Välkommen till Ward Wines

Hos oss hittar du vin för alla tillfällen från familjeägda producenter i stora delar av världen.

Upptäck favoriter

Utforska vårt breda sortiment och var med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner.

Spara favoritlistor

Favoritmarkera drycker och skapa din personliga lista.

Beställ på Systembolaget

När du klickar på köp länkas du till Systembolaget där du slutför din beställning till närmaste butik eller för hemleverans.

Välkommen till vinets underbara värld!
Vännerna på Ward Wines

Dina favoriter (0)
Wardwines
Mest sökt
champagneBlack StallionRiesling
Länder & regioner
ItalienFrankrikeUSA
Mest sökta viner
Sancerre Le MD de Bourgeois
279 Sek
Shoppen / Vitt vin / Sancerre Le MD de Bourgeois
“Välbalanserat skolboksexempel av en Sancerre.”

Sancerre Le MD de Bourgeois

Vitt vin från Frankrike, Loire • 750 ml • Art.nr. 7394801 • Alkoholhalt 13.5% • Sockerhalt 0,26 g/l
279 SekInk. moms
Passar till
Aperitif
Skaldjur
Fisk
DruvorSauvignon Blanc
RegionLoire
Årgång2014
SortimentBeställningssortiment
Pris
279 SekInk. moms
Producent
Henri Bourgeois
Art.nr.
7394801
Druvor
Sauvignon Blanc
Land
Frankrike
Region
Loire
Årgång
2014
Alkoholhalt
13.5%
Sockerhalt
0,26 g/l
Sortiment
Beställningssortiment
Karaktär

Härlig doft av passionsfrukt, fläder, svartvinbärsblad som ackompanjeras av en fin mineralitet. Koncentrerad, frisk och fruktig smak med inslag av mineral och en delikat tropisk fruktighet. Välbalanserad, fullmatad och skolboksexemplarisk Sancerre.

Om vinet

Till detta vin används bara de mognaste druvorna som handplockas. Druvorna pressas varsamt och jäses sedan i rostfria temperaturkontrollerade ståltankar. Vinet får sedan mogna på sin jästfällning under 6-8 månader.

Passar till

Aperitif, fisk- och skaldjursrätter, ostar med syra. Den mest perfekta matchningen är nog ändå tillsammans med Crottin de Chavignol, den berömda getosten, som är producerad på samma plats som vinet. Serveras vid 10-12°.

“Välbalanserat skolboksexempel av en Sancerre.”
Henri Bourgeois

Om producenten
Henri Bourgeois är en familjeägd vinproducent som har odlat vin och andra grödor i den lilla medeltidsbyn Chavignoli i Sancerre hela tio generationer. Med 72 hektar tillhör de en av de större odlarna i Sancerre och Pouilly Fumé. Henri Bourgeois använder bara sina egna druvor och all druvmust är självavrunnen i den moderna gravitationsstyrda anläggningen som kontrolleras minutiöst av avancerad datorteknik.

Hållbarhet
Vinhuset Henri Bourgeois är inte certifierade, men jobbar enligt ekologiska principer och går ofta längre än vad en certifiering skulle ha krävt. En målsättning i vineriet är att aktivt reducera utsläppen av koldioxid.

Karaktär

Härlig doft av passionsfrukt, fläder, svartvinbärsblad som ackompanjeras av en fin mineralitet. Koncentrerad, frisk och fruktig smak med inslag av mineral och en delikat tropisk fruktighet. Välbalanserad, fullmatad och skolboksexemplarisk Sancerre.

Om vinet

Till detta vin används bara de mognaste druvorna som handplockas. Druvorna pressas varsamt och jäses sedan i rostfria temperaturkontrollerade ståltankar. Vinet får sedan mogna på sin jästfällning under 6-8 månader.

Fyllighet
Syra
Fruktsötma
Se filmen - Så går det till när du handlar vin hos oss
Upptäck viner & spara dina favoriter som du beställer på Systembolaget.

Passar till

Aperitif, fisk- och skaldjursrätter, ostar med syra. Den mest perfekta matchningen är nog ändå tillsammans med Crottin de Chavignol, den berömda getosten, som är producerad på samma plats som vinet. Serveras vid 10-12°.

Aperitif
Skaldjur
Fisk
Ost

Server Render

Henri Bourgeois

Vinodlingar i Sancerre och Pouilly Fumé i 10 generationer

Henri Bourgeois

Om producenten
Henri Bourgeois är en familjeägd vinproducent som har odlat vin och andra grödor i den lilla medeltidsbyn Chavignoli i Sancerre hela tio generationer. Med 72 hektar tillhör de en av de större odlarna i Sancerre och Pouilly Fumé. Henri Bourgeois använder bara sina egna druvor och all druvmust är självavrunnen i den moderna gravitationsstyrda anläggningen som kontrolleras minutiöst av avancerad datorteknik.

Hållbarhet
Vinhuset Henri Bourgeois är inte certifierade, men jobbar enligt ekologiska principer och går ofta längre än vad en certifiering skulle ha krävt. En målsättning i vineriet är att aktivt reducera utsläppen av koldioxid.