Frisk, fräsch och aromatisk med inslag av citrus, grapefrukt och mineralitet. Elegant eftersmak.
Från kalkrika vingårdar med portlandlera och ett kontinentalt klimat med varma somrar. Druvorna skördas manuellt och sorteras noggrant innan de pressas försiktigt i en pneumatic-press där musten får vila 24-48 timmar. Jäsningen sker i rostfria ståltankar under temperaturkontroll. Vinet lagras sedan på sin jästfällning i 10-12 månader.
Servera till skaldjur, grillad fisk, en tartar med lax eller tonfisk eller sniglar. Även gott till getost.
Serveringstemperatur: 10-12° C.
Frisk, fräsch och aromatisk med inslag av citrus, grapefrukt och mineralitet. Elegant eftersmak.
Från kalkrika vingårdar med portlandlera och ett kontinentalt klimat med varma somrar. Druvorna skördas manuellt och sorteras noggrant innan de pressas försiktigt i en pneumatic-press där musten får vila 24-48 timmar. Jäsningen sker i rostfria ståltankar under temperaturkontroll. Vinet lagras sedan på sin jästfällning i 10-12 månader.
Servera till skaldjur, grillad fisk, en tartar med lax eller tonfisk eller sniglar. Även gott till getost.
Serveringstemperatur: 10-12° C.
Server Render
Om producenten
François Descombe var borgmästare i den lilla byn i Beaujolais när han la grunden till vinhuset i sitt namn. Nu, 100 år senare är det den 5:e generationen som står vid rodret genom Marine, Kevin och François Descombe. Ett ungt och dynamiskt gäng med fokus på hållbarhet och klimatfrågor på de tre vingårdarna i Chablis, Beaujolais och Rhônedalen.
Alla druvor kommer från egna odlingar och genom de egna vinerierna har de full kontroll över hela produktionskedjan.