Doften är utvecklad och klassiskt ren. Typisk Rieslingarom med stora inslag av gröna äpplen, citrus och mineraler som dröjer kvar länge. Smaken har en generös ren och fräsch mineralton med inslag av äpplen och citrus, en typisk Rieslingstil som förhöjs av en fruktig torr syra.
”Riesling Reserve” innebär att druvorna är rikare och mer komplexa än de som används till deras Classic Riesling. Vinet görs på 45+ år gamla vinstockar från vingården HAGUNEAU i Ribeauvillé som ligger alldeles bredvid den kända Grand Cru vingården OSTERBERG. Dessa gamla vinstockar som vetter mot söder har växt djupt ner i kalkstenen vilket ger komplexitet och fyllighet till vinet.
Servera detta utmärkta matvin till skaldjur och flertalet grillade fiskrätter och pocherade fiskrätter i vinsås. Klassiska Alsacerätter som lökpaj, choucroute och asiatiska rätter som sashimi passar strålande bra.
Serveringstemperatur: 8-10° C.
Om producenten
Familjen Trimbach räknas till veteranerna i Alsace. Historien som vinodlare av vita viner på druvan Riesling startade redan 1626 och drivs idag av den 13:e generationen. Efter andra världskriget inleddes den verkliga storhetstiden för vinhuset då bröderna Bernard och Hubert utvecklade viner som gjort firman internationellt känd och vida berömd. Sedan början av 1990-talet drivs företaget av Pierre Trimbach som är vinhusets vinmakare och Jean och Anne Trimbach som delar rollen som exportansvariga. De egna vinodlingar består idag av 40 hektar i sex olika Grand Cru-lägen och byar intill Ribeauvillé.
Hållbarhet
Sedan 2007 är vingården Clos Ste Hune helt ekologisk och under de senaste tre åren har flertalet av de egna vingårdarna gått över till ekologisk produktion. Målet är inställt på att hela produktionen och alla viner ska certifieras ekologiskt.
Doften är utvecklad och klassiskt ren. Typisk Rieslingarom med stora inslag av gröna äpplen, citrus och mineraler som dröjer kvar länge. Smaken har en generös ren och fräsch mineralton med inslag av äpplen och citrus, en typisk Rieslingstil som förhöjs av en fruktig torr syra.
”Riesling Reserve” innebär att druvorna är rikare och mer komplexa än de som används till deras Classic Riesling. Vinet görs på 45+ år gamla vinstockar från vingården HAGUNEAU i Ribeauvillé som ligger alldeles bredvid den kända Grand Cru vingården OSTERBERG. Dessa gamla vinstockar som vetter mot söder har växt djupt ner i kalkstenen vilket ger komplexitet och fyllighet till vinet.
Servera detta utmärkta matvin till skaldjur och flertalet grillade fiskrätter och pocherade fiskrätter i vinsås. Klassiska Alsacerätter som lökpaj, choucroute och asiatiska rätter som sashimi passar strålande bra.
Serveringstemperatur: 8-10° C.
Server Render
Trimbachstilen från Ribeauvillé i Alsace
Om producenten
Familjen Trimbach räknas till veteranerna i Alsace. Historien som vinodlare av vita viner på druvan Riesling startade redan 1626 och drivs idag av den 13:e generationen. Efter andra världskriget inleddes den verkliga storhetstiden för vinhuset då bröderna Bernard och Hubert utvecklade viner som gjort firman internationellt känd och vida berömd. Sedan början av 1990-talet drivs företaget av Pierre Trimbach som är vinhusets vinmakare och Jean och Anne Trimbach som delar rollen som exportansvariga. De egna vinodlingar består idag av 40 hektar i sex olika Grand Cru-lägen och byar intill Ribeauvillé.
Hållbarhet
Sedan 2007 är vingården Clos Ste Hune helt ekologisk och under de senaste tre åren har flertalet av de egna vingårdarna gått över till ekologisk produktion. Målet är inställt på att hela produktionen och alla viner ska certifieras ekologiskt.