Välkommen till Ward Wines

Hos oss hittar du vin för alla tillfällen från familjeägda producenter i stora delar av världen.

Upptäck favoriter

Utforska vårt breda sortiment och var med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner.

Spara favoritlistor

Favoritmarkera drycker och skapa din personliga lista.

Beställ på Systembolaget

När du klickar på köp länkas du till Systembolaget där du slutför din beställning till närmaste butik eller för hemleverans.

Välkommen till vinets underbara värld!
Vännerna på Ward Wines

Dina favoriter (0)
Wardwines
Mest sökt
champagneBlack StallionRiesling
Länder & regioner
ItalienFrankrikeUSA
Mest sökta viner
Sancerre le Baronnes Rouge
215 Sek
Shoppen / Rött vin / Sancerre le Baronnes Rouge
“Röd Sancerre är ett populärt Bistro-vin i Paris! ”

Sancerre le Baronnes Rouge

Rött vin från Frankrike, Loire • 750 ml • Art.nr. 7584201 • Alkoholhalt 13% • Sockerhalt 0,16 g/l
215 SekInk. moms
Passar till
Fläsk
Fågel
Fisk
DruvorPinot Noir
RegionLoire
Årgång2017
SortimentBeställningssortiment
Pris
215 SekInk. moms
Producent
Henri Bourgeois
Art.nr.
7584201
Druvor
Pinot Noir
Land
Frankrike
Region
Loire
Årgång
2017
Alkoholhalt
13%
Sockerhalt
0,16 g/l
Sortiment
Beställningssortiment
Karaktär

Tydlig rödfruktig pinot noir karaktär med toner av hallon, röda vinbär och bigarråer. Frisk smak av röda bär med inslag av mineral, bra syra och en lång eftersmak.

Om vinet

Vinet kommer från rankor som växer i kalkhaltig lerjord i Sancerre. Vinet får macerera vid en temperatur av 26-32°under12 dagar då man pumpar över/trycker ner druvskalen i musten två gånger om dagen och sedan låter man musten rinna av. Vinet får sedan mogna på franska ekfat (Tronçais) under 6-8 månader, en tredjedel av faten är nya.

Passar till

Servera till ljust kött med smörstekt svamp och en fyllig rödvinssås eller till stekt och grillad vit fisk med en örtig sås och pressad citron.
Serveras lätt kylt vid 14-16° C.

“Röd Sancerre är ett populärt Bistro-vin i Paris! ”
Henri Bourgeois

Om producenten
Henri Bourgeois är en familjeägd vinproducent som har odlat vin och andra grödor i den lilla medeltidsbyn Chavignoli i Sancerre hela tio generationer. Med 72 hektar tillhör de en av de större odlarna i Sancerre och Pouilly Fumé. Henri Bourgeois använder bara sina egna druvor och all druvmust är självavrunnen i den moderna gravitationsstyrda anläggningen som kontrolleras minutiöst av avancerad datorteknik.

Hållbarhet
Vinhuset Henri Bourgeois är inte certifierade, men jobbar enligt ekologiska principer och går ofta längre än vad en certifiering skulle ha krävt. En målsättning i vineriet är att aktivt reducera utsläppen av koldioxid.

Karaktär

Tydlig rödfruktig pinot noir karaktär med toner av hallon, röda vinbär och bigarråer. Frisk smak av röda bär med inslag av mineral, bra syra och en lång eftersmak.

Om vinet

Vinet kommer från rankor som växer i kalkhaltig lerjord i Sancerre. Vinet får macerera vid en temperatur av 26-32°under12 dagar då man pumpar över/trycker ner druvskalen i musten två gånger om dagen och sedan låter man musten rinna av. Vinet får sedan mogna på franska ekfat (Tronçais) under 6-8 månader, en tredjedel av faten är nya.

Fyllighet
Syra
Strävhet
Se filmen - Så går det till när du handlar vin hos oss
Upptäck viner & spara dina favoriter som du beställer på Systembolaget.

Passar till

Servera till ljust kött med smörstekt svamp och en fyllig rödvinssås eller till stekt och grillad vit fisk med en örtig sås och pressad citron.
Serveras lätt kylt vid 14-16° C.

Fläsk
Fågel
Fisk
Grillat
Sällskapsvin

Server Render

Henri Bourgeois

Vinodlingar i Sancerre och Pouilly Fumé i 10 generationer

Henri Bourgeois

Om producenten
Henri Bourgeois är en familjeägd vinproducent som har odlat vin och andra grödor i den lilla medeltidsbyn Chavignoli i Sancerre hela tio generationer. Med 72 hektar tillhör de en av de större odlarna i Sancerre och Pouilly Fumé. Henri Bourgeois använder bara sina egna druvor och all druvmust är självavrunnen i den moderna gravitationsstyrda anläggningen som kontrolleras minutiöst av avancerad datorteknik.

Hållbarhet
Vinhuset Henri Bourgeois är inte certifierade, men jobbar enligt ekologiska principer och går ofta längre än vad en certifiering skulle ha krävt. En målsättning i vineriet är att aktivt reducera utsläppen av koldioxid.