Elegant och välbalanserat med tät och fin struktur. Druvtypiska toner av rosmarin, lavendel och viol möter en elegant kryddighet. Frisk syra och en lång, smakrik finish. Lagra gärna ytterligare ett år för perfekt balans till vinets naturliga robusthet.
Druvorna kommer från vingårdar med vinstockar som är 25 år gamla och planterade på en höjd mellan 380 - 500 m över havet i syd/sydostligt läge. Jordmånen består till stor del av skiffer och på de breda terasserna i det kuperade landskapet består jordmånen till största delen av av sand, grus och lerjord. Druvorna skördas för hand och förs till vineriet där de avstjälkas och pressas lätt. Första jäsning sker med skalen vid en temperatur på 25-28°C. Efter den malolaktiska jäsningen lagras vinet i ekfat och en stor del barriquer under 12 månader. Därefter sker buteljering och ytterligare 18 månaders lagring på flaska i vinhusets svala vinkällare.
Servera till eleganta kötträtter med italiensk inspiration eller till lagrade ostar.
Om producenten
Vinhuset Nino Negri grundades 1897 i Valtellina, ett distrikt i Italiens nordligaste vinregion Lombardiet. Här ligger odlingarna med Alperna som närmaste granne på gränsen till Schweiz. Naturen är kuperad och dramatisk med några av världens brantaste vingårdar på svindlande terrasser som stöds av 2 500 km stenmurar med en lång historia. Detta gör Nino Negri till en symbol för vinproduktion som uttrycker den unika terroiren i Alplandskapet.
I över 120 år har Nino Negri varit ett flaggskepp för viner som uttrycker det unika Valtellina står för. Numera sker vinmakningen under ledning av den kända vinmakaren Danilo Drocco.
Elegant och välbalanserat med tät och fin struktur. Druvtypiska toner av rosmarin, lavendel och viol möter en elegant kryddighet. Frisk syra och en lång, smakrik finish. Lagra gärna ytterligare ett år för perfekt balans till vinets naturliga robusthet.
Druvorna kommer från vingårdar med vinstockar som är 25 år gamla och planterade på en höjd mellan 380 - 500 m över havet i syd/sydostligt läge. Jordmånen består till stor del av skiffer och på de breda terasserna i det kuperade landskapet består jordmånen till största delen av av sand, grus och lerjord. Druvorna skördas för hand och förs till vineriet där de avstjälkas och pressas lätt. Första jäsning sker med skalen vid en temperatur på 25-28°C. Efter den malolaktiska jäsningen lagras vinet i ekfat och en stor del barriquer under 12 månader. Därefter sker buteljering och ytterligare 18 månaders lagring på flaska i vinhusets svala vinkällare.
Servera till eleganta kötträtter med italiensk inspiration eller till lagrade ostar.
Server Render
Om producenten
Vinhuset Nino Negri grundades 1897 i Valtellina, ett distrikt i Italiens nordligaste vinregion Lombardiet. Här ligger odlingarna med Alperna som närmaste granne på gränsen till Schweiz. Naturen är kuperad och dramatisk med några av världens brantaste vingårdar på svindlande terrasser som stöds av 2 500 km stenmurar med en lång historia. Detta gör Nino Negri till en symbol för vinproduktion som uttrycker den unika terroiren i Alplandskapet.
I över 120 år har Nino Negri varit ett flaggskepp för viner som uttrycker det unika Valtellina står för. Numera sker vinmakningen under ledning av den kända vinmakaren Danilo Drocco.