Djup rubinfärgad färg med lila nyanser. Fylligt och koncentrerat med toner av björnbär, kryddor och mineralitet. Ett vin med många lager som samspelar och ger vinet sin unika intensitet och balanserade karaktär. Eftersmaken stannar kvar länge.
Druvorna kommer från den välkända vingården "Sainte-Epine", som ligger i söderläge i hjärtat av Saint-Joseph appellationen och produceras endast de allra bästa åren. Skörden sker för hand vid druvornas optimala mognad, jäsningen sker i traditionella betongtankar med öppen topp under tre dagar. Macerationen fortsätter vid kontrollerade temperaturer på 28°C - 30°C. Daglig pumpning-over utförs i ca 20 dagar. Därefter har vinet lagras i 14 till 16 månader, varav hälften på nya fat, den andra hälften på ett år gammalt fat.
Servera till vilt, marinerat och grillat nötkött, grön paprika. Även gott till en bit ost.
Om producenten
Delas Frères historia startade redan 1835 och de anses idag vara en av de främsta producenterna i norra Rhônedalen. I samband med skörden 2019 invigde de ett nytt och modernt vineriet i centrala Tain l'Hermitage dit hela produktionen har flyttats. Det nya vineriet har ritats av den svenske arkitekten Carl-Fredrik Svenstedt och har tilldelats flera designutmärkelser. 1977 köptes företaget av Champagnefirman Deutz och 1993 blev Deutz och Delas Frères en del av Roederer-gruppen.
Hållbarhet
Delas Frères deltar i ett flertal inititativ och har certifierats enligt HVE, DEPHY och Ecophyto 2018. Målet är att begränsa och på sikt eliminera användandet av bekämpningsmedel i vingårdarna.
Djup rubinfärgad färg med lila nyanser. Fylligt och koncentrerat med toner av björnbär, kryddor och mineralitet. Ett vin med många lager som samspelar och ger vinet sin unika intensitet och balanserade karaktär. Eftersmaken stannar kvar länge.
Druvorna kommer från den välkända vingården "Sainte-Epine", som ligger i söderläge i hjärtat av Saint-Joseph appellationen och produceras endast de allra bästa åren. Skörden sker för hand vid druvornas optimala mognad, jäsningen sker i traditionella betongtankar med öppen topp under tre dagar. Macerationen fortsätter vid kontrollerade temperaturer på 28°C - 30°C. Daglig pumpning-over utförs i ca 20 dagar. Därefter har vinet lagras i 14 till 16 månader, varav hälften på nya fat, den andra hälften på ett år gammalt fat.
Servera till vilt, marinerat och grillat nötkött, grön paprika. Även gott till en bit ost.
Server Render
Klassiska vingårdar & hyllade viner i norra Rhônedalen.
Om producenten
Delas Frères historia startade redan 1835 och de anses idag vara en av de främsta producenterna i norra Rhônedalen. I samband med skörden 2019 invigde de ett nytt och modernt vineriet i centrala Tain l'Hermitage dit hela produktionen har flyttats. Det nya vineriet har ritats av den svenske arkitekten Carl-Fredrik Svenstedt och har tilldelats flera designutmärkelser. 1977 köptes företaget av Champagnefirman Deutz och 1993 blev Deutz och Delas Frères en del av Roederer-gruppen.
Hållbarhet
Delas Frères deltar i ett flertal inititativ och har certifierats enligt HVE, DEPHY och Ecophyto 2018. Målet är att begränsa och på sikt eliminera användandet av bekämpningsmedel i vingårdarna.