Balanserat och elegant med fruktiga toner av jordgubbar, körsbär, svarta vinbär och blåbär tillsammans med ett sekundärt lager av kokta katrinplommon, pepprighet, mossa och svamp. Fin struktur och rundade taniner som går hand i hand med de utvecklade aromerna.
Appellationen Bourgogne Rouge är från 1937 och odlas in 299 kommuner i Bourgogne. Druvorna till denna cuvée odlas mer vinhuset mer prestigefyllda crus. Även om det är skilda vingårdar, kan det ibland bara vara några meter mellan dem. Odlingarna ligger vid foten av sluttningarna där jordmånen innehåller lera och är mer kalkrik och steniga vilket gör de. snabbt dränerande. Druvorna är handplockade. Jäsningen sker i rostfria ståltankar och vinet lagras 14-16 månader i vinkällaren.
Servera till ljust kött med smörstekt svamp och en fyllig rödvinssås eller till stekt och grillad vit fisk med en örtig sås och pressad citron.
Serveras lätt kylt vid 14-16° C.
Om producenten
Lite i skymundan från det internationella strålkastarljuset har den familjeägda vinproducenten Domaine Roux et Fils utvecklats från en liten äga till en viktig producent med över 70 hektar vingårdar.
Vinhuset är idag en av den största vingårdsägaren i Saint-Aubin, som ligger precis intill Puligny-Montrachet och Chassagne-Montrachet i Côte de Beaune. Sedan 2003 driver den femte generationen Domaine Roux vidare genom bröderna Sébastien och Mathieu Roux. Ett arv som bröderna förvaltar och utvecklar vidare in i framtiden med stor ära.
Hållbarhet
Idag är en av familjens vingårdar ekologiskt certifierad och man arbetar målmedvetet efter hållbara värderingar.
Balanserat och elegant med fruktiga toner av jordgubbar, körsbär, svarta vinbär och blåbär tillsammans med ett sekundärt lager av kokta katrinplommon, pepprighet, mossa och svamp. Fin struktur och rundade taniner som går hand i hand med de utvecklade aromerna.
Appellationen Bourgogne Rouge är från 1937 och odlas in 299 kommuner i Bourgogne. Druvorna till denna cuvée odlas mer vinhuset mer prestigefyllda crus. Även om det är skilda vingårdar, kan det ibland bara vara några meter mellan dem. Odlingarna ligger vid foten av sluttningarna där jordmånen innehåller lera och är mer kalkrik och steniga vilket gör de. snabbt dränerande. Druvorna är handplockade. Jäsningen sker i rostfria ståltankar och vinet lagras 14-16 månader i vinkällaren.
Servera till ljust kött med smörstekt svamp och en fyllig rödvinssås eller till stekt och grillad vit fisk med en örtig sås och pressad citron.
Serveras lätt kylt vid 14-16° C.
Server Render
Om producenten
Lite i skymundan från det internationella strålkastarljuset har den familjeägda vinproducenten Domaine Roux et Fils utvecklats från en liten äga till en viktig producent med över 70 hektar vingårdar.
Vinhuset är idag en av den största vingårdsägaren i Saint-Aubin, som ligger precis intill Puligny-Montrachet och Chassagne-Montrachet i Côte de Beaune. Sedan 2003 driver den femte generationen Domaine Roux vidare genom bröderna Sébastien och Mathieu Roux. Ett arv som bröderna förvaltar och utvecklar vidare in i framtiden med stor ära.
Hållbarhet
Idag är en av familjens vingårdar ekologiskt certifierad och man arbetar målmedvetet efter hållbara värderingar.