden 2019 invigde de ett nytt och modernt vineriet i centrala Tain l'Hermitage dit hela produktionen har flyttats. Det nya vineriet har ritats av den svenske arkitekten Carl-Fredrik Svenstedt och har tilldelats flera designutmärkelser. 1977 köptes företaget av Champagnefirman Deutz och 1993 blev Deutz och Delas Frères en del av Roederer-gruppen.

Hållbarhet
Delas Frères deltar i ett flertal inititativ och har certifierats enligt HVE, DEPHY och Ecophyto 2018. Målet är att begränsa och på sikt eliminera användandet av bekämpningsmedel i vingårdarna.

Karaktär

Djup rubinfärgad färg med lila nyanser. Fylligt och koncentrerat med toner av björnbär, kryddor och mineralitet. Ett vin med många lager som samspelar och ger vinet sin unika intensitet och balanserade karaktär. Eftersmaken stannar kvar länge.

Om vinet

Druvorna kommer från den välkända vingården "Sainte-Epine", som ligger i söderläge i hjärtat av Saint-Joseph appellationen och produceras endast de allra bästa åren. Skörden sker för hand vid druvornas optimala mognad, jäsningen sker i traditionella betongtankar med öppen topp under tre dagar. Macerationen fortsätter vid kontrollerade temperaturer på 28°C - 30°C. Daglig pumpning-over utförs i ca 20 dagar. Därefter har vinet lagras i 14 till 16 månader, varav hälften på nya fat, den andra hälften på ett år gammalt fat.

Passar till

Servera till vilt, marinerat och grillat nötkött, grön paprika. Även gott till en bit ost.

Vilt
Nöt
Vegetariskt
Lamm
Grillat

Server Render

Delas frères

Klassiska vingårdar & hyllade viner i norra Rhônedalen.

Delas frères

Om producenten
Delas Frères historia startade redan 1835 och de anses idag vara en av de främsta producenterna i norra Rhônedalen. I samband med skörden 2019 invigde de ett nytt och modernt vineriet i centrala Tain l'Hermitage dit hela produktionen har flyttats. Det nya vineriet har ritats av den svenske arkitekten Carl-Fredrik Svenstedt och har tilldelats flera designutmärkelser. 1977 köptes företaget av Champagnefirman Deutz och 1993 blev Deutz och Delas Frères en del av Roederer-gruppen.

Hållbarhet
Delas Frères deltar i ett flertal inititativ och har certifierats enligt HVE, DEPHY och Ecophyto 2018. Målet är att begränsa och på sikt eliminera användandet av bekämpningsmedel i vingårdarna.