Fruktigt och balanserat med karaktär av vildhallon, körsbär och en lätt kryddighet. Subtila rostade toner från ekfaten framträder och strukturen är silkeslen med en elegant syra och bra längd.
En grön skörd i vingårdarna ger mer kraft och kvalitet till pinot noir-druvorna. All skörd sker för hand vid optimal mognad. I vineriet avstjälkas klasarna försiktigt och placeras i rostfria ståltankar där de får jäsa i 10-15 dagar. En lätt "puching down" sker för att få ut maximal smak och koncentration innan druvorna pressas försiktigt. En hel av vinet lagars sedan på 225 liters ekfat innan buteljering.
Servera till grillat lamm, kycklingrätter, vegetariskt eller lagrade ostar.
Serveringstemperatur: 16° C.
Om producenten
Gérard Bertrand, som driver vinhuset med samma namn, är uppvuxen på en vingård i Corbières i södra Frankrike men startade sin karriär som rugbyspelare på elitnivå. När hans far dog 1987 så tog Gérard över familjegården och har sedan dess förvärvat ytterligare 15 egendomar runtom i södra Frankrike. Gérard Bertrand är idag en välrenommerad vinproducent i Languedoc-Rousillon med målet att dela passionen för ”L’ART DE VIVRE LES VINS DU SUD” med konsumenter världen över.
Hållbarhet
Gérard Bertrand är den ledande franska producenten av ekologiska viner och målet är att alla 16 vingårdar ska vara ekologiskt certifierade inom fem år. I december utsågs Gérard Bertrand personligen till "Green Personality of the year" av Drinks Business.
Fruktigt och balanserat med karaktär av vildhallon, körsbär och en lätt kryddighet. Subtila rostade toner från ekfaten framträder och strukturen är silkeslen med en elegant syra och bra längd.
En grön skörd i vingårdarna ger mer kraft och kvalitet till pinot noir-druvorna. All skörd sker för hand vid optimal mognad. I vineriet avstjälkas klasarna försiktigt och placeras i rostfria ståltankar där de får jäsa i 10-15 dagar. En lätt "puching down" sker för att få ut maximal smak och koncentration innan druvorna pressas försiktigt. En hel av vinet lagars sedan på 225 liters ekfat innan buteljering.
Servera till grillat lamm, kycklingrätter, vegetariskt eller lagrade ostar.
Serveringstemperatur: 16° C.
Server Render
"L’ART DE VIVRE LES VINS DU SUD"
Om producenten
Gérard Bertrand, som driver vinhuset med samma namn, är uppvuxen på en vingård i Corbières i södra Frankrike men startade sin karriär som rugbyspelare på elitnivå. När hans far dog 1987 så tog Gérard över familjegården och har sedan dess förvärvat ytterligare 15 egendomar runtom i södra Frankrike. Gérard Bertrand är idag en välrenommerad vinproducent i Languedoc-Rousillon med målet att dela passionen för ”L’ART DE VIVRE LES VINS DU SUD” med konsumenter världen över.
Hållbarhet
Gérard Bertrand är den ledande franska producenten av ekologiska viner och målet är att alla 16 vingårdar ska vara ekologiskt certifierade inom fem år. I december utsågs Gérard Bertrand personligen till "Green Personality of the year" av Drinks Business.