Ett fylligt och runt vin i fräsch lättdrucken stil med toner av färska körsbär, hallon och röda bär och välintegrerade runda tanniner.
Druvorna kommer från vinstockar som är mellan 10 och 30 år gamla och som ligger i direkt anslutning till vineriet. De handplockade druvorna har fått jäsa i temperaturkontrollerade rostfria ståltankar. Vinet har därefter lagrats på franska och amerikanska ekfat i 12 månader samt på flaska i ytterligare 12 månader.
Servera till fylliga och smakrika rätter med ugnsrostade rotsaker och örter.
Serveringstemperatur: 16-18° C.
Om producenten
Ursprunget till Viña Olabarri ligger i den kärlek och respekt för vin som Pablo Olabarri Bikandi ingjutit i sin familj. Sedan starten för 40 år sedan har vinhuset lyckats behålla närheten till kunden samtidigt som de satsat på utbyggnad och modernisering av vingårdarna i Rioja med förvärvet 1989 av nya lokaler som rymmer cirka 4 000 fat och en källare för lagring av över 800 000 flaskor. Företagets storlek tillåter en detaljerad omsorg i produktionen och urvalet av vingårdar nära vingården och återger tillgivenhet och tålamod med vilken essensen av Rioja Alta buteljeras.
Ett fylligt och runt vin i fräsch lättdrucken stil med toner av färska körsbär, hallon och röda bär och välintegrerade runda tanniner.
Druvorna kommer från vinstockar som är mellan 10 och 30 år gamla och som ligger i direkt anslutning till vineriet. De handplockade druvorna har fått jäsa i temperaturkontrollerade rostfria ståltankar. Vinet har därefter lagrats på franska och amerikanska ekfat i 12 månader samt på flaska i ytterligare 12 månader.
Servera till fylliga och smakrika rätter med ugnsrostade rotsaker och örter.
Serveringstemperatur: 16-18° C.
Server Render
Om producenten
Ursprunget till Viña Olabarri ligger i den kärlek och respekt för vin som Pablo Olabarri Bikandi ingjutit i sin familj. Sedan starten för 40 år sedan har vinhuset lyckats behålla närheten till kunden samtidigt som de satsat på utbyggnad och modernisering av vingårdarna i Rioja med förvärvet 1989 av nya lokaler som rymmer cirka 4 000 fat och en källare för lagring av över 800 000 flaskor. Företagets storlek tillåter en detaljerad omsorg i produktionen och urvalet av vingårdar nära vingården och återger tillgivenhet och tålamod med vilken essensen av Rioja Alta buteljeras.