Ett friskt vitt vin med fruktiga och blommiga toner där citrus, vita blommor och gröna äpplen framträder tydligast. Vinet är mjukt och krispigt med bra längd.
Ett ungt och friskt vin på Viura och en liten andel Garnacha som fått jäsa temperaturkontrollerat i rostfria ståltankar under 15 dagar.
Ett allroundvin att servera till pastarätter, en risotto med sparris eller räkor.
Serveringstemperatur: 8-10° C.
Om producenten
Ursprunget till Viña Olabarri ligger i den kärlek och respekt för vin som Pablo Olabarri Bikandi ingjutit i sin familj. Sedan starten för 40 år sedan har vinhuset lyckats behålla närheten till kunden samtidigt som de satsat på utbyggnad och modernisering av vingårdarna i Rioja med förvärvet 1989 av nya lokaler som rymmer cirka 4 000 fat och en källare för lagring av över 800 000 flaskor. Företagets storlek tillåter en detaljerad omsorg i produktionen och urvalet av vingårdar nära vingården och återger tillgivenhet och tålamod med vilken essensen av Rioja Alta buteljeras.
Ett friskt vitt vin med fruktiga och blommiga toner där citrus, vita blommor och gröna äpplen framträder tydligast. Vinet är mjukt och krispigt med bra längd.
Ett ungt och friskt vin på Viura och en liten andel Garnacha som fått jäsa temperaturkontrollerat i rostfria ståltankar under 15 dagar.
Ett allroundvin att servera till pastarätter, en risotto med sparris eller räkor.
Serveringstemperatur: 8-10° C.
Server Render
Om producenten
Ursprunget till Viña Olabarri ligger i den kärlek och respekt för vin som Pablo Olabarri Bikandi ingjutit i sin familj. Sedan starten för 40 år sedan har vinhuset lyckats behålla närheten till kunden samtidigt som de satsat på utbyggnad och modernisering av vingårdarna i Rioja med förvärvet 1989 av nya lokaler som rymmer cirka 4 000 fat och en källare för lagring av över 800 000 flaskor. Företagets storlek tillåter en detaljerad omsorg i produktionen och urvalet av vingårdar nära vingården och återger tillgivenhet och tålamod med vilken essensen av Rioja Alta buteljeras.