Doften har inslag av lime, apelsin och grön mango. Smaken är frisk och fruktig med eleganta bubblor och den andra jäsningen har skapat smaker av gröna äpplen, päron och brioche.
Druvorna skördas relativt tidigt och pressas omedelbart för att bevara friskhet och elegans. När druvjuicen från respektive druva har blivit nerkyld och fått vila lite tar den första jäsningen vid i cirka 10 – 15 dagar i tempererade ståltankar. Därefter blandar vinmakaren de olika druvorna till önskad smakprofil, en s.k. blend. Vinet tappas därefter på flaska och genomgår en andra jäsning enligt den sk traditionella metoden i 12 månader innan degorgering och ny kork med grimma sätts på flaskan.
Servera som aperitif, men matchar också rätter med vit fisk och skaldjur samt sushi.
Serveringstemperatur: 8-10° C.
Doften har inslag av lime, apelsin och grön mango. Smaken är frisk och fruktig med eleganta bubblor och den andra jäsningen har skapat smaker av gröna äpplen, päron och brioche.
Druvorna skördas relativt tidigt och pressas omedelbart för att bevara friskhet och elegans. När druvjuicen från respektive druva har blivit nerkyld och fått vila lite tar den första jäsningen vid i cirka 10 – 15 dagar i tempererade ståltankar. Därefter blandar vinmakaren de olika druvorna till önskad smakprofil, en s.k. blend. Vinet tappas därefter på flaska och genomgår en andra jäsning enligt den sk traditionella metoden i 12 månader innan degorgering och ny kork med grimma sätts på flaskan.
Servera som aperitif, men matchar också rätter med vit fisk och skaldjur samt sushi.
Serveringstemperatur: 8-10° C.
Server Render
Om producenten
Frederic Bellot är den 4:e generationen i familjen Bellot som har vingårdar i Bordeaux. I början av sin vinmakarkarriär arbetade Frederic på Marques de Caceres i Rioja och 8 år på världsberömda Château Haut-Brion i Bordeaux. 2014 återvände han till familjeegendomen för att som vinmakare skapa familjens viner.
Grand Bellot Brut, Cremant de Bordeaux är ett mousserande vin som är gjort enligt champagnemetoden med en andra jäsning och lagring minst 12 månader på flaskan. Vinet är gjort på de tre druvorna Merlot, Cabernet Franc, Semillon och en liten del Muscadelle. Druvorna kommer från utvalda äldre vingårdar med rätt läge.