Vinet har en doft med inslag av gröna äpplen och citrus. Smaken är torr, påtagligt frisk med inslag av mineral, päron, honung och citrus. Det är en torr, elegant och ursprungstypisk Riesling. Den höga syran garanterar lång lagringspotential.
Balans, renhet och elegans utmärker familjen Trimbachs viner. Vägen dit har gått via hängivenhet och engagemang. Det finns ingenting som lämnas åt slumpen: från vingårdarnas plantering, odling och skörd till vinets framställning, buteljering och lagring. Detta vin har jästs och lagrats på ståltankar och släpps inte till försäljning före det ger en angenäm smakupplevelse, vilket idag är en sällsynt kvalitetsambition.
Ett utmärkt matvin som är perfekt till färska räkor, skaldjur och fiskrätter som gravad lax eller fish & chips. Traditionella rätter från Alsace som lökpaj och choucroute, samt sushi och asiatiska rätter passar också bra.
Om producenten
Familjen Trimbach räknas till veteranerna i Alsace. Historien som vinodlare av vita viner på druvan Riesling startade redan 1626 och drivs idag av den 13:e generationen. Efter andra världskriget inleddes den verkliga storhetstiden för vinhuset då bröderna Bernard och Hubert utvecklade viner som gjort firman internationellt känd och vida berömd. Sedan början av 1990-talet drivs företaget av Pierre Trimbach som är vinhusets vinmakare och Jean och Anne Trimbach som delar rollen som exportansvariga. De egna vinodlingar består idag av 40 hektar i sex olika Grand Cru-lägen och byar intill Ribeauvillé.
Hållbarhet
Sedan 2007 är vingården Clos Ste Hune helt ekologisk och under de senaste tre åren har flertalet av de egna vingårdarna gått över till ekologisk produktion. Målet är inställt på att hela produktionen och alla viner ska certifieras ekologiskt.
Vinet har en doft med inslag av gröna äpplen och citrus. Smaken är torr, påtagligt frisk med inslag av mineral, päron, honung och citrus. Det är en torr, elegant och ursprungstypisk Riesling. Den höga syran garanterar lång lagringspotential.
Balans, renhet och elegans utmärker familjen Trimbachs viner. Vägen dit har gått via hängivenhet och engagemang. Det finns ingenting som lämnas åt slumpen: från vingårdarnas plantering, odling och skörd till vinets framställning, buteljering och lagring. Detta vin har jästs och lagrats på ståltankar och släpps inte till försäljning före det ger en angenäm smakupplevelse, vilket idag är en sällsynt kvalitetsambition.
Ett utmärkt matvin som är perfekt till färska räkor, skaldjur och fiskrätter som gravad lax eller fish & chips. Traditionella rätter från Alsace som lökpaj och choucroute, samt sushi och asiatiska rätter passar också bra.
Server Render
Server Render
Trimbachstilen från Ribeauvillé i Alsace
Om producenten
Familjen Trimbach räknas till veteranerna i Alsace. Historien som vinodlare av vita viner på druvan Riesling startade redan 1626 och drivs idag av den 13:e generationen. Efter andra världskriget inleddes den verkliga storhetstiden för vinhuset då bröderna Bernard och Hubert utvecklade viner som gjort firman internationellt känd och vida berömd. Sedan början av 1990-talet drivs företaget av Pierre Trimbach som är vinhusets vinmakare och Jean och Anne Trimbach som delar rollen som exportansvariga. De egna vinodlingar består idag av 40 hektar i sex olika Grand Cru-lägen och byar intill Ribeauvillé.
Hållbarhet
Sedan 2007 är vingården Clos Ste Hune helt ekologisk och under de senaste tre åren har flertalet av de egna vingårdarna gått över till ekologisk produktion. Målet är inställt på att hela produktionen och alla viner ska certifieras ekologiskt.