Välkommen till Ward Wines

Hos oss hittar du vin för alla tillfällen från familjeägda producenter i stora delar av världen.

Upptäck favoriter

Utforska vårt breda sortiment och var med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner.

Spara favoritlistor

Favoritmarkera drycker och skapa din personliga lista.

Beställ på Systembolaget

När du klickar på köp länkas du till Systembolaget där du gör din beställning.

Välkommen till vinets underbara värld!
Vännerna på Ward Wines

Dina favoriter (0)
Wardwines
Mest sökt
ChampagneBlack StallionRiesling
Länder & regioner
ItalienFrankrikeUSA
Mest sökta viner
Reportage

Fem snabba med Elin Börjesson

I samband med nylanseringen av vår hemsida bad vi några av Sveriges vinprofiler att svara på fem snabba frågor om deras intresse för vin.

Möt Elin Börjesson

Elin är vinskribent och skriver om vin för amelia/Expressen, Vinbörsen och på hennes eget konto på Instagram: @elins_vinspiration.

När började du intressera dig för vin & mat?

Då mamma drivit restaurang och haft ett stort matlagningsintresse och min mormor alltid pysslat med catering har matintresset alltid funnits med från start, men portarna till gastronomins lite mer avancerade och spännande värld öppnades när jag var på en pressresa i Danmark och fick njuta av otroliga mat- och dryckeskombinationer. Då insåg jag, som lat singel, att ”shit, det finns en otrolig värld bortom snabbnudlarna”.

Vinintresset kom senare, och hela mitt intresse för dryck började faktiskt med en ölresa till Irland som jag blev ”ivägtvingad” på (jag fick vid tillfället kväljningar av öl). Det är en historia för sig…

Berätta om ett av dina bästa vin & mat minnen!

– När min mamma fyllde 60 reste vi till Italien, bara hon och jag. På hennes födelsedag åt vi middag på en mysig kvarterskrog med utsökt mat och excellent service. Servitörerna sjöng för mamma när de serverade, kulörta lyktor lyste upp den mörka, tropiskt varma kvällen och vi sippade på varsitt glas Le Mortelle Botrosecco 2017. En blend på Cabernet Franc och Cabernet Sauvignon från Toscana. Mjukt, bärigt och generöst med en elegant struktur. Ingen dyr historia. Inget avancerat och förstå-sig-påigt. Ingen årgång att skriva hem om, eller någon särskild superproducent. Bara rakt av smarrigt. Men det var det godaste jag någonsin druckit just då – för tillfället gjorde verkligen vinet.

Sedan glömmer jag aldrig avsmakningsmenyn med vinpaket på underbara restaurang ÄNG, Ästad vingård. Wow!

Vilken av vinerna i Ward Wines portfölj är din favorit?

– Portugal är ett fantastiskt vinland, och jag tycker att Soalheiro Alvarinho är amazing. Just att den har generös fruktighet, men samtidigt är så frisk och läskande gör den till en vinnare i den här kategorin. Ett klart fynd för 129 spänn.

Vad är ditt bästa tips att äta till ett glas av "ovan nämnda vin"?

– Jag är en sucker för pokébowls just nu, och tror att en med lax skulle sitta fint till denna pava.

Trots din stora kunskap om vin så finns det enligt oss på Ward Wines alltid något mer att lära om vinets underbara värld - vad kommer du utforska mer i höst?

– Jag ska faktiskt gå en ostkurs i höst och bli diplomerad fromager. Finns det något godare än ost och vin i kombination? Dreglar bara jag tänker på det… Sen finns det alltid mer att lära om vin, vilket är fantastiskt. Vin for the win!

Hållbar
Vegansk
SoalheiroSoalheiro Alvarinho
Portugal
145 Sek

Perfect pairs till Soalheiro Alvarinho

Server Render