Balanserat och elegant med toner av solmogen frukt, kryddor och en medelhög syra. Vinet har en stram konsistens och komplexitet med djup mineralitet i avslutet.
Ett klassiskt vin från familjen Trimbach och Grand Cru-vingården Rosacker i Hunawihr på 1,67 hektar i ost/sydost läge. Vinstockarna är över 60 år gamla och planerade i skydd mot vinden i den kalkstens- och lerrika jorden. Druvorna väljs noga och handplockas när de nått optimal mognad följt av en skonsamt press innan musten tappas över till rostfria ståltankar. Man undviker både malolaktisk jäsning och lång lagring på jästfällningen för att bevara friskheten och de fruktiga aromer. Vinet är buteljerat våren efter skörd och har sedan lagrats i minst 4 år i vinhusets vinkällare.
Om producenten
Balans, renhet och elegans utmärker familjen Trimbachs viner. En stil många andra odlare i Alsace förhåller sig till som den sk. "Trimbach-stilen". Vägen dit har gått via hängivenhet och engagemang. Det finns ingenting som lämnas åt slumpen i allt från vingårdarnas plantering, odling och skörd till vinets framställning, buteljering och lagring. I receptet ryms även att vinerna inte släpps till försäljning innan de ger en angenäm smakupplevelse, vilket idag är en sällsynt kvalitetsambition.
Hållbarhet
Sedan 2007 är vingården Clos Ste Hune helt ekologisk och under de senaste tre åren har flertalet av de egna vingårdarna gått över till ekologisk produktion. Målet är inställt på att hela produktionen och alla viner ska certifieras ekologiskt.
Balanserat och elegant med toner av solmogen frukt, kryddor och en medelhög syra. Vinet har en stram konsistens och komplexitet med djup mineralitet i avslutet.
Ett klassiskt vin från familjen Trimbach och Grand Cru-vingården Rosacker i Hunawihr på 1,67 hektar i ost/sydost läge. Vinstockarna är över 60 år gamla och planerade i skydd mot vinden i den kalkstens- och lerrika jorden. Druvorna väljs noga och handplockas när de nått optimal mognad följt av en skonsamt press innan musten tappas över till rostfria ståltankar. Man undviker både malolaktisk jäsning och lång lagring på jästfällningen för att bevara friskheten och de fruktiga aromer. Vinet är buteljerat våren efter skörd och har sedan lagrats i minst 4 år i vinhusets vinkällare.
Trimbachstilen från Ribeauvillé i Alsace
Om producenten
Balans, renhet och elegans utmärker familjen Trimbachs viner. En stil många andra odlare i Alsace förhåller sig till som den sk. "Trimbach-stilen". Vägen dit har gått via hängivenhet och engagemang. Det finns ingenting som lämnas åt slumpen i allt från vingårdarnas plantering, odling och skörd till vinets framställning, buteljering och lagring. I receptet ryms även att vinerna inte släpps till försäljning innan de ger en angenäm smakupplevelse, vilket idag är en sällsynt kvalitetsambition.
Hållbarhet
Sedan 2007 är vingården Clos Ste Hune helt ekologisk och under de senaste tre åren har flertalet av de egna vingårdarna gått över till ekologisk produktion. Målet är inställt på att hela produktionen och alla viner ska certifieras ekologiskt.