Välkommen till Ward Wines

Hos oss hittar du vin för alla tillfällen från familjeägda producenter i stora delar av världen.

Upptäck favoriter

Utforska vårt breda sortiment och var med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner.

Spara favoritlistor

Favoritmarkera drycker och skapa din personliga lista.

Beställ på Systembolaget

När du klickar på köp länkas du till Systembolaget där du gör din beställning.

Välkommen till vinets underbara värld!
Vännerna på Ward Wines

Dina favoriter (0)
Wardwines
Mest sökt
ChampagneBlack StallionRiesling
Länder & regioner
ItalienFrankrikeUSA
Mest sökta viner
Pouilly-Fumé En Travertin
229 Sek
Våra viner / Vitt vin / Pouilly-Fumé En Travertin
“Stilren och elegant Sauvignon Blanc.”

Pouilly-Fumé En Travertin

France
Vitt vin från Frankrike, Loire • 750 ml • Art.nr. 8422501 • Alkoholhalt 12.5% • Sockerhalt <3 g/l
229 SekInk. moms

Vinet ingår i vårt restaurangsortiment. Kontakta din säljare för mer info.

Passar till
Skaldjur
Fisk
Fågel
DruvorSauvignon Blanc
RegionLoire
Årgång2022
SortimentRestaurang
Producent
Henri Bourgeois
Art.nr.
8422501
Druvor
Sauvignon Blanc
Land
Frankrike
Region
Loire
Årgång
2022
Alkoholhalt
12.5%
Sockerhalt
<3 g/l
Karaktär

Stilrent och elegant med stor koncentration av frukt och toner av vit persika, citrus och mineralitet. Balanserad syra och lång frisk eftersmak.

Om vinet

Druvorna kommer från odlingar på kullarna i Saint-Andelain i appellationen Pouilly-Fumé där vinodling går tillbaka till romartiden. Jordmånen består av kalkrik sten och bidrar till vinets mineralitet och finess. De nyskördade druvorna pressas lätt och får sedan jäsa temperaturkontrollerad på rostfria ståltankar vid 15-18° C. Därefter får vinet vila svalt på sin jästfällning under fem månader innan det är dags för buteljering. "Travertin" har fått sitt namn efter en form av kalksten.

Passar till

Servera till skaldjur, fisk, vitt kött och getost. Till exempel en piggvar med spenat och fetaost, eller en Crottin de Chavignol getost med rostade sesamfrön.
Serveringstemperatur: 10° C.

“Stilren och elegant Sauvignon Blanc.”
Henri Bourgeois

Om producenten
Henri Bourgeois är en familjeägd vinproducent som har odlat vin och andra grödor i den lilla medeltidsbyn Chavignoli i Sancerre hela tio generationer. Med 72 hektar tillhör de en av de större odlarna i Sancerre och Pouilly Fumé. Henri Bourgeois använder bara sina egna druvor och all druvmust är självavrunnen i den moderna gravitationsstyrda anläggningen som kontrolleras minutiöst av avancerad datorteknik.

Hållbarhet
Vinhuset Henri Bourgeois är inte certifierade, men jobbar enligt ekologiska principer och går ofta längre än vad en certifiering skulle ha krävt. En målsättning i vineriet är att aktivt reducera utsläppen av koldioxid.

Karaktär

Stilrent och elegant med stor koncentration av frukt och toner av vit persika, citrus och mineralitet. Balanserad syra och lång frisk eftersmak.

Om vinet

Druvorna kommer från odlingar på kullarna i Saint-Andelain i appellationen Pouilly-Fumé där vinodling går tillbaka till romartiden. Jordmånen består av kalkrik sten och bidrar till vinets mineralitet och finess. De nyskördade druvorna pressas lätt och får sedan jäsa temperaturkontrollerad på rostfria ståltankar vid 15-18° C. Därefter får vinet vila svalt på sin jästfällning under fem månader innan det är dags för buteljering. "Travertin" har fått sitt namn efter en form av kalksten.

Passar till

Servera till skaldjur, fisk, vitt kött och getost. Till exempel en piggvar med spenat och fetaost, eller en Crottin de Chavignol getost med rostade sesamfrön.
Serveringstemperatur: 10° C.

Skaldjur
Fisk
Fågel
Vegetariskt
Sällskapsvin
Aperitif

Server Render

Henri Bourgeois

Vinodlingar i Sancerre och Pouilly Fumé i 10 generationer

Henri Bourgeois

Om producenten
Henri Bourgeois är en familjeägd vinproducent som har odlat vin och andra grödor i den lilla medeltidsbyn Chavignoli i Sancerre hela tio generationer. Med 72 hektar tillhör de en av de större odlarna i Sancerre och Pouilly Fumé. Henri Bourgeois använder bara sina egna druvor och all druvmust är självavrunnen i den moderna gravitationsstyrda anläggningen som kontrolleras minutiöst av avancerad datorteknik.

Hållbarhet
Vinhuset Henri Bourgeois är inte certifierade, men jobbar enligt ekologiska principer och går ofta längre än vad en certifiering skulle ha krävt. En målsättning i vineriet är att aktivt reducera utsläppen av koldioxid.